Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Rabszolganak kell a magyar...

Rabszolganak kell a magyar (kelet-europai) no a legtobb nyugati ferfinek?

Figyelt kérdés
Feljott a hazassag tema az ismerettsegi koromben es elegge rosszul esett, amit egyikuk mondott (az en ferjem kulfoldi, aki mondta, nem tudta). Azt mondta, hogy csak azert veszik el a kelet-europai, azsiai noket, mert mindent megcsinalnak nekik, amit nyugati no nem. Szerintetek ebben van valami? Mert lehet, hogy tobbet megcsinalunk es nem kovetelodzunk annyit (bar ez is inkabb szemely fuggo, mint etnikume), de ettol miert lennenk rabszolgak?
2011. márc. 10. 02:06
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
82%

ez egy erdekes tema. ugyanakkor egyenfuggo is.

Anglia, Amerika, Ausztralia, Uj Zeland, kb ahogy az elottem levo leirta. Nem foznek, mert nem tudnak fozni. generaciokon keresztul kesz kajan, gyors kajan nottek fel. nekik ez a termeszetes. Isznak is. es rendkivulien koszosak. lustak. azonban a gyerek szuletese utan nem azert marad a tobbseg otthon h a ferj tartsa el, hanem azert mert szinte sehol a vilagban nem letezik 2 eves fizetett szulesi szabadsag, gyes vagy akarhogyis hivjuk. Ausztraliaban 2011 januar elsejetol vezettek be a 18 hetes fizetett szulesi szabadsagot a mindenkori minimalberen. eddig semmi sem volt. Anglia, Amerika, Uj Zeland pepitaban. A bolcsodek magankezben vannak, es baromi dragak. Na mar most ha vki atlagberen van, nem senior management beren, akkor szimplan nem eri meg dologzni, foleg ha ket gyerek menne bolcsibe, mert a fizeteset elviszi a bolcsi, es mar benzinre sem marad. Pl Ausztraliaban a bolcsi 61 dolcsi per nap, per gyerek, ezt akkor is fizeted ha beteg a gyerek vagy nyaralni mentel stb. es ez szorozva gyerekenkent. egy atlag fizetes 2300-2700 dollar korul mozog. akkor szamold ki h szimplan nem eri meg. Csaladi potlek nem jar alanyi jogon, nem ugy mint Mo-n, hanem a csaladi kassza bevetelehez van igazitva. tehat ha anyuka dolgozik elviszi a fizeteset a bolcsi es meg csp-t sem kap. akkor mi a fenenek dolgozzon????? ha otthon marad akkor jar csp, megsporolja a bolcsit, megsporol benzint is, mert azert utazunk km-ket, es meg a tetejeben a villany, gaz, telefon kedvezmenyesen jon a hazba, sot meg a kocsi regisztracioja is fel arban van. tehat effektive, megkeresi az anyuka a munkaberet ezaltal, akkor mi a fenenek dolgozzon? Fozni takaritani azert nem teszi mert nem ezt latta nem igy nott fel, tehat nem erzi igenyet erre. Itt azok a nok mennek vissza dolgozni akik karriert futottak be, felso vezetok, orvosok, jogaszok etc. egy atlag foldi halando no, ha csak nagyon de nagyon nem muszaj nem megy vissza dolgozni.

egyebkent magyar nokben is van lusta. ott van pl a sogornom, eleteben dolgozott masfel evet ezalatt kitalalta h a munka mufaja nem neki valo, onnantol kezdve mindenfajta suket uruggyel kibujik belole. a hulye tesom meg megszakad a munkaban h eltartsa a feleseget. Otthon nem csinal semmit mert tesom vasarol, tesom takarit, sot sokszor anyum megy takaritani hozzajuk.

Az igaz h sok itt a vegyes hazassag es sokan imprtalnak Oroszo,ukran, azisa, etc. nem azert h rabszolgat neveljenek beloluk, hanem vagy nem akar maganak helybelit mert kicsit nagyobb a ferfi igenye, vagy mert onbizalomhianya van. nekem unokatesom importalt egy orosz lanyt, de o eleg onbizalom hianyos, es nem akart helybelit.

egyebkent ismerek cseled jellegu magyar lanyokat is. En iknabb itt a magyar pasikat talaltam annak h a no arra kell h mosson, fozzon, takaritson es kiszolgalja a ferjet. ezt is csak olyan novel lehet megtenni akinek nincs egyenisege, nincs jo keresete es kiszolgaltatottja a ferfinak. olyan nok mint jomagam is, akik jo keresettel rendelkeznek biztos h nem valnak cseledde. Tobbet keresek mint a ferjem tehat egyedul is csak az en keresetembol is onalloan el tudom latni a csaladot. Viszont sok ilyen begyoposodott ferfi nem is szereti az olyan noket akik tobbet hoznak haza, hisz nem lehet az olyanokon uralkodni. Talan en is ezert valasztottam inkabb helybelit mint magyar pasit, mert en keptelen vagyok a rabszolga szerepre.

2011. márc. 10. 13:59
 12/15 anonim ***** válasza:
Igen erre gondoltam én is, hogy azért nem főz, mert az anyja sem főzött, szóval generációk óta ez van, és nekik már ez a természetes. Csak én amiket látok, hogy pl ha főznie kell, az az ő fejében automatikusan valami jogsértő dolognak számít. Ez a durva, nem az hogy nem tud, senki sem születik úgy hogy tud főzni. Aki akar az megtanul. Én pl imádok főzni, nem érzem magam ettől csicskának, van hogy kétszer is nekiállok egy nap, pedig nem követeli senki. Ezért is írtam, hogy egyénfüggő is, mert én szeretem, viszont mást meg ki lehetne kergetni vele a világból. A családban nálunk is van mindkettőre példa, van akinek a veteményes, a házimunka, a család ellátása az ami kielégítő, és van olyan nőrokonom is, aki egy teát nem tud elkészíteni, mert őt meg teljesen más dolgok érdeklik. Egyik sem jobb vagy rosszabb a másiknál, csak más.
2011. márc. 10. 14:24
 13/15 A kérdező kommentje:
Nagyon jol leirta a helyzetet utolso elotti meg a tobbiek is...lehet, hogy azert erzek igy, mert itthon vagyok babaval, nincs sajat keresetem (igazabol meg nagyon fiatal vagyok, igy nem lett volna idom meg felepiteni karriert, nem erne meg dolgoznom most, mert a bolcsi elvinne szinte az egesz keresetet).
2011. márc. 10. 15:22
 14/15 anonim ***** válasza:
41%

utoloso elotti hozzaszolo vagyok: koszi...

Ne sajnald azt h otthon vagy a babaval es nincs onallo kereseted es meg nem epitettel fel karriert. Nekem is van egy kislanyom, csak en nem fiatalon szultem, 30as korosztaly, nekem ugy adodott h keson talaltam meg a ferjem, igy karriert epitettem. Ez sem jo, mert en visszajottem dolgozni, hisz az eletszinvonal, a lakashitel (jobban mondva hatalmas nagy haz), a kettonk fizetesehez lett igazitva. mivel en hozom a tobbet haza, igy sok valasztasom nem volt. Akkor meg nem jart semmi fizetett szulesi szabi, igy a megtakaritasunk roham leptekben csokkent.

Tudod sokszor kivantam mar barcsak ne lett volna karrierem es megadatott volna a lehetoseg h tovabb maradtam volna otthon a kislanyommal. Sokszor voltam emiatt depis es meg mai napig is. ha csak atlagberem lett volna akkor nyilvan ez a kerdes fel sem emrult volna.

Tehat evvel csak azt akartam mondani orulj h neked megvan a lehetosged otthon maradni a babaval, es irtad fiatal vagy majd csinalsz karrirt kesobb.

2011. márc. 10. 15:41
 15/15 A kérdező kommentje:
Koszonom utolso! :)
2011. márc. 10. 16:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!