Honnan számítják nekem a gyest, ha szeptember óta munkanélkülin vagyok, mint veszélyeztetett terhes, de 3 hónapja járok tanfolyamra, így a munkaügyitől minimálbért kapok? ! Májusra várjuk a picit!
Sehogy.Nem leszel jogosult sem T-gyásra,sem gyedre.
Csak gyesre,mert az alanyi jogon jár.
Én ios így jártam,hogyavillámvágjameg amelyik ezt a törvényt hozta.18 éves munkaviszonnyal ugyanannyi gyest kapok,mert be voltam jelentkezve a munkanélkülibe,mint aki életében 1 órát nem dolgozott.Pedig én még ellátást sem kaptam tőlük,csak regisztrálva vagyok.Utolsó 4 évben szerződéssel dolgoztam a közszférába,és amint megtudták a terhességem nem hosszabbítottak,Kihúztam táppénzen,és a végén bejelentkeztem a hivatalba.
Ami még megillet,családi pótlék,és egyszeri anyasági támogatás szülés után.
Ez van,hogy szakadna meg a mocskos kormányunk.
köszi a választ!
és mennyi a gyes ami járna nekem?gondolom a legkevesebb!
Aki munkanélküli ellátásban részesül,vagy akár csak regisztrált munkanélküli,az nem jogosult sem T-gyás-ra sem gyed-re csak gyesre.Ezt onnan tudom,hogy én is ebben a cipőben járok.
Ez 2008-as törvény,hiába okoskodnak itt akiknek gőzük nincs róla.
Természetesen azért járj utána,de én sem kaptam meg,hiába volt szülés előtt meg a munkaviszonyom.
1 válaszoló
A GYES összege fix, a mindenkori minimum nyugdíjból számítják. Nincs legkisebb meg legmagasabb összeg.
Ez pe4dig idén bruttó 25800 Ft, amiből nyugdíj járulékot vonnak kézhez 23600 Ft-ot fogsz kapni.
Az OEP honlapján találtam:
Munkanélküli ellátásban részesülő (álláskereső) igénylő esetén
Az álláskeresési támogatás megállapításáról illetve szüneteltetéséről szóló határozatot csatolni kell a tgys igényléséhez. A munkanélküli ellátó rendszer helyébe az álláskeresők támogatási rendszere lépett, így a korábbi szóhasználatban „munkanélkülinek” minősülő személyek megváltozott ellátást –álláskeresési támogatás – kapnak.]
_tehát én mint korábbi okoskodó ebből azt szűrtem ki, hogy a t-gyás igénylésedhez csatolni kell, akkorpedig jár.Ha a gogleba beírod, hogy "munkanélküli után T-gyás"-nekem erre dobta ezt ki az OEP honlapja 2008-as törvény ide,vagy oda.Lehet, hogy félretájékoztattak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!