Marita Németh kérdése:
A férjem beadja a válópert a lakást én vettem az örökségemből minden csekket én fizetek mert az én nevemre jön, mennyi jár a férjemnek a lakásból?
Figyelt kérdés
2011. febr. 16. 18:45
1/7 anonim válasza:
az itt felvázoltakból...nem sok. Talán megköszönheti, hogy veled volt :) MAx.
2/7 anonim válasza:
No de...csak te vagy a tulajdonosa?
3/7 anonim válasza:
Az jár neki,amit a házra költöttetek a házasság ideje alatt.Tulajdonjog nem jár a házból.
A csekkes részt nem igazán értem.Külön kasszán voltatok és te fizettél mindent a saját keresetedből?
5/7 anonim válasza:
A házasságban a közösen szerezett vagyon fele az ővé, a többit igazolni, hogy azt Te vetted, a tiéd.
Inkább keress egy válóperes ügyvédet!
6/7 anonim válasza:
Attól függ, kinek a nevén van a lakás. Sajnos tök mindegy, kinek a nevére jön a csekk és ki fizeti, a házassági/válási jog olyat nem ismer, hogy külön kasszán voltatok vagy Te fizetted a csekkeket - TI fizettétek a csekkeket a magyar jog szerint. Ha kettőtök nevén van a lakás, akkor a fele a férjedet illeti - és ez esetben konzultálj egy dörzsölt ügyvéddel.
7/7 anonim válasza:
Az hogy ki fizette a csekkeket tök mindegy, az viszont, hogy az örökségedből lett véve a lakás már nem. Ha csak ebből a pénzből van és ezt igazonli is tudod, akkor semmi nem jár a férjednek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!