Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Együtt lehet élni egy olyan...

Együtt lehet élni egy olyan emberrel, aki nem kedveli az anyukátokat? Nem érzitek árulásnak vele szemben?

Figyelt kérdés

4 év után megkérte a kezem a párom. Addig nem volt semmi különös közte és az anyukám között. Mióta igent mondtam, teljesen megbolondult a párom. Lehet, hogy azt hiszitek, hogy elfogult vagyok, de az anya nem tett semmit ellene, egyszerűen (szerintem) csak nagyon hasonlítanak egymásra. Erőteljes a személyiségük. Hozzáteszem, hogy neki nem dirigál az anya, ha pedig nekem mond valamit, hogy hogy csináljam, nem ugrok neki, sőt, ha nem értek egyet, meg is mondom neki.

Sokáig azt gondoltam, hogy ez azért van, mert a párom családja 250 km-re lakik tőlünk és ezért féltékeny, ráadásul anyukája is folyton síránkozik, hogy milyen keveset látja. De úgy gondolom, hogy nem bújhat folyton e mögé a mentség mögé.

Mivel azt hittem, hogy meg fog nyugodni a helyzet, így hozzá is mentem, de egyre joban úgy érzem, hogy elárultam a szüleimet. Ez hülye érzes?

Nincsenek nagy vágyaim, nem azt szeretném, hogy szeresse, csak, hogy ne utálja és tisztelje, mint bmelyik másik embert lehet tisztelni.

30L

2011. febr. 17. 13:15
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
38%

"Erőteljes a személyiségük". Ez az egyik baj mindkettovel.

Ha anyukadat nem tiszteli, ne szeresse, csak neze embernek, akkor sajnos Teged sem. En kiadnam az ultimatumot. Vagy beszel vele rendesen, tisztelje mint embert es anyost, vagy repul.

Pasi sok van, de anya csak egy.

2011. febr. 17. 13:31
 2/14 anonim ***** válasza:
86%

Én sem csípem anyóst, de a párom kedvéért tolerálom magam.

Azt hiszem ez a legkevesebb, amit megtehetek a kapcsolatunkért.

2011. febr. 17. 13:36
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Bocsánat! Nem jól fogalmaztam. Moderálom magam, és tolerálom anyós viselkedését!

Így már jobb...

2011. febr. 17. 13:37
 4/14 anonim ***** válasza:
78%
Ha elég türelmes, és okos vagy, sőt méginkább bölcs, akkor el tudod érni, hogy előbb - utóbb jól bírják egymást. "Boldogok a békességszerzők". (Blessed are the peace makers)
2011. febr. 17. 13:39
 5/14 anonim ***** válasza:
80%

Lehet. Csak nem érdemes.

Én próbáltam, de feladtam. Mindkettő nekem szapulta a másikat, mindkettőt védtem a másikkal szemben, és egyikük sem gondolt bele, hogy nekem a legrosszabb, mert rajtam csattan minden, mert mindkettőjüket szeretem. Az önző kis játékaikat játszották.

Végül a pasi repült, ennek más oka is volt, de nem bántam meg. A mostani párom normális.

2011. febr. 17. 13:43
 6/14 anonim ***** válasza:
58%
Lehet, de nem az igazi! Nálam is volt ilyen, de válás lett a vége.
2011. febr. 17. 13:47
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem kérdezd meg a párod, hogy igazából mi a baja, ne hurrogd le menet közben, hagy mondja el, lehet, hogy nem tudsz dolgokról, de ha szimplán nem szimpatikusak egymásnak, ne erőltesd a kettejük találkozását, mindkettő le fog nyugodni. Emiatt szerintem ne szakíts.
2011. febr. 17. 13:47
 8/14 anonim ***** válasza:
42%

Ha nem tisztel téged annyira, hogy elviselje anyádat, akkor egyáltalán nem tisztel. Vágod?

Aki szereti a másikat, az megakar felelni az elvárásainak.

2011. febr. 17. 13:48
 9/14 anonim ***** válasza:
93%
A férjemet tisztelem, de anyósom kiölte belőlem az összes tiszteletet maga iránt, pedig meg akartam neki felelni, de pont ez volt a baj, olyan vérszemet kapott, hogy szekálásból áll a kapcsolatunk. És nem csak felém ilyen.
2011. febr. 17. 13:54
 10/14 anonim ***** válasza:
50%

Az anyós és a házastárs két külön ember!

Sosem vártam el senkitől, hogy az anyámat kedvelje, és nekem is voltak olyan anyósjelöltek, akiket útáltam és olyanok is, akiket kedveltem.

Ha az ember szereti a párját, akkor ennek semmi köze a kapcsolatukhoz.

Ha valaki ehhez köti, akkor annak anyakomplexusa van és ne házasodjon.

2011. febr. 17. 14:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!