Csak engem idegesítenek ennyire az anyosókat szidó kérdések?
Itt úgy sem tudja senki, hogy kicsodák és az életben nem fröcsöghetik ki jól magukat. Inkább itt beszéljen úgy akárkiről és akármiről az ember, mint az életben kapjon rákot, meg infarktust a sok lenyelt indulattól.
Továbbá, csak azért nehogy már tiszteljen egy nőt, mert felnevelte a gyerekét. Minden normális nő ezt teszi, ha amúgy egy szemét dög, nem csoda, hogy nem szereti és tiszteli a menye. Lehet a férje nem is az anyja miatt olyan jó amilyen, lehet az apja miatt. Lehet mindkettő leszarta a fejét és úgy nőtt fel, mint réten a gaz, aztán azért ilyen. Lehet, hogy az egész családja idióták gyülekezete, olyan jó nevelést kaptak, ő meg magában valahogy másabb lett szülői érdem nélkül.
Nézd meg egy rakás alkoholista párocska gyerekéből is normális ember lesz, ott is tisztelnéd "Pálinkánét", hogy milyen szépen felnevelte a gyerekét, holott ha rajta múlik egy rakás lelkibeteg szerencsétlenség lesz belőle? Ez a tiszteld, mert ő adta neked szöveg akkora hülyeség.
19.33. NEM az anyósjelölted volt a hibás,hanem te nem ismered az alapvető illemszabályokat!
Mindig az idősebbnek illik felajánlani az anyósülést! Ezt a műveltek itthon is ismerik, külföldiek pedig mindenképpen. A vejem német,és mindig én ülök mellette,nem a lánya. De utaztam már egy ismerős angol párral,ott is engem ültettek a vezető mellé. Nem én akartam előre ülni,hanem ők tartották ezt természetesnek.Abban is igazad van,hogy felháborító némelyik link. De a mai fiatal nők egyrésze a saját anyját is levegőnek nézi,akkor miért tisztelné az anyósát?
Magukat tartják okosnak és tökéletesnek,ismeretlen számukra az alkalmazkodás és a tolerancia. Még a párjuk hibáit sem képesek tolerálni,nem tudják a gondokat megbeszélni,akkor hogyan tolerálnák az idősebbek viselkedését?
Az én anyósom sem volt könnyű eset,de soha nem sértettem meg. Meghallgattam,ha igaza volt,akkor hallgattam rá,ha nem,akkor úgy csináltam,ahogy én láttam jónak.
"A vejem német,és mindig én ülök mellette,nem a lánya."
Amikor nem az unokád, hanem a lányod a harmadik utas, akkor ki ül a vejed mellett?
Sajnos sokszor már egy nagyon elmérgesedett helyzet vezet az ilyen hozzáálláshoz. Nagy általánosságban valaki belecsöppen egy családba, ahol ennek a kedves asszonynak, aki a párjukat felnevelte minden gonoszkodása el van nézve. Amik talán nem is gonoszkodásnak indul, csak sokszor az anyósok is azt szeretnék, ha az ő kislányuk/fiuk megmaradna az ő befolyásuk alatt, a meny/vő pedig mindenben alkalmazkodjon az ő párosukhoz, de lehetőleg maradjon másodrendű. Ez nem is mindig akaratlagos, van hogy csak ösztönösen így jön. Az menyük/vejük pedig nem igazán szeret rájuk hallgatni, inkább a saját feje után menne és nem szereti, ha az anyós tanácsokat osztogat. Persze vannak kivételek.
Nehéz egy új családot kialakítani kettesben úgy, hogy ne is rekesztődjenek ki teljesen a szülők, de ne is gyakoroljanak túl nagy befolyást a fiatalokon. Én nem csodálom a sok konfliktust.
Én szerettem volna szeretni. A fia is utálja. Még én mondtam neki, hogy anyukádat ne gyűlöld! Aztán rájöttem, miért...
Időpontja: ma 19:36
Majdnem ugyanebben a cipőben járok. Mindig én békítettem ki őket. Persze a végén csak én lettem a buta, falusi, mindenkivel összekúró menyecske... :(
Ezt én írtam, előttem lévő.
Sajnálom, hogy más is így járt :(
engem is bosszant valamelyest, pedig én sem vagyok az enyémmel valami fényes viszonyban.
soha egy szót nem szólok rá, tisztelem őt azért, mert egyedül felnevelte a páromat.
de! ő nem bírja ki, h ne szólogasson be, akármikor találkozunk. volt egy nagyon durva eset. röviden: összebalhéztam a párommal, ő hazament, elmondta az anyjának. aztán elindult hozzám, hogy pontot tegyünk a dolog végére. mialatt ő úton volt, drága jó anyós felhívott, elhordott mindennek, lecseszett, hogy hogy viselkedhetek így a fiával. persze semmi durvát nem csináltam, csak nagyon összevesztünk. hogy jön ő ahhoz, h beleszóljon 2 felnőtt ember életébe? persze a hívást rejtett számról bonyolította. nagyon ügyes. aztán elmondtam a páromnak, h az anyukája mégis miért engem hívogat ilyennel. ő ezt nem hitte el, és mivel a híváslistában sem volt benne a száma, ezért drága anyós szemrebbenés nélkül letagadta.
ezek után majd egy évig nem is nagyon akart a szemem elé kerülni, a párommal néha beszéltünk erről, de nem jutottunk dűlőre...
szóval itt az ékes példa arra, hogy nem mindig a meny a köcsög, néha az anyós ok nélkül képes a legvégsőkre is.
talán az bosszantja, hogy nem ilyen lányt szánt a fiának.
pár hete sajnos kénytelen voltam egy légtérben lenni vele ismét. megint kezdte a szöveget, próbált meggyőzni egy olyan dologról, ami ellenkezik az elveimmel.
ezek után már sírva mondtam a páromnak, hogy ha az anyja ennyire karakánnak hiszi magát, akkor inkább mondja azt, hogy szakítsunk, de ne inzultáljon folyamatosan, mert nem érzem, hogy rászolgáltam volna.
ja, és soha nem mondtam a páromnak, hogy ne menjen át az anyukájához, minden vasárnapját ott tölti, ezzel semmi bajom nincs, nekem is fontos, hogy néha beszélgessek az édesanyámmal.
de tényleg ezt nem bírom felfogni, h mi a jó abban, ha tönkreteszi a kapcsolatunkat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!