Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mondanátok valami megoldást...

Mondanátok valami megoldást erre? Hogyan tudnám ezt jobban megtanulni?

Figyelt kérdés

A helyzet az, hogy nem éppen olyanok az anyagi körülményeink, hogy esetleg ha kell, az egyetemet fizetni tudjuk. Általános iskola 6. osztályos vagy még csak, de már mostani eredményeim is beleszámítanak mindenbe. Eddig mindig kitűnő voltam év végén, most viszont 3 tantárgyból 4-es lettem félévkor, mert ezek a tantárgyak nem érdekelnek annyira, mint pl. a matek, fizika, angol. Mit tehetnék, hogy ezekből a tantárgyakból is ötös legyek? Hogyan tanuljak úgy, hogy semmi kedvem hozzá, de mégis megmaradjon? Mert tényleg nagyon szeretnék egyetemre, stb. menni :)

Köszi, 12/L

2011. jan. 31. 19:24
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy nem a megfelelő kategória, de itt általában értelmesek a válaszok =)
2011. jan. 31. 19:24
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Aranyos vagy, hogy már most az egyetemen jár az eszed, de előbb végezd el az általánost, és a középiskolát:) Honnan veszed, hogy a 6. osztályos bizonyitványodtól fog függni az egyetemi felvételed?

Azokra a tárgyakra amiket nem szeretsz annyira az egyetlen módszer a: magolni, magolni, magolni.

2011. jan. 31. 19:29
 3/11 anonim ***** válasza:

ezek a jegyek abba számitanak bebele hogy milyen középsuliba vesznek fel

majd a középsuli 3-4.-es jegyeid számitanak az egyetemi felvételibe

most teljesitsd azt az átlagot ami kell a középsulihoz,és tanuld a nyelveket(igen,az angolt is muszáj)

2011. jan. 31. 19:30
 4/11 anonim ***** válasza:
Húzzál bele, vagy kérjél meg valakit, hogy korrepetáljon ezekből a tantárgyakból, vagy egy gimnazistát, vagy egy egyetemistát, vagy csak egy osztálytársadat.
2011. jan. 31. 19:30
 5/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :) Úgy hallottam, hogy csak a színötösök kapnak ösztöndíjat.
2011. jan. 31. 19:31
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
ne egyetemben gondolkozz, tanulj tovább szakközépben, érettségizz le és a szakmádból el tudod majd tartani magad és járhatsz egyetemre is ;)
2011. jan. 31. 19:34
 7/11 A kérdező kommentje:
Gépészmérnök szeretnék lenni. Igazából azt gondoltam, hogy továbbmegyek valami gépészes szakközépbe, ott érettségi, egyebek, és aztán mennék egyetemre =)
2011. jan. 31. 19:36
 8/11 anonim ***** válasza:
Korodhoz képest nagyon előrelátó vagy, biztos meg tudod valósítani a terveidet. Nem kell most annyira aggódnod azért, csak tanulj a legjobb képességeid szerint, mint eddig, és majd a felvételire kell jól ráhajtanod, hogy jó középiskolába kerülj. Amit felvázoltál jövőképnek, az is komoly gondolkodásra utal. Csak tarts ki szorgalommal és megfontoltsággal.
2011. jan. 31. 19:52
 9/11 anonim ***** válasza:

gépészmérnökire kevésbé jó átlag is elég:)

de ahhoz a matek,fizkia szeretete nem árt...

most csak annyi a dolgod,hogy kinézel egy neked tetsző sulit,ami lehet műszaki suli is,de sima gimnázium is,oda kell egy átlag

majd középsuliban csinálsz 1 nyelvvizsgát,egyetemre felvesznek ugyis

egyetemen kell majd csak a jó átlag,de ott meg már a 3masra is adnak ösztöndijat

én is gépészmérnökin vagyok,engem se támogattak soha pénzzel,mégis meg lehet élni,van diákmunka,van szociális támogatás (ezt azért kapod,mert anyukádék keveset keresnek)

mostani eredményed még sehova se számit,majd a 79-os számit a középsulisba ha jól tudom

de az elképzelés hogy gépészmérnök leszel tökéletes,erről le ne mondj

2011. jan. 31. 19:55
 10/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, mindenkit felpontozok! :)
2011. jan. 31. 20:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!