Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Már azt mondja a családom is,...

Már azt mondja a családom is, hogy nem lesz senkim. Hogyan kezeljem ezt a dolgot?

Figyelt kérdés

Már nagyon-nagyon régen volt barátom, tini voltam, az nem volt komoly egyáltalán. A család kb úgy áll már hozzám, hogy úgysem lesz senkim. Mindig felteszik a kérdést, hogy "na és, van barátod?" pedig tudták hogy nincs. Azután jön a kínos csend, hogy nahát még most sem tudott összeszedni senkit ez a szerencsétlen. Tudom nem vagyok még annyira lemaradva, de zavaró, hogy már az unokahúgomat is úgy emlegetik, hogy: őt is ripsz-ropsz férjhez fogja adni az anyja.(18 éves) Mert annyi pasija volt már.

Azt is tudom nem ezen múlik, de inkább az zavar hogy azért mert ő pasizósabb, én meg nem, kb lenéznek...

21/L

2011. febr. 25. 22:49
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

Szia!

Nálam is ez pontosan ez a helyzet. Főleg a barátaim kérdezgetnek állandóan, hogy van-e valakim, én meg mondom, hogy nincs...És tényleg lenézően állnak hozzá. Én azt gondolom, hogy ők mind társfüggők. Van olyan barátnőm, aki csak azért van a barátjával, hogy valakivel legyen - ezt kerek perec megmondta, nem kertelt- így elég nehéz megértetni velük, ha én inkább egyedül maradnék.

Ha már tényleg nagyon idegesít a faggatózás, akkor azt szoktam mondani, hogy nekem nincs szükségem másra, hogy jól érezzem magam, és akkor itt le is szoktak állni.

Azt is észrevettem, hogy minél bunkóbban válaszol az ember vissza, annál inkább maradnak csöndben. Szóval csak keményen! Aztán ezek a nagy szerelmek is, amikről áradozni szoktak néhány év után kifulladnak és a felek még beszélő viszonyban sem maradnak. De azért amíg megvolt, addig persze fel lehet vele vágni...

Az ilyen emberekkel ne is foglalkozz, ha meg sértő célzásokat tesznek, akkor tényleg rendesen szólj vissza.

2011. febr. 26. 12:21
 22/24 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

Kicsit megnyugodtam, hogy nem csak engem nyaggatnak ezzel a témával.

És látom nem csak engem akartak már összehozni valakivel aki "tökéletes" lenne számomra.

Kb 17 (!) éves voltam, mikor egy rokonom (nő) felhívott, hogy na mi újság velem. Beszéltünk pár mondatot, mire kinyögte, hogy van egy nagyon jó barátnője, akinek van egy 20 éves fia. És ilyen olyan rendes fiú, és szeretne velem megismerkedni. Hát köpni nyelni nem tudtam. Nekem ez annyira megalázó volt, mert had tudjam már én, hogy kivel akarok megismerkedni és kivel nem. Kb az jutott eszembe, hogy ez szinte olyan volt mikor 2 kutyát összehoznak, mert tenyészteni akarják őket...Szépen megmondtam, hogy nem szeretnék vele megismerkedni.

Másik eset: szintén egy rokon úgy intézte, hogy az egyik legjobb barátja jöjjön hozzánk a nyáron a szobákat kifesteni. Van neki egy annyi idős fia mint én. Úgy intézte, hogy ez a fiú is itt legyen minden nap, és akkor még elküldött vele kettesben a közértbe (nem ide valósiak, nem tudták hol a bolt) hogy kísérjem el. Máskor meg a bankautomatához....Tiszta kerítő volt.

Nem szeretem ezt.

2011. febr. 26. 14:42
 23/24 anonim ***** válasza:

Ne törődj velük, engem az ellenkezője miatt gúnyolnak: hogy mennyi barátom volt már, senki sem marad meg mellettem, senki nem lesz olyan "hülye", hogy elvegyen. Mindezt a saját anyám. Dehát egyik fülemen be, a másikon ki. :) Azt szoktam erre visszavágásképp mondani, hogy én legalább megválogatom a leendő pasim, nem mint anyám, aki leállt az első jöttmenttel. :D

Bizonyítsd be nekik, hogy nem nekik lesz igazuk!

2011. febr. 26. 21:14
 24/24 anonim ***** válasza:

én komoly több éves kapcsolatban éltem tizenévesen. Mialatt együtt voltam az akkori barátommal a szüleim folyamatosan azzal piszkáltak, hogy szerintük inkább szakitsunk, merthogy nem jó ha fiatalon lekötöm magam, nem élek meg bizonyos dolgokat, nem lesz tapasztalatom, nem ismerek meg másokat. Végül szakitottunk egy éve , de nem a szülői nyomásra. Azóta élem a szingli életet: magammal törődöm vagy a barátnőimmel, és a családdal. Eljárunk ide-oda, de férfi nincsen a láthatáron. Úgy vagyok vele, hogy bepótolom azokat a dolgokat, amiket egy kapcsolatban nem biztos, hogy megtehet az ember. Erre a drága szüleim mivel piszkáltak, már a szakitás után egy hónappal? Hogy nem igaz, hogy még mindig nincsen senkim, és ismerkedni kell, többször kéne eljárni, akkor aztán összejönnék valakivel!

Komolyan szerintem egyes embereknek a mániája, hogy mindenbe beleszólnak. Le merem fogadni, hogyha most összejönnék valakivel, megint kezdődne előről, és azzal jönnének, hogy egy nő boldoguljon egyedül is, valósitsa meg önmagát, és ne ragadjon le egy kapcsolatban stb....

Én úgy vagyok vele, hogy mindenki törődjön a maga dolgával...

2011. febr. 27. 09:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!