Láttátok vasárnap a Naplót a "Pán Péter-szindrómás" emberekről? (akik nem akarnak elköltözni otthonról 30 évesen sem) Ti is ismertek ilyen embereket, mi a véleményetek erről?
"Igen láttam...felháboritónak találom...én most vagyok 20 éves,de én mindig is saját lakásról családról álmodoztam...fiatalon szeretnék anyuka lenni, fiatalon szeretnék a saját lábamra állni..."
Menj, csináltasd fel magad és legyél elhízott, 3 gyerekes családanya 26 éves korodra.
"Előbbiből kevés van,utóbbiból viszont elég sok.És ennek gazdasági,szociológiai okai is akadnak bőven,amit előszeretettel kifelejtenek az ilyen "felháborító" cikkekből."
Ott a pont.
Ha arról lenne szó, hogy dolgoznak, eltartják magukat, besegítenek a családi kasszába, akkor nem ítélném el, hisz mindenki úgy éli az életét, ahogy neki jó. De élősködni a szülőkön, újabb és újabb iskolákat kezdeni, csak, hogy ne kelljen saját magukért felelősséget vállalni, na ez nagyon gusztustalan.
Amúgy, igen, ismerek ilyen embert. 38 éves, a szülei nyakán él, amióta ismerem (8év) talán, ha 3 hónapot dolgozott. Kitenni nem tudják, mert a fél ház az ő nevén van, így joga van ott lenni. Nővel még nem láttam (pasival sem), egész nyáron a kertben henyél a kutyájával. Nem megy sehova, csak a kertben piszmog. Szerintem nem 100-as.
én amint lediplomáztam szeretnék elköltözni.
De az tényleg fontos szempont, hogy nem tud, vagy nem akar elköltözni.
Azért azt bírom, hogy ha valaki pénzhiányból ((még)nem telik saját lakásra), él együtt a szüleivel, így kényelmes neki és ez senkit nem zavar, de ugyanúgy dolgozik és fizeti amit kell, azt is lecikizik.
Jajj én már elköltöztem otthonról 15-20 évesen... És????? Egészségedre. Legyél vele boldog. Mintha attól, hogy valaki a szüleivel él, kevesebb lenne. Érdekes hozzáállás.
ma 15:48-as válaszát nem értem!
Miért támadod le, amiért korán szeretne családot, és miért kéne elhízott anyukának lennie? Ha valaki korán családot alapít szerinted ez a jövő vár rá? Elárulom, hogy a férjem tesója szült három gyereket, vékony, mint a nádszál, és szerzett két diplomát! És bizony már 18 évesen kirepült a családi fészekből.
Több ilyen embert is ismerek. Dolgos, becsületes, tisztességes emberek, akiket bánt, hogy nem tudnak önállóan lábra állni, de a biztos munka nélkül nem akarják azt a maradék pénzüket a szélnek szórni. Páran közűlük elváltak, lebetegedtek. Ilyesmik.
Szerény véleményem szerint ez a világűrben keringő kis bolygó sokkal boldogabb és békésebb hely lenne, ha mindenki a saját maga ügyével törődne.
Közveszélyesek? Nem!
Ártottak Neked? Nem!
Óh, ennyire szíveden viseled a szülők sorsát?
Vagy inkább:
Jólesik valakit leszólni, mert végre Te "tökösebbnek érzed" magad? Igeeeen? :-)
Mindenki élje az életét, ahogy jónak látja, amíg másokat nem zavar.
"Szerény véleményem szerint ez a világűrben keringő kis bolygó sokkal boldogabb és békésebb hely lenne, ha mindenki a saját maga ügyével törődne."
Ez de tetszik! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!