Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Honnan kaphatok/kaphatok...

Honnan kaphatok/kaphatok egyáltalán vmi segítséget?

Figyelt kérdés
El akarok menni itthonról, mert úgy érzem már nem bírom tovább. De nincs hova mennem. Nincs testvérem, se nagybátyám, nagynéném, unokatesóm, senkim akihez mehetnék. Barátaim alig vannak, de aki van az is a szülei által fizetett albérletben lakik, oda nem mehetek. Max 1-2 hétre tudnának befogadni. De pénzem semmi nincs, hogy albérletet keressek. Csak érettségim van, ezzel nem tudom milyen munkát kaphatok, persze idővel biztos kapnék, de egy albérlethez kellene kaukció meg 1 havi bérletidíj előre, ahhoz meg 2-3 hónapot dolgoznom kellene, hogy legyen annyi pénzem. Kaphatok valahonnan segítséget? Hova lehet ezzel fordulni? Valami szervezetre vagy önkormányzati dologra gondolok, vagy vmi segélyt igényelni? Egyáltalán kaphatnék én bármi ilyesmit?
2011. jan. 31. 20:25
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Nem segélyekről ábrándozok! Úgy alakult h gimi után itthon maradtam egy évre, rossz döntést hoztam belátom az én hibám h így alakult. Akkor mondtam is a szüleimnek hogy nem akarok a nyakukon élni elmegyek dolgozni, de hallani se akartak róla. Így kihagyok egy évet és jelentkezem az egyetemre.

Csak azt szerettem volna tudni, hogy van-e valami módja hogy segítséget kapjak,d ezek szerint nincs. Külföldre nem tudok menni, mert ahhoz is kellene valami laptőke, meg nem úgy megy hogy ma ott vagyok holnap meg már nem, máshogy viszont nem tudnék innen elszabadulni, nem hagynák.

2011. jan. 31. 20:46
 12/20 A kérdező kommentje:
Azt akartam írni, hogy kell alaptőke, ahhoz hogy elinduljak, de a külföldre menés se megy úgy, hogy ma még itt vagyok holnap meg már pl Londonban. Papírokat kell intézni, meg utazási költség, meg nem mehetek oda úgy hogy nincs munkám és majd lesz vmi. Az meg azért feltűnne ha elkezdenék szervezkedni. Dolgozni itt helyben nem tudok, másik városba meg nem engednek el.
2011. jan. 31. 20:48
 13/20 anonim ***** válasza:

Hat ne haragudj,de nem tudlak sajnalni... Tudod hanyan orulnenek annak,ha a szuleik biztatnak a tovabbtanulasra?

Es persze tovabbra is eltartanak evekig...

Nekem az erettsegi utani heten megkerdeztek mikor akarok mar dolgozni,mert nem jovunk ki ket fizetesbol sem...

Nem kergettek egyetemi felveteli papirokkal.Pedig en tanultam volna szivesen.De dolgozni kellett.

Becsuld inkabb meg magadat szerintem es kezdj el celokat felallitani, nem hiszem,hogy tobb szaz szakbol teged nem erdekel semmi sem. Vagy jobb lenne erettsegivel egy non-stop-ban 12 orazni,arut pakolni es kozben azon gondolkodni vajon hogy fizetsz majd alberletet ho vegen?

Hat ha neked ez minden vagyad van egy jo tippem hogy juthatsz penzhez. Beiratkozol valami felsofoku suliba most keresztfelevre estire, felveszed a diakhitelt,amit marc 11.en folyositanak,ez 200.000 forint is lehet es egy honapig ellaksz az ismeroseidnel.Aztan ebbol kiveszel alberletet.Ez pl egy jarhato ut... de en nem lepnek ra a helyedben!

2011. jan. 31. 21:00
 14/20 anonim ***** válasza:

Szia!

Én azt mondanám neked, hogy mindenképpen jelentkezz egyetemre. Ha van hozzá affinitásod, akkor valami EÜ-s szakmát válassz, azzal már a diploma után kaphatsz munkát külföldön. Jól is fizet, és messze is leszel otthonról. Ha lehet, akkor ne egy közeli egyetemet pályázz meg, hanem, ami egy picit messzebb van, lehet kolis, vállalhatsz mellette diákmunkát. A többi meg majd jön magától. :D

2011. jan. 31. 21:09
 15/20 A kérdező kommentje:

hagyjuk

Nem vagy a helyemben, nem tudod menyire szar és mennyire ki vagyok idegileg már ettől az egésztől. Százszor szívesebben 12 óráznék és gondolkodnék azon miből fizetem hó végén a számláimat, minthogy így éljek mint most. Aki nem volt még ilyen helyzetben nem tudhatja milyen érzés az, amikor minden nap minden egyes percében azon rettegsz, hogy nehogy felhozza valaki a továbbtanulást, mert abból veszekedés lesz megint és már nem bírod idegileg. De ne is tudja meg senki. A kérdés az volt államilag számíthatok-e segítségre vagy nem. Mostmár tudom, hogy nem. ennyi. köszönöm a válaszokat.

2011. jan. 31. 21:09
 16/20 anonim ***** válasza:
Mit szeretnenek a szuleid,hogy mit tanulj?
2011. jan. 31. 21:56
 17/20 anonim válasza:

Furcsa hogy valakinek az a problémája ami másnak a legnagyobb álma.Nekem sikerült elmenekülnöm otthonról...bár nem azért menekültem mint te.

De csak azt értem el,hogy most is az anyukámmal élek.Mindig nála jukadok ki.Ha annak idelyén nem szülök gyereket menekülés céljából,most diplomával rendelkező könyvtáros lennék.Imádok olvasni...mindent imádok ami könyv.

Tanulj tovább...próbáld meg megkeresni magadban mit szeretsz.19 éves vagy...csak van valami?!

2011. jan. 31. 22:18
 18/20 A kérdező kommentje:

Ennyi erővel meg is fordíthatnám, hogy furcsa, hogy nekem az a legnagyobb álmom ,ami másnak probléma lenne. Amúgy nem mondtam hogy egyáltalán nem szeretnék továbbtanulni, csak nem most, előbb szeretnék szerezni némi élettapasztalatot, talán 1-2 év múlva már tudnám, mi az ami igazán nekem való.

A szüleimnek nincs konkrét terve, hogy milyen szakra menjek, csak az nem jó soha amit én éppen kitalálok. Pedig másokkal, akik benne vannak ebben a továbbtanulási dologban pl egyetemre járnak vagy épp készülnek, vagy volt tanáraim azt mondják jó és nekem való szakok azok amiket nézek, és lenne jövőjük. Csak apám szerint egyikkel se tudok elhelyezkedni majd.

2011. febr. 1. 18:12
 19/20 anonim válasza:

De nem az apádnak kell majd munkát keresnie és megélnie abból a szakmából,hanem neked.

Ezzel azt akarom mondani,hogy ne törödj azzal mit mondanak,válaszd azt a szakot amelyiket akarod.

Szerintem nem feltétlen azzal fogsz élettapasztalatot szerezni ha nem mész egyetemre,hanem elköltözöl otthonról.

A tapasztalatok jönnek maguktól....nem keresi őket az ember.Él,tanul,dolgozik,szórakozik...stb.Ezekből alakul ki.

2011. febr. 1. 21:09
 20/20 anonim ***** válasza:
Kérdezd meg apukádat konkrétan,hogy ő milyen szakra gondolt.Szerintem a legjobb a közgáz vagy a jog(én azt tanácsolnám a lányomnak,de persze döntenie neki kell)Mondjuk én eü-s vagyok(gyermekápoló),az is jó szakma,ha érzel elhívatottságot.Én azt mondom,hogy ülj le velük(szüleiddel)és beszéljétek meg,hogy ki mit szeretne(biztos közös nevezőre fogtok jutni),mert ők szeretnek téged és jót akarnak neked.
2011. febr. 2. 07:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!