Mit gondoltok egy olyan lányról, aki több mint 3 éve otthon ül (nem tanul, nem dolgozik)?
Érettségi után elment egy OKJ-s képzésre, amit a szülei finanszíroztak, de nem lett meg a nyelvvizsgája, így nem is kapott a végzettségről papírt.
Azóta is csak otthon van. Egésznap netezik és TV-t néz.
Ha valaki szeretne kezdeni valamit a szaros kis életével, valamit el érni, h büszke lehessen magàra és h büszkék lehessenek rà, ha még a gyerekei nem legalàbb a szülei, hogy làssàk, hogy emberesedik megfele az a valaki akit felneveltek, az tesz is érte és nem csak otthon ül és bambul a képernyô elôtt! Na és mi van akkor ha valaki nem adott le egy vizsgàt, tanuljon tovàbb, igyekezzen jobban, Rómàt sem egy nap alatt épitették! Ha meg ennyivel fel adja az egészet akkor egy igazi LÚZER. Próbbàlkozni lehet, sõt kell. Ja és nem értem az ilyen embereket, mi az hogy nincs munka?! Munka mindig van!!! Attól hogy valakinek végzetsége van valamien szakon még az nem jelenti azt, hogy ideiglenesen nem kezdhet olyan munkahejen dolgozni ami nem felel meg a végzettségének. Élni kell valamibôl és eddig még nem ismertem olyan embert aki abbôl èlt volna meg, h otthon sirànkozik és a sebeit nyalogassa!
Ami meg a szülôket illetti, ha nekem lenne egy ilyen gyerekem addig beszélnék a lelkére szépen is meg nem is, mig fel nem emelné a seg...t vagy ha egyedül nem lenne rà képes lelnék neki elfoglaltsàgot. De ha a szülôk hagyjàk, h igy éljen ôk se tisztåk.
"Mért kéne az okj szakmához nyelvvizsga"
Vannak pl. idegenforgalommal kapcsolatos OKJ tanfolyamok, azokhoz kell.
"mi az hogy nincs munka?! Munka mindig van!!! Attól hogy valakinek végzetsége van valamien szakon még az nem jelenti azt, hogy ideiglenesen nem kezdhet olyan munkahejen dolgozni ami nem felel meg a végzettségének"
Munka igaz,hogy van,de válogatnak a jelentkezők közül.Én vagy túlképzett vagyok,vagy nincs tapasztalatom a saját szakmámban(2 hónap kevés).
Más helyen is próbálkoztam,ami nem felel meg a végzettségemnek és pont ezért nem kellettem.Mert nem az a végzettségem.Ezt mind tapasztaltam június óta.
Ne nyilatkozz olyanról,amiről fogalmad sincs!Inkább tanulj meg írni! (végzettsége,valamilyen)
22.07 nagyon igazat írt! Könnyen dobálózik az a szavakkal, akinek fogalma sincs az egészről és annyi esze meg pláne nincs, hogy utánanézzen az állításainak.
Mifelénk az emberek nem arra várnak, hogy a képzettségüknek megfelelő munkát kapjanak, hanem hogy egyáltalán kapjanak munkát. Ha utcát söpörni, ha csirkét kopasztani, ha répát egyelni, mindegy, csak munka legyen. Ennek ellenére nem sikerül mindenkinek.
Messzebbre, nagyobb városokban sokszor azért nem veszik fel az embert, mert igaz, hogy fizetnék az útiköltségtérítést, de ne nagyon szeretik, így inkább helyieket vesznek fel, van belőlük is elég.
Nem vagyok már tini, és ahogy elvégeztem a sulikat, úgy huszonéves koromtól kezdve dolgoztam, bár azóta nem tudtam a képesítésemnek (közgazdasági, pénzügyi) megfelelő állást találni, úgyhogy mindent elvállaltam. Most meg egy éve munkanélküli vagyok, már mindenhol próbálkoztam, az ismerősöket is mozgósítottam, a párom is próbál nekem munkát találni ott, ahol ő dolgozik, mégsem sikerül.
Szóval jogosan röhögök a képébe annak, aki itt teszi nekem a fejét, hogy az nem dolgozik, aki nem akar!
Az egyetlen lehetőség talán az lenne, ha ki tudnék jutni külföldre, de eddig az sem nagyon akart sikerülni, pedig már azt is tervezgettük a párommal. Bár a lakást nincs kire bízni, úgyhogy ez is necces.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!