Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elegem van a barátomból, egy...

Elegem van a barátomból, egy ingyenélő ember. Nem tudom elviselni, hogy se nem tanul, se nem dolgozik, a felfogása meg nem vezet sehova. Meddig fog ez tartani?

Figyelt kérdés

A segítségeteket szeretném kérni. Barátom 20 éves, tavaly érettségizett. Mindig lusta volt, sosem tanult, inkább elszúrta az idejét hülyeségekkel, pedig tovább mehetett volna tanulni. Azt mondta, inkább elmegy dolgozni. Mehetne segíteni az apjának egy gyárba, de nem megy, mert az robotmeló, és semmi haszna nincs. Most otthon ül már lassan 1 éve, semmit nem csinál, egész nap netezik, meg msnezik. Mondtam neki, tanuljon valami nyelvet legalább, ha nekem ennyi időm lenne, biztos ezt tenném, de nem tanul, mert az unalmas. Most neki "elment az életkedve". Egyszerűen már kiborító ez..oké, hogy elcseszte a lehetőséget, hogy tanulhatott volna tovább, de akkor legalább elmenne dolgozni. Komolyan mondom, megtestesíti az ismert "tehetetlen ember" karakterét. Szegény anyja, apja egész nap melózik, ráköltik a pénzüket, kiszolgálják stb, ő meg annyira nem hálálja meg. Oké, hogy szeretem, de ezt a mostani életvitelét nem tudom elviselni. Úgy gondolom, hogy ha így folytatja, elválnak az útjaink, mert nincs egy közös célunk..ugyanis ha 2 ember szereti egymást, kell lennie egy közös ügynek, amiért együtt harcolnak. Jelene esetben, hogy mindkettőnk elérjen valamit az életben, de ő tesz az egészre. Ráadásul rossz látni, hogy így szenved, ha hívom valahova, már nem is akar jönni, mert be van punnyadva. Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek hogy segíthetnék neki? Vagy mit tegyek? Legyek türelmesebb? Várjak akár éveket, míg végre változtat az életén? Mert én már úgy érzem, engem is csak lehúz energiában.

19L

2011. febr. 7. 13:27
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem lett még gépfüggő? Bocsi, hogy festem az ördögöt, de bátyám is így kezdte, aztán úgy bepunnyadt, hogy egyre kevésbé ment ha hívták a barátai, így ma már nincsenek neki.

Nem tudsz mit kezdeni vele... Amíg ő nem ismeri el, hogy baj van vele, addig a fejedre is állhatsz. Van pszichológus a családunkban, de ő annyit mondott nekünk, hogy amíg nem működik együtt bátyám, addig nem lehet segíteni. Ez szerintem a sima punnyadásra is vonatkozik... Akarata ellenére nem viheted dolgozni, mint amikor egy 8 éves gyereket erővel vonszol be az anyja az iskolába.

Mondd meg neki, hogy szereted, de így nem tudod elképzelni vele a jövőd. Ha megváltozik, akkor beszélhettek a még dologról. Amúgy tanulhatna is, bizonyos okj-s képzések ingyenesek. Erre megpróbálhatnád rávenni.

Te meg vagy köteles elcseszni mellette a fiatal éveid. Ha nem változik, akkor ne várj sokat rá. De ha látod rajta az igyekezetet, akkor próbáld támogatni.

L/19

2011. febr. 7. 18:21
 12/12 anonim ***** válasza:
hopp, kimaradt a nem. Szóval az ott nem vagy köteles akart lenni
2011. febr. 7. 18:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!