14éves lány vagyok, és az a nagy problémám, hogy fiús vagyok. és ez zavar, mivel tudnák "lányosabbá válni"?
Fius ruhakban jarsz? Vannak gondolom lany osztalytarsaid, ugye? Lesd el, ok hogyan hordjak a hajukat, hogyan oltozkodnek. Ennyi.
Noveszd meg a hajadat, es vegyel magadnak dogos ruhakat, ne csak farmer logjon rajtad, vegyel aranyos lanyos cipoket. Szoval neked sajat magadnak kell stilust valtanod. De szerintem eleg sok mindenre mondhatod, hogy fuj, giccses, tul csajos...ilyeneket nem veszel fel. Igy tudlak elkepzelni. Nezegessel divat lapokat is, es a neten is nezzel csajokrol kepeket.
Első hozzászóló!
Menj el stílustanácsadónak, nagyon jól nyomod:D
Szia!
Azt gondolom hogy egy nő elsősorban nem a ruhájával válik nővé, az csak a felszín. Hanem a viselkedésével és gondolataival. Ha fiús dolgok foglalkoztatnak, fiúsan viselkedsz akkor alapjaiban kéne picit rendet rakni a lelkedben. Nyitni most olyan dolgok iránt, amit jelenleg még nevetségesnek tartasz.
Amennyiben a családban bármi gáz van (apu-anyu) akkor vagy keress első lépésnek egy baromi jó barátot akivel tényleg mindent meg lehet beszélni, vagy menj el egy (gyerek) pszichológushoz. Ez egy döntő jelentősségű lépés. És inkább az emberi kapcsolati oldala a fontos. Nem gondolom hogy beteg vagy, hanem csak azt hogy nincs kivel megosztani a titkaidat, gondolataidat. Ezt igen is értsd úgy hogy a jelenlegi barátaiddal nem működik valami, amire pedig szükséged lenne. Tehát nem megfelelő a közösség. Az már egy nagyon bíztató jel, ha te magad is úgy itéled meg és ezt ki is mondod, hogy valami itt nincs rendben. Egészen biztos hogy nincs nagy probléma, "csak" a világnézeteden kellene fényesíteni valamit.
Nekem van fiús lány ismerősöm. Erre a tapasztalatra alapozva én úgy gondolom (számomra) külsőségekben a legfontosabb különbség az igényesség terén mutatkozik. Úgy tudsz nőiesebb lenni, ha ápoltabb és igényesebb vagy.
Ezt követi csak kis lépésekben a nőies normák követése.
Tehát pl az említett barátnőmön egy nőies ruha sem áll nőiesen, mert esze ágában se áll viselni. Teremtsd meg az igényt magadban arra hogy jól nézz ki. Otthon, tükör smink és ruha. És élvezd viselni. Ismétlem magam szerintem ehez az kell hogy előszőr nőnek lásd magad sminktől függetlenül is.
Én azt gondolom hogy nem kell valakinek fotómodell külsejűnek lennie hogy szép legyen. A szépség és a nőiesség is bellülről fakad.
Egy kis hidegzuhany a végére. Egy 14 éves lány már épp elég érett annyira hogy sexuális identitását érezze. (fiúk ebben később érnek) Szóval ha esetleg saját nemedhez vonzódnál jobban, megint tudom javasolni a szakember segítségét, ebben a korban lelkileg mindenképp hasznos lehet. Legyen így vagy legyen úgy...
Bármi is álljon a háttérben, fontosak az emberi kapcsolatok, a mély barátságok, és nyitott gondolkodás.
Legyél nyitottabb az úgymond női dolgokra ha nehezedre is esik. Baromira megéri, mert egy olyan spirálban vagy amiről később már sokkal nehezebb letérni.
Hello! Én inkább abban látom a problémát, hogy ma nem nagyon van olyan minta, amit követni lehetne, vagyis érdemes lenne...
A nőiességet hamisan összekeverik a cicababasággal, ami a legtávolabbról sem igaz. Vagy éppen a régi tradíciókat akarják feleveníteni, amikor a nő, egy kotlós tyúk, aki mindenkiről gondoskodik, mindenkit kiszolgál, vagy mindenki fölött anyáskodik.
Milyen is egy nő? Te milyennek képzelnéd? Szerintem a legfőbb dolog itt egyfajta titok. Hiszen lehet ugyanaz a nő önálló, öntudatos, de egyben szerető és gondoskodó is. Külsőjét tekintve lehet szerény, de ha kell dögös is, csak rajta múlik, hogy melyiket válassza vagy éppen mikor. A viselkedés is fontos, ott is számít, hogy hol, kivel és hogyan bánsz. Ez így van rendjén, hiszen a nő is ember, nem feltétlenül kell állandóan a nőiségét reklámoznia.
Amúgy meg a motorozás tényleg izgalmasabb, mint a főzés, főleg 14 éves korban :)
Ha zavar, hogy fiús vagy, akkor az első lépést már megtetted. Előbb-utóbb kialakul, hogy milyen nőiesebb dolgok tudnának érdekelni. Talán egy-két új barát olyan lányok közül, akiknek más az értékrendje, mint azoknak, akik most körülvesznek (és akikhez soha nem is akartál hasonlítani) segítene ebben.
Ha ideált keresel, érdemes utánanézni, egy-két híres (nem a mai médiára gondolok, inkább a törire) nőnek különböző háttérből, a színésznőktől, énekesektől az üzletasszonyokon, politikusokon és a Teréz Anyához hasonlókon keresztül egészen az egyszerű háziasszonyokig vagy elnökfeleségekig. Látni fogod, hogy melyik szerepben mit tudnál magadévá tenni, és talán azzal már el is indul annak a várvavárt nőnek a növekedése benned. Ha nyitott vagy, mire 18 leszel, már kialakul benned. A külsőd meg automatikusan követni fogja.
A csajom kopaszra nyírja a fejét, nagyon jól áll neki, fekete egyszerű ruhákban jár, nehéz "rávenni" hogy sexy-s fehérneműket hordjon, mégis írtó erotikus úgy, ahogy van és nagyon sexy-s nő.....:)))))
U.i.; BOTRÁNYOS A HELYESÍRÁSOD!!!!!!!!!.....:((((
Off: az utolsó válaszolónak botrányos a helyesírása, nem a kérdezőnek...
On: Kedves Kérdező! 14 éves vagy. Ez pont az a kor, amikor formálódik a személyiséged, amikor új dolgok iránt kezdesz érdeklődni, és keresed a helyed a világban. Fiús a viselkedésed, a járásod, az öltözködésed? Ez téged zavar, vagy a környezetedet?
Gyanítom, a környezetedről van szó: próbálják az agyadba nyomni, hogy "selejtes" gyártmány vagy, mert nem viselkedsz lányosan, nem érdekelnek lányos dolgok, vagy éppen nem öltözöl talpig flitteres és csillámporos rózsaszínbe tűsarkú cipővel és hivalkodó ékszerekkel.
Én teljesen megértelek, mert 14 évesen én is ilyen voltam. Unisex ruhákban jártam, állandóan farmert hordtam, bakancsot vagy edzőcipőt (akkoriban az volt a divat), Forma-1- és focirajongó voltam, a vízilabdát pedig nem a pasik miatt néztem, hanem a játék gyorsasága, lendülete miatt. A legjobb barátaim mind fiúk voltak (megjegyzem, a mai napig jobban kijövök baráti szinten fiúkkal, mint lányokkal, valahogy több dologról el lehet velük beszélgetni), suli után pedig nem balettórára jártam, hanem biciklizni. Érdekelt a fizika, a kémia, amire szintén furán néztek az emberek (nem bírták megemészteni, hogy egy lányt nem csak szerelmes regények érdekelhetnek, hanem pl. az atomerőművek működése is, és 12 éves korában nem csak arról álmodozik, hogy egyszer eljön érte a herceg fehér lovon).
Most, tíz évvel később a helyzet a következő: már nem vagyok Forma-1-rajongó (unalmas lett, mikor Schumacher hatodszorra, aztán hetedszerre is világbajnok lett), nem vagyok focirajongó (már nem ad szellemi kihívást egy technikás játékos figyelése, illetve a csapatért való szurkolás), a vízilabdát továbbra sem a pasik miatt nézem, de azért már őket is megnézem közelebbről, és egy-egy szép példánynál összefut a nyál a számban. :P
Továbbra sem olvasok szerelmes regényeket, viszont heti vásárlója vagyok az ország legértelmesebb női magazinjának. :) Továbbra sem hordok divatos ruhákat, ha úgy tartja kedvem, nőiesen, ha úgy tartja kedvem, lezseren öltözöm, farmerba, bakancsba. Ezért senki nem szól le, hiszen ismernek: olyan vagyok, mint egy kaméleon. Nagyon szépen sminkelek, és szeretek is a külsőmmel foglalkozni, persze csak egészséges mértékben, nem ülök hetente a fodrásznál, kozmetikusnál, körmösnél... Ékszereket egyáltalán nem hordok, annak ellenére sem, hogy pár éve megkaptam egy barátnőm anyukájától: "aki nem hord ékszereket, az nem is nő".
Diszkóba nem járok, hányingerem támad az olyan "nőies" zenéktől, mint a mai popszámok. Nem rajongok férfisztárokért, nem vagyok titkon szerelmes minden nők álmába, George Clooney-ba, vagy Brad Pittbe. Sosem sikítoztam nyálas fiúegyüttesek koncertjein az első sorban... Ellenben gyakran lehet velem találkozni különféle metálkoncerteken, ahol együtt hörgök és headbangelek a tömeggel, és bámulom a földre szállt, félmeztelen északi isteneket a hosszú szőke hajukkal, ahogy a gitárt tépik, vagy halálhörgést adnak elő. :) Klasszikus táncokat nem ismerek, szépen énekelni fizikai adottságok (kontraalt hangszín) miatt nem vagyok képes.
Fél éve férjnél vagyok, házasságom boldog, kiegyensúlyozott. A férjem úgy szeret, ahogy vagyok. Nem kétlem, hogy pár éven belül anya leszek, aki azonban nem fogja a kislányát talpig rózsaszínben járatni, mert "egy kislányhoz ez illik". Beszélgetéseim témája nem korlátozódik a legújabb süteményreceptekre és párkapcsolati témákra, bár ezek is előfordulnak a többi között.
Ezek után tessék eldönteni, probléma-e, ha 14 évesen fiús egy lány. :)
A magam részéről egy hibát sem találtam a válaszomban, hacsak nem a "sexy-s" kifejezésre gondoltál, ez meg csak olyan, mint a te válaszodban "headbengelés" ,a "Brad Pittbe", vagy a "flitteres"....:)
A kérdező helyesírása ugyanakkor valóban botrányos, okostojás!
U.i.; "tudnék", mert a "tudnák" máris többes szám 3.-ik személybe repíti a szót....:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!