Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kotelezhetne anyam munkara...

Kotelezhetne anyam munkara nappali egyetem mellett?

Figyelt kérdés
Azt olvastam, hogy hiaba vagyok nagykoru, neki kotelessege lenne eltartani mig tanulmanyaimat vegzem. A kerdesem csak elmeleti, 14 eves korom ota dolgozom, mert apukam nincs, anyam meg nem bir egyedul, csak azert erdekel, mert kb 8 eves korom ota hallgatom, hogy ha nagykoru leszek o nem fog eltartani.
2011. febr. 23. 13:23
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
17%
Mondjuk azért, mert pl. az anyukájának senki nem fizette az egyetemet, ezért nem keres annyit, hogy akármeddig támogatni tudja a gyerekét.
2011. febr. 23. 13:43
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Én a linkelt szövegben azt olvastam, hogy köteles eltartani ha képes rá. Innentől elég azt mondania, hogy nem képes és kész.

Amúgy ki is tagadhat ha nagyon nem akar eltartani.

2011. febr. 23. 13:46
 13/20 anonim ***** válasza:
83%

"Mondjuk azért, mert pl. az anyukájának senki nem fizette az egyetemet, ezért nem keres annyit, hogy akármeddig támogatni tudja a gyerekét."

Nem is élt amikor az anyukája egyetemre ment/mehetett volna, emiatt szégyellje magát? Ezt most már én sem értem.

2011. febr. 23. 13:48
 14/20 A kérdező kommentje:
Igen engem az erdekel, hogy a "kepes ra" mit takar? Fentebb azt irjak az nem "kepes" aki maga is gyamsag alatt van, beteg es a tobbi. Neki ilyen nincs, az, hogy nem keres annyit mas kerdes. A pocskondiazokon jokat mosolygok, gyerekkent is segitettem, most se lesz ez maskent, arrol nem beszelve, hogy a kerdesben irtam "kerdesem elmeleti". Ennel egyertelmubb nem tudok lenni, meg nem is akarok.
2011. febr. 23. 13:49
 15/20 anonim ***** válasza:
11%
Én meg azt nem értem, hogy ebben mit nem lehet érteni. A bevezető szövegben írja, hogy az anyuka nem bírja eltartani. Akkor innentől szégyenletes dolog követelőzni.
2011. febr. 23. 13:51
 16/20 anonim ***** válasza:
41%

Egy szülő köteles segíteni a gyerekét bármennyi idős is, ugyanakkor egy gyereknek is kötelessége segíteni az ő szüleit.Felelősséggel tartoztok egymás iránt.És mindezt szeretve ,tisztelve teszitek egymásért önkéntesen és vígan az adakozás ,a segítség öröméből , a másik fontosságának öröméből.Nem pedig csak kötelesség tudásból.Ha nem így van ,valami nagyon nincs rendjén nálatok!

Ha pedig estire mész és megteheted, h dolgozol mellette akkor normális, h dolgozni is fogsz és a jövedelmeddel hozzájárulsz szeretett családod anyagi jobblétre szenderüléséhez:)

Ugye nem azt akarod mondani , h semmi kedved a munkához és sokkal jobb lenne csak úgy potyán létezni ebben világban?:))

2011. febr. 23. 13:55
 17/20 A kérdező kommentje:
Utolso, a te valaszaidat szeretem, de neked is elmondom kerdesem elmeleti!!! Eddig is dolgoztam ezen nem fog valtozni semmi, ha egy eros gimi mellett tudtam, szerintem levelezo mellett is menni fog, nincs ebben semmi. Szeretem anyukamat bar inkabb en gondoskodtam rola mindig es nem forditva, de ez mar egy masik temakor. Ami zavar, hogy 8 eves koromtol ugy banik velem mintha egy kolonc lennek neki es erdekelt, hogy jogilag, hogy all a helyzet. Szeretetet tudott adni, nyugalmat, biztonsagot nem. Es igen, arvahazban is megfordultam mar, mert elvettek tole gondatlansagert.
2011. febr. 23. 14:00
 18/20 anonim ***** válasza:
71%

"Én meg azt nem értem, hogy ebben mit nem lehet érteni. A bevezető szövegben írja, hogy az anyuka nem bírja eltartani. Akkor innentől szégyenletes dolog követelőzni."

Pontosan ezt nem értettem, hogy mi szégyelni valója van, ha azzal kezdte a bevezető szövegben, hogy gyerekkora óta dolgozik és esze ágában sincs követelőzni, csak elméleti a kérdés.

No de hagyjuk, nem akarok veszekedni, csak úgy meglepődtem, hogy így le lett támadva.

2011. febr. 23. 14:07
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Fordítsuk meg a kérdést.

Neked nem kötelességed eltartani őt ha nem akarod.

Ismerek ilyen fiatalokat akik középiskola mellett meg utána főiskola mellett/helyett dolgoztak hogy eltartsák anyut v. aput akinek nem volt munkája és annyit sem mondtak, hogy köszönöm, csak követelődztek.

2011. febr. 23. 19:21
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

"Mondjuk azért, mert pl. az anyukájának senki nem fizette az egyetemet, ezért nem keres annyit, hogy akármeddig támogatni tudja a gyerekét."

Azért mert anno nagyiék nem fizették az anyukának az egyetemet, akkor dögöljön meg a gyerek tehene is? Neked se legyen jobb, lányom. Én anyaként úgy gondolom, hogy inkább örülni kellene, hogy a lány bejutott az egyetemre és szeretném, ha többre vinné, mint én. Államilag támogatott képzést egy ösztöndíjjal és szociális támogatással is lehet fedezni.

2011. febr. 23. 21:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!