Szerintetek meddig fér bele, hogy valaki a szülei pénzéből él diploma megszerzése után?
Én már egyetem mellett dolgoztam. Jobban mondva munka mellett végeztem el az egyetemet :) Nem éltem a szüleim nyakán, ha otthon laktam mert ott volt állás akkor részt vállaltam a rezsiből, ha külön laktam akkor pedig nem kértem semmit.
Van rokon "gyerek" aki már 10 éve főiskolás, mert hiányzik a nyelvvizsgája, mindig halaszt, átjelentkezik ide-oda mert nem akar elmenni dolgozni. Jobb a bulizás, lógás stb.
Nekem speciel az utóbbi esetében lesülne a bőr a képemről. Szóval minél előbb kezdj el dolgozni és a saját lábadra állni. Nem muszáj elköltözni, de dolgozz és akár csak egy kicsivel is, de tessék részt vállalni a családi kiadásokból, hogy lássák a szüleid valóban felnőtt lettél.
Mert aztán jön a
- jaj nem tudok családot alapítani, mert nincs semmim továbbá a
- miért nem támogatnak a szüleim (erejükön felül esetenként) mert kéne nekik
típusú kérdések.
2 diplomás, 2 felsőfokú végzettséggel, jó állással rendelkező 1 gyermekes saját lakásban élő anyuka (mindent lehet, csak akarni kell és apránként megvalósítani)
orvosi az egyetlen amire azt mondom,hogy mellett nem lehet dolgozni...ez az egyik válaszolónak szól
de a sok munkanélküliképzőbe járó bölcsész mit csodlkozik? igenis ingyenélés a szülő nyakán élni diplomásan...
jah hogy nem tetszik gyárban 3 műszakban dolgozni amig nem talál jobbat?
olyat kellett volna tanulni amivel találsz munkát...
21:14-nek..igen,ingyenélő vagy,akkor is ha mentegetőzöl azzal hogy a nagy átlag 14 hónap alatt talál munkát...
első válaszoló voltam
és b@ssza meg magát aki lepontozza azokat akik azt irják hogy semeddig
21:14-es: Azért gondolom pár hónap alatt nem változott annyit a helyzet, hogy ne legyek tisztában a viszonyokkal:)
Hozzátenném, 15 éves korom óta mindig találtam munkát, mikor kerestem. Ameddig nem jön az "Igazi", addig be kell érni a kevesebbel.. Amúgy én is jártam munkaügyi átképzésre, mert az eredeti szakmámat nem szerettem, és láss csodát: mielőtt befejeztem volna, már alkalmazott egy állami cég. (Utána kezdtem el az egyetemet..)
Nem ismerem a statisztikákat, de 14 hónap elég durvának hangzik.. Ugyan mennyi ideig várnak azok, akik ilyen hosszúra nyújtják ezt az időszakot?!
Persze nem egyszerű az álláskeresés. Rengeteg olyan körülménnyel találkozik az ember, hogy az egésztől elmegy a kedve.. De akiket én ismerek, azok általában otthon malmoznak, és várják, hogy valaki más szerezzen nekik munkát.. Esetleg jelentkeznek két helyre, és várnak 2 hónapot, hogy hátha visszajeleznek.. A valóság sajnos az, hogy 100 önéletrajzból jó ha egyet kézbe vesznek.
Munkát mindig talál az ember, esetleg nem tetszik neki, hogy milyen.
szerintem addig amíg nem talál munkát, meg persze mig a szülei megtehetik (futja rá) hogy eltartják. Na meg amíg a gyereknek nem szégyen.
off: Akik azt írták,hogy aki akar dolgozni az talál munkát...hát nem értek egyet. nem tudom mikor voltatok pályakezdők, vagy hol laktatok(gondolom Budapesten és nagyobb városokban könnyebb),de ahol én élek ott még a dolgozókat is sorban bocsájtják el, itt-ott van némi álláslehetőség, viszont oda 2-3 munkatapasztalat kell,tehát pályakezdőként igencsak nehéz. Sajnos tapasztalatból mondom. Hozzáteszem, rosszul érzem magam amiatt,hogy a szüleim támogatására szorulok még mindig (félmunkaidős állást tudtam csak szerezni és abból a pénzből nem lehet megélni), de hiába kapálózok,hiába utálom,hogy még mindig a nyakukon van ez a teher is, akkor sem találok melót,pedig esküszöm keresek!
"off: Akik azt írták,hogy aki akar dolgozni az talál munkát...hát nem értek egyet. nem tudom mikor voltatok pályakezdők, vagy hol laktatok(gondolom Budapesten és nagyobb városokban könnyebb)"off: Akik azt írták,hogy aki akar dolgozni az talál munkát...hát nem értek egyet. nem tudom mikor voltatok pályakezdők, vagy hol laktatok(gondolom Budapesten és nagyobb városokban könnyebb)"
képzeld,tavaly nyáron végeztem Miskolcon,egyetem alatt végig dolgoztam diákként,és mire meglett a diplomám már volt állásom rendes,mert akartam...
párom csak utolsó éven dolgozott egyetem alatt plussz nyaranta,kerek 2 ét volt az álláskeresése,de ebben már a 3 nap is benne van amig eldöntötték h igen,felveszik...
Észak-Magyarország...érdekes módon a frissen végzett ismerőseim közül aki akar talál melót...csak az egyetem alatt is lébecolók élnek suli után az az anyjuk nyakán,mert "munkanélküliség van,nem válaszoltak a 2 elküldött önéletrajzomra amiben kezdő nettő 250-et kérek"
Nagyon előtérbe jött, hogy nem lehet munkát találni...nos erre van egy kis történetem.
Pill én is állást kerestem, váltani szerettem volna. Jött több diplomás pályakezdő is. Mivel közszféra, előjött, hogy milyen a bérezés. Nos a 4 db "gyerkőcből" 3 simán felállt és elment, mert ő nem azért tanult, hogy "szaros" 130 ezerért melózzon, ő 200-250 ezer havi alatt nem hajlandó elmenni dolgozni...
Sajnos nem az egyetlen eset. Vagy csak errefelé ilyenek a friss diplomások?
Én is dolgoztam gyárban 3 műszakban, majd 2 műszakban sima melósként. Büdös a munka? Igenis lehet találni. Lehet nem az igénynek megfelelőt, de lehet. Én is alulról kezdtem, és most már csoportvezető vagyok egy jó kis cégnél, szép kényelmes saját irodával szép magas fizetéssel.
34 éves anyuka
A diploma kézhezvétele előtt is lehet dolgozni. Ha már effektíve nem vagy egyetemista, mi tart vissza?
Ha kimész külföldre, két legyet ütsz egy csapásra. De itthon is lehet dolgozni.
Az, hogy nincs nyelvizsgád (meg diplomád) nem ment fel a munka alól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!