Mit tanácsoltok, h ne legyek ennyire fáradt? Ki mit iszik, v milyen koffein pótlót tanácsoltok?
Rengeteg zöldség és gyümölcs. Engem az pörget fel általában. Korábban volt, hogy multivitaminból a Supradynt szedtem - azt javasolta a háziorvos -, de egy ideje úgy érzem, hogy a nyers zöldségekből is ugyanúgy felszívódik, és hat rám.
Érdemes megkérdezni a háziorvosodat, hogy ő mit ajánl.
Egyrészt doki, mert én is jártam úgy, hogy szedtem a vasat, majd néhány évvel később kiderült, hogy már más típusú vashiányom van.
Ami nekem nagyon működik és nem zakatol úgy a szívem se, mint a koffeintől: reggel éhgyomorra fél liter langyos (szobahőmérsékletű) citromos víz. Nem tudom, hogy pontosan mit csinál, de olyan érzés, mintha hirtelen kitisztulna az agyam, pedig az első kávéig én se szoktam képben lenni.
Napközben pedig szétosztva C-vitamin nagyobb dózisban. Estére nem javasolt, pont emiatt, hogy ébren tart.
No meg a vas felszívódását is segíti, érdemes egyszerre bevenni őket.
Tényleg, a vasnál nem fordulhat elő, hogy a bevétel időpontja körül tejet vagy teljes kiőrlésű gabonát iszol/eszel? Ezek gátolják a vas felszívódását, ha a tablettával együtt vannak a gyomorban.
Ami a leghatásosabb lenne, de legnehezebben kivitelezhető: néhány nap egyedül az ággyal. Ha mást nem, egy hétvégére mind ahárom gyereket oda lehetne adni a nagyszülőknek, és egyszerűen átaludni a hétvégét.
És ha orvosi bajod nincs , akkor sokat tud segíteni a sportolás .
Napi fél óra futás csodákra képes , de ha csak 10 perced van az is jót tud tenni . Lényeg hogy mozogj valamit .
Sokszor az aktív pihenés sokkal jobb mint a passzív , főleg hosszú távon .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!