Mondanátok valami megoldást erre? Hogyan tudnám ezt jobban megtanulni?
A helyzet az, hogy nem éppen olyanok az anyagi körülményeink, hogy esetleg ha kell, az egyetemet fizetni tudjuk. Általános iskola 6. osztályos vagy még csak, de már mostani eredményeim is beleszámítanak mindenbe. Eddig mindig kitűnő voltam év végén, most viszont 3 tantárgyból 4-es lettem félévkor, mert ezek a tantárgyak nem érdekelnek annyira, mint pl. a matek, fizika, angol. Mit tehetnék, hogy ezekből a tantárgyakból is ötös legyek? Hogyan tanuljak úgy, hogy semmi kedvem hozzá, de mégis megmaradjon? Mert tényleg nagyon szeretnék egyetemre, stb. menni :)
Köszi, 12/L
Aranyos vagy, hogy már most az egyetemen jár az eszed, de előbb végezd el az általánost, és a középiskolát:) Honnan veszed, hogy a 6. osztályos bizonyitványodtól fog függni az egyetemi felvételed?
Azokra a tárgyakra amiket nem szeretsz annyira az egyetlen módszer a: magolni, magolni, magolni.
ezek a jegyek abba számitanak bebele hogy milyen középsuliba vesznek fel
majd a középsuli 3-4.-es jegyeid számitanak az egyetemi felvételibe
most teljesitsd azt az átlagot ami kell a középsulihoz,és tanuld a nyelveket(igen,az angolt is muszáj)
gépészmérnökire kevésbé jó átlag is elég:)
de ahhoz a matek,fizkia szeretete nem árt...
most csak annyi a dolgod,hogy kinézel egy neked tetsző sulit,ami lehet műszaki suli is,de sima gimnázium is,oda kell egy átlag
majd középsuliban csinálsz 1 nyelvvizsgát,egyetemre felvesznek ugyis
egyetemen kell majd csak a jó átlag,de ott meg már a 3masra is adnak ösztöndijat
én is gépészmérnökin vagyok,engem se támogattak soha pénzzel,mégis meg lehet élni,van diákmunka,van szociális támogatás (ezt azért kapod,mert anyukádék keveset keresnek)
mostani eredményed még sehova se számit,majd a 79-os számit a középsulisba ha jól tudom
de az elképzelés hogy gépészmérnök leszel tökéletes,erről le ne mondj
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!