Miért kell a párommal együtt a családját is "örökbe fogadnom"?
Gondolok itt arra, hogy nekem kötelező lenne szeretnem a családját (akik folyton kibeszélnek a hátam mögött, és a fele szóba se hajlandó állni velem, "mert magasabb körökből ereszkedtem le" hozzájuk - kell ezalatt azt érteni, hogy az én szüleim sosem koplaltak az adósságok miatt, és nem olyan házban éltek, mint egy cigányputri).
Szélesen mosolyogva kell apósomat köszöntenem, aki folyamatosan próbál fogdosni, és szerinte csak egy taknyos kis p.csa vagyok. Anyósommal nem lenne semmi baj, ha nem beszélne ki állandóan a hátam mögött, közben próbálva anyám helyett is az anyám lenni, amitől frászt kapok.
Egyszerűen csak azt szeretném, hogy hagyjanak békén. De minél rosszabb kedvem van, annál jobban zaklatnak.
A párommal komoly a kapcsolat, és gyerekeket is tervezünk.
De én egyszerűen nem szeretném felvállalni vele a családját is.
Nagyon sokáig próbáltam anyagilag segíteni nekik, és a "gyűjtögető betegségben" szenvedő apósom után rendet rakni, amikor meglátogattam őket.
Ebből rendszerint az lett, hogy felvágok előttük, meg beleszólok mindenbe.
Miután elmaradt a segítség, már azt hallgattam, hogy lesz.rom őket, meg nem segítek semmit.
A párom állandóan az ő oldalukon áll, pedig amíg én nem jelentem meg, és nem szedtem rendbe őket kicsit, utálta őket.
Nem kotelezo szzeretni oket, de minden tiszteletet megadni, nem csak mint uj csaladi tgoknak, hanem mind barmely embernek. Mikor ferjhez mentel, akkor a csaladot is elfogadtad. Nezd egy mas szemszogbol. Ferjed is "orokbe fogadta" a szuleidet, akik engedtek, hogy "leereszkedj, akik nem laktak ciganyputriban es sosem volt penzhianyuk? Vagy talan most ok b.sztatnak, hogy miert hazasodtal a nivod, es az o nivouk ala? Ha aposod tenyleg fogdosni akar, ezt meg kell beelned ferjeddel es vele, nyugodtan. De elobb gyozodj meg, hogy tenyleg fogdosni akar e vagy csak Te ugy gondolod. ehet, hogy aposnak valami igaza, mikor ugy erzed, hogy taknyos p.csanak vesz. Talan nem masert hanem a viselkedesedert. Miert van mindig rossz kedved? Nem tetszik az eleted, miert nem valsz el?
Mindenkinek jol jon egy "masodik anyua, hidd el, majd az elet megtanit erre, ra fogsz jonni, milyen igaz. Ha kibeszel, es igazat hallasz vissza, azzal ne torodj, mindadig mig a szemedbe nem mondja a hazugsagokat.
Igazan mondva, itt Te vagy az aki a problemakat okozza.
"De én egyszerűen nem szeretném felvállalni vele a családját is."
Örökbe fogadni nem kell, szeretni sem muszaj (bar erdemes törekedni ra, ha lehetseges szeretni), de felvallalni igen. Enelkül lehetetlen. Amit Te irsz, az elzarkozva az emberektöl, egy lakatlan szigetre vetödve megvalosithato. Easetleg egy masik kontinensre költözve, tavol mindenkitöl. De ott is együttelve a tudattal, hogy a ferjednek csaladja van, es ök olyanok, amilyenek.
Miert? Mert a parod egy emberi közössegböl = csaladbol szarmazik, velük együtt is van elete, elete egy resze hozzajuk kötödik.
Igen, az a baj, hogy nem tudom elmagyarázni a körülményeket.
Engem anyám kidobott azért, mert "leereszkedtem" hozzájuk. Plusz a testvéreimet is ellenem fordította.
Ettől én lelki traumát kaptam, hiszen nagyon szerettem őket. Azóta depressziós vagyok. És ettől van rossz kedvem is.
Egyszerűen úgy érzem, nem kell több család, nem akarom, hogy a páromon kívül bárki közel kerüljön hozzám.
Nyitottam feléjük és ők is hátba szúrtak.
Apósom a hátam mögött lehordott mindennek - mikor segíteni akartam. Pl. el mertem menni fodrászhoz. Ezután a PÁROMNAK, nem nekem, elhordott mindennek, hogy én hogy merek fodrászhoz járni, mikor ŐK ilyen anyagi helyzetben vannak!
Anyósomnak mikor itt vagyok, mindenben segítek. Mivel elég rendetlen, kitakarítok mindig normálisan.
Ezek után többször hallottam, hogy odakint cigizés mellett elmeséli telefonon a lányának, hogy én csak lógok a nyakán, és nem csinálok semmit egész nap.
Ezek után talán érezhető, hogy úgy éreztem, megint becsaptak, kihasználtak.
Nem akarom, hogy közöm legyen hozzájuk.
Egyébként a seggre paskolást, meg a vállmasszírozgatást lehet én reagálom túl. De ha még egyszer hozzám ér, letöröm a kezét.
(A párom nem csinál semmit, mert "mégiscsak az apja")
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!