A 15 éveseket (elsős gimiseket) nálatok hány óráig szokás elengedni bulizni?
Kérlek, ne pontozzatok le, mert csak azt írom, ami velem volt.
Soha nem engedtek el, nyáron délután 5ig lehettem kint, szerettem biciklizni, de 5re haza kellett érnem.
Ezen kívül(meg a suli) nem volt kijárás.
Este mentem reggel jöttem.
Feltétel, hogy mindig tudják, kivel és hová. A tanulmányi átlagnak minimum 4,5 - 4,7 között kellett lennie.
Sosem késtem, sosem hazudtam és így nem volt gond belőle.
Hugomat mindig olyan 1, max. 2-ig engedtek el. (Teny, hogy ezert nekem meg meg kellett harcolnom.)
Viszont függött a jegyeitöl. Es akarmeddig maradt, mindig tudniuk kellett szüleimnek, hogy hol es kikkel van es vagy edesapam vagy edesanyam el is hozta. Tudta, ha a megbeszelt idöben nem lesz ott, akkor többe nincs buli. De ez nem fordult elö.
Szerintem, ez egy jo kompromisszum, mert hugom bulizhatott es szüleim megelölegeztek neki azt a bizalmat, hogy felelösegteljes lanykent kezelik, szüleim meg meg voltak elegedve tanulmanyaival ill. mivel tudtak hol van es el is hoztak onnan, azert megvolt egy bizonyos foku ellenörzes is.
ennyi idősen én max nyáron mehettem el, de akkor komolyabban nem voltam megkötve.
anyum ismert, tudta, h nem vagyok züllésre hajlamos, soha nem tettem kárt magamban.
suli időben max hétvégén, de akkor is inkább csak barátnős csavargások vagy mozi, bringázás.
discoba kb sosem voltam, inkább koncert vagy ZP.
egyszer anyu még koncertre is eljött velem, megismerte a barátaimat, akik kivétel nélkül 20 fölött voltak, kedvesen megígérték neki, h vigyáznak rám. és tényleg éreztem, h felelősséget vállalnak. a legkomolyabb az volt, mikor bemutattam anyumat a gitáros fickónak és még ő is bizonygatta, h nyugodtan engedjen el, mert az ő koncertjeiken jó helyen vagyok :D egyébként sem az a drogos rockbanda volt :D
Engem addig ameddig akarom.
Megmondom mikor érek haza, és kész.
Engem anno 10-11-ig engedtek el (és csak olyan helyre mehettem, ahonnan tömegközlekedéssel gyorsan, könnyen hazamehettem, és amiről pontosan tudtam, hogy milyen hely, és hol van... volt osztálytársaim egyszer mentek vmi kiürült lakásba is bulizni... még jó, hogy nem mentem, kiderült, hogy nem annyira kiürült és senkiföldje, mert kihívták rájuk a rendőrséget...)... ha meg tovább maradtam vmi miatt (kb. 2x történt meg akkor), akkor mentek értem. Sztem ez teljesen korrekt és reális volt. Ja, és mindig haverokkal mentem haza, legalábbis a környékig, és igyekeztem jól megvilágított helyen továbbmenni a lakásunkig. Mert mostanában nem azért nem engedik el a szülők a gyerekeiket tovább, mert irigyek vagy mert túlféltik, hanem mert már nem olyan a közbiztonság, mint évekkel ezelőtt...
21/l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!