Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért kell a párommal együtt...

Miért kell a párommal együtt a családját is "örökbe fogadnom"?

Figyelt kérdés

Gondolok itt arra, hogy nekem kötelező lenne szeretnem a családját (akik folyton kibeszélnek a hátam mögött, és a fele szóba se hajlandó állni velem, "mert magasabb körökből ereszkedtem le" hozzájuk - kell ezalatt azt érteni, hogy az én szüleim sosem koplaltak az adósságok miatt, és nem olyan házban éltek, mint egy cigányputri).

Szélesen mosolyogva kell apósomat köszöntenem, aki folyamatosan próbál fogdosni, és szerinte csak egy taknyos kis p.csa vagyok. Anyósommal nem lenne semmi baj, ha nem beszélne ki állandóan a hátam mögött, közben próbálva anyám helyett is az anyám lenni, amitől frászt kapok.

Egyszerűen csak azt szeretném, hogy hagyjanak békén. De minél rosszabb kedvem van, annál jobban zaklatnak.

2011. márc. 6. 12:42
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
93%

Ja,egyébként ilyen nálunk is volt.Kb akkor volt rend a konyhában,amikor ott voltam,de 10rendrakás után max. 1x köszönte meg,azt is az elején,mert ugye mostmár "természetes"-pedig én még csak nem is lakom ott.Egyszer megkért,hogy mosogassunk el,persze nekem szólt a kérés,mert ugye a fiacskája egy keresztbe szalmát nem tenne ilyen téren,és hatalma bűnt követtem el,kihagytam a húscafatos vágódeszkát mivel tiszta sebesre ki volt száradva a kezem és nem akartam,hogy a hústól esetleg elfertőződjön.Erre dirrel durral bevágja utánam a mosogatóba,hogy ezt ki fogja elmosni.hát b+...

Nah ezt csak azért írtam,hogy ne érezd magad egyedül :)

(fentebb már válaszoltam)

2011. márc. 6. 13:11
 12/20 anonim ***** válasza:
30%
Azt hiszem Neke erzelmi segitsegre van szukseged egy profitol. Az "egesz vilag ellened van" szindromod van, es depresszioval. Igy parod is el fogod vesziteni. Menj el egy dokihoz.
2011. márc. 6. 13:15
 13/20 anonim ***** válasza:

Bocsanat, kijavitom magam: nem öket szeretni kell törekedni, hanem a jo viszonyra erdemes törekedni.

Utolso kommentedböl megertem helyzetedet, erre nem szamitottal. Nem tudtad, hogy anyos az anyos, es ha nem mindenki viselkedik ugy, ahogy Te elvarod, ezzel is együtt kell elni. Amin nem tudsz valtoztatni (pl. az ö jellemük) azzal muszaj együttelni. Amin valtoztatni tudsz szerintem: paroddal megertetni, Te mit akarsz, hogyan kepzeled el a jövötöket. Gondolom, mindenkeppen függetlenül tölük, es erre törekedni.

Sajnalom, hogy a szüleiddel, csaladoddal igy alakult, szerintem felejük is erdemes közeledni. Talan kesöbb anyukad is el tudja fogadni, ha nem is megszeretni, csak elviselni a döntesedet. Testvereidnek sincs semmi oka, ha csak ez az ok, hogy veled ne alljanak szoba.

A legfontosabb lenne szerintem atgondolni, mit is akarsz? Hogy kepzeled el az eletedet? Valoban megvalosithato ez a paroddal, ö is ezt akarja, veled csinalja? Ha nem, meg nem kesö kilepni. Es barki is lesz a parod, szerintem -ahogy irtam korabban- azt muszaj elfogadni, hogy neki is van csaladja, rokonai, kapcsolatai, akik olyanok, amilyenek, es velük is vannak erzelni szalai, kapcsolatai. A rokoni, föleg közeli kapcsolatok nem szakithatok meg szerintem...

12.59

2011. márc. 6. 13:16
 14/20 anonim ***** válasza:
46%
Ez mindenhol így van. Ha a párodat elfogadod, a családjától sem zárkózhatsz el hermetikusan.
2011. márc. 6. 13:20
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Ha a leirt kerdesekre valaszolsz magadnak, javaslom, hogy ne aldozat akarj lenni, hanem a neked könnyebb, jobb utat valaszd, arra törekedj, hogy jol erezd magad, ez ilyen egyszerü. :) Ha pedig a masik utat valasztod, akkor tudd, hogy miert teszed, es annyira tudd, hogy az ilyen helyzetekben (ez-az kibeszel vagy bunko vagy kihasznal, egyedül erzed magad...stb) mindig jusson eszedbe. Es akkor mindig kerek a vilag. :)

12.59

2011. márc. 6. 15:06
 16/20 anonim ***** válasza:
Nem kell szeretned senkit. A szeretet nem jön parancsszóra.Tisztelni kell őket. Akkor is, ha ők ezt nem viszonozzák. Az őket minősíti, a te viselkedésed meg téged.
2011. márc. 6. 15:20
 17/20 anonim ***** válasza:

Én nem értem... Miért lenne kötelező bármiféle kapcsolattartás bárkivel is? Lenne ilyen jogszabály? Nem tudok róla. Felnőtt ember a saját szüleivel is akkor tartja a kapcsolatot, ha kölcsönös szeretet és tisztelet van köztük, más szüleivel miért kellene, ha nem működik?

Aki olyan tanácsot ad, hogy akkor váljon el, az gondolkozzon el... Az ember a házastársát választotta, őérte felelős. De csak érte. Mindenben olyan modernek tudnak lenni az emberek, ebben a kérdésben honnan ez a beteges infantilizmus?

Kedves kérdező: a válaszom: ne járj feléjük, éld a SAJÁT életed, ez teszi boldoggá a házasságod is!

2011. márc. 7. 15:29
 18/20 anonim ***** válasza:
Mar most nem boldog a hazassaga, hogy lenne kesobb?
2011. márc. 8. 12:26
 19/20 anonim ***** válasza:

Én nem értem... Miért lenne kötelező bármiféle kapcsolattartás bárkivel is?"

Termeszetesen nem kötelezö. Szerintem azonban a rokoni, föleg közeli, alt. VER szerinti kapcsolatok nem szakithatok meg szerintem. Itt azt ertem, akikkel a parja felnött, akik erzelmielg is közel allnak hozza, akik hatottak a fejlödesere, akik hatasara lett olyan ember, amilyen. Nem muszaj a kerdezönek kapcsolatba lenni a parja rokonaival, de mivel a parja kapcsolatban van velük, ez meghatarozza a közös eletüket, tehat az övet is.

Mit lehet tenni? Egy lehetöseg pl. egy tavoli orszagba költözni, es ezzel ez a kapcsolattartas leminimalizalhato, de teljesen igy sem tünik el. (Ha majd hazajönnek, a parja hozzajuk megy, vagy telefonos, internetes kapcsolat...stb.) Egy parkapcsolatban szerintem mind2 fel allaspontjanak közeledni kell egymashoz, es ha sikerül mind2jüknek elfogadhato megoldast talalni, akkor jo, tehat a kerdes: Valoban megvalosithato ez a paroddal, ö is ezt akarja, veled csinalja?

12.59

2011. márc. 8. 12:41
 20/20 anonim ***** válasza:

Na tessek, itt az elö pelda: ferjem csaladjaban szokas a majmolas, szinjatszas egymas szemeben, igy a nagy szülinapok is, habar nyilvanvalo, hogy ki nem allhatjak egymast. Pl. kerek szülinapok olyanok, mint az esküvö: etteremben több fogasos menü, majd sütik, meg a meghivottak szama, köre is ugyanaz. A normal szülinapokon meg pl. ha a nönek van szülinapja, ahelyett, hogy lazithatna a szülinapjan, süthet-fözhet, mert jönnek, akiket amugy ki nem allhat, es persze elötte irasos meghivorol kell hogy gondoskodjon az ünnepelt meg a sajat szüleinek es testvereinek is (mert a nem kerekre csak ök es csaladjuk, na meg unokatesok es csaladjuk jönnek).

Ezzel szemben a mi csaladunkban nincs ez a felhajtas, szerencsere, es az emiatt sokkal ritkabb talalkozasok ellenere is sokkal közvetlenebb a kapcsolat. Gratulalunk, ha talalkozunk, es ha eppen tudjuk, hogy neki szülinapja van (alt. hallani rola). Hozzateszem, amig nem voltunk hazasok, rolam senki nem tudta a tagabb csaladjukban, nekem mikor van, csak a parom szülei es testvere, de ök meg nem szoltak senkinek az enyemröl, igy kicsit rossz erzes volt vegigülni a napot, miközben mellettem gratulaltak az erintettnek, de nekem senki. (Nekem kellett volna szolni, hogy nekem is az van?)

Mivel nekem es a ferjemnek a szülinapja között csak 1 het van, a 2 között 1 idöpontot valasztunk, hogy 1 szinjatszast megsporoljunk. Az iden az enyemhez esett közelebb a hetvege, igy akkor tartottuk. Na most, mivel a közeli rokonsaga meg a telefonszamomat sem kerte el tölem, amikor en illedelmesen elkertem tölük, azaz minden miatt csak a ferjemet hivjak fel azota is, most öt kertem meg, hivja meg öket. (Mi nem meghivozunk, nem erdekel.)

El is jöttek, bar feltünt, hogy csak nekem gratulalnak, es 3 törölközöt kaptunk, akkor azt hittem, közösen. Most meg felhivtak a ferjemet: mikor vagyunk hivatalosak a szülinapodra? Köpni-nyelni sem tudott. Ujabb kerdes: X-kor vagy Y-kor mehetünk?

Vegül mivel mi bekes emberek vagyunk (csak nem szivesen szineszkedünk emiatt jobb tavol tölük), vegül ugy döntöttünk, jöjjenek akkor X-kor, minden megjegyzes nelkül. Pedig lehetett volna, ugyanis eddig, 8 evig meg sosem "ünnepeltük" külön a szülinapunkat.

Hat ezert nem tudod figyelmen kivül hagyni a parod csaladjat, mert tetszik vagy nem, azt csinalnak, amit akarnak, akar kijatszanak es meghivatjak magukat.

03.06./12.59-es

2011. márc. 24. 15:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!