Létezik olyan fórum, ahol olyan kedves sorstársakkal tudnék beszélgetni, akiktől a párjuk exe tiltja az előző kapcsolatból született gyermeket?
Ezt a 2 fórumot találtam neked.
De szerintem minden eset más,és minden ember is más.És mindig a 2 fél(anya,apa)hozzáállásán múlik a kapcsolat milyensége,illetve ha új társ van akkor rajta,rajtuk is.
Talán meg kell próbálni kicsit mindenkinek ilyen helyzetbe a másik helyébe képzelni magát,megpróbálni átérezni a problémákat érzéseket.Olyan kapcsolatokba,ahol mondjuk csak az egyik fél akar válni,a másik szeretné összetartani a családot,érthető az ellenséges viselkedés az új társ iránt.Főleg ha mondjuk szerető státuszból lép elő.Akinek az akaratán kívül széthullik a családja,nem lehet könnyű feldolgozni megérteni,ezt nem is lehet elvárni senkitől.Mindenkinek egy élete van,és nehéz tudomásul venni,ha azt tönkreteszi valaki.Ahol pedig gyerek van,ott pláne nehéz.Ezek általában vége-hossza nincs viták,mert mindenki tud érveket és ellenérveket felsorakoztatni,és mindenkinek van igaza is.Talán azt érdemes leülni megbeszélni,hogy mi a legjobb a gyerekeknek ezekbe a helyzetekben,és mindenkinek az Ő érdekeiket kellene nézni.A gyereknek mindkét szülőjére szüksége van.Én ugyan nem voltam még ilyen helyzetbe,de borzalmasnak gondolom.Ha az anyával nem lehet beszélni,akkor nála még erősek az érzelmek az ex iránt,ez is érthető,és ez az ex felelőssége is.Mert igenis felelősek vagyunk azért az emberért,akivel összekötöttük az életünket,akivel közös gyerekeink vannak.Csak ezt sokan szívesen lerázzák magukról,ha új életet kezdenek,a régi társ meg kezdjen magával amit akar.Talán majd az idő megoldja.Szerintem kerüljétek a konfrontálódást amennyire lehet,és tényleg csak a gyerekek érdekeit tartsátok szem előtt.Persze a legjobb,ha le tudtok ülni megbeszélni.Először anya apa,aztán minden ha lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!