A férjem házasságkötésünk előtt is "élő" cégébe házasságkötésünk után vásárolt ingó és ingatlan tárgyak - pl. munkagépek, földek, házak . Esetleges elválásunk esetén szintén feleződnek?
Igen,amennyiben datum szerint bizonyithato,hogy az eskuvo utan lettek vasarolva. Gondolom szerzodes van roluk.
Sima ugy :)
Én is nagy vagyonnal rendelkeztem mikor megnősültem,de gondoskodtam arról,hogy abból ne lásson semmit ha elválnánk.
Nem, arról a Családjogi Törvény gondoskodott :) Azt különvagyonnak hívják és nem válik közössé, mert a házasság előtt szerezted.
02:25
Esküvő után nincs olyan, hogy enyém-tied, csak az örökség és az ajándék képez külön vagyont.
De ha a férj a vállalkozás profitjából (ami ugye a fizetése is, vagy osztaléka) vette a gépeket, akkor az a nőé is. A házasság erről szól, ezért nem együttélés. Mert azt a pénzt először bedobták a közösbe (jogilag), majd utána abból vették ki. És mivel a forintra nincs ráírva, hogy feleség vagy férj, ezért nem tudni, hogy kinek a pénze. Ergo 50-50%. TEssék már azt elfelejteni, hogy a feleségnek nincs joga és köze ahhoz a pénzhez! Meg hogy erkölcstelen, ha igényt tart rá! Ez nem pénzéhség! A házasság egy szerződés, annak gazd-i vonatkozásaival. Akinek ez nem tetszik, az ne házasodjon, és ne is éljen együtt senkivel éveken át, ugyanis az együttélésnél is, ha bizonyítható, hogy közös volt a háztartás, akkor fennáll ugyanez!
7:50 vagyok.
Persze itt a helyzetet nagyban bonyolítja, hogy ki vette a cuccokat. mert ha a vállalkozás, akkor azért érdekes az ügy.
De olyat akkor se tessék már mondani, h az a nő, aki igényt tart arra a pénzre vagy vagyontárgyra, amit akár ő akár a férje a közös pénzből vettek, az pénzéhes meg számító. Mert nem igaz.
Amennyiben jogi személyiséggel nem rendelkező a vállalkozás, abban az esetben igen, ha jogi személlyel rendelkező, és kimutathatóan céges pénzből ment, akkor nem...
Ha résztulajdonos vagy, akkor a részed erejéig az értéke a tied...
"Én is nagy vagyonnal rendelkeztem mikor megnősültem,de gondoskodtam arról,hogy abból ne lásson semmit ha elválnánk."
Elgondolkodtatott ez a mondat. Vajon ezt már válás után írta a válaszadó ilyen ridegen, vagy még boldogan élnek együtt. Mert elég érdekesen hangzott. Na, mindegy, csak egy gondolat volt részemről.
A kérdésedre szerintem egy olyan ügyvéd fog tudni válaszolni, aki teljesen átlátja a cég jogi helyzetét. Mi nem tudjuk van-e benne tulajdonrészed, vagy te mit tettél hozzá...stb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!