Van a hozzátartozóid/ismerőseid között hajléktalan? Mi a véleményed a hajléktalanokról?
A Blikk Nők egyik februári számában olvastam hajléktalan nőkről. Kiemeltek párat közülük és az egyikőjüknek a cikkében azt olvastam, hogy a fia műtős, de valamiért mégsem együtt laknak.
Neked van hajléktalan ismerősöd?
Nem olyan hajléktalanra gondolok, akit minden reggel látsz, hanem olyanra aki hajléktalanná vált az évek során.
Sziasztok, jómagam szociálpedagógus vagyok, tehát a hajléktalanokhoz nincs sok közöm.
Ellenben van egy barátnőm, akinek az anyukája egy hajléktalanszálló vezetője (főváros), és ő azt mondta, hogy ez csak a sajtó hülyesége, hoyg nem mernek bemenni a hajléktalanok, mert náluk mindig telt ház van télen.
Hogy némelyek miért nem mennek be a szállóra, annak nagyon sok oka lehet. Vannak olyan hajléktalanok, akik megszokták az életet a szállón, alkalmazkodnak a szabályokhoz, amennyire muszáj, és ezzel viszonylag jól megvannak.
De vannak, akik nem igazán tudnak, vagy akarnak alkalmazkodni. Vannak olyanok is, akik vélt vagy valós dolgoktól félnek. És persze olyanok is vannak, akiknek már nem jutott hely.
13:23-as, NINCS hová bemenni. Ugyanis nem fér be mindenki, nincs elég szálló, nincs elég ágy. Valóban, vannak, akik nem akarnak bemenni, de ha akarnának, se biztos, hogy lenne hová...
Vagy elhitted, amit egyes újságok írtak nemrég, hogy 116 hajléktalan van a fővárosban? Mert ez mese, méghozzá elég pofátlan mese...
ma 14:22
Én nem Bp-en vagyok szoc. munkás, hanem egy nagyvárosban. Nálunk a téli időszakban mindenkit beengednek, akármilyen állapotban van is az illető (értem ez alatt, ha holt részeg pl.). Senki nem vállalja fel, hogy miatta fagyjon meg egy ember, ezért novembertől márciusig, ha akar, mindenki bemehet a szállóra.
Szerintem ezen ne vitatkozzunk, én ebben dolgozom!
Bp-en nem tudom, hogy van. Nálunk így van, és az idén sem fagyott meg senki.
Nyáron természetesen más a helyzet, akkor nem mehet be részegen valaki a szállóra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!