Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyit lehet engedni egy...

Mennyit lehet engedni egy 16-17 éves gyereknek?

Figyelt kérdés
A lányom 17 éves lesz 2 hónap múlva. Na most..eddig nem nagyon akart bulizni, se semmi, mostanában azonban pedzegeti a témát, hogy szeretne majd elmenni a barátaival ide-oda. És úgy gondolom, hogy már meg lehet neki engedi dolgokat, de kikötésekkel, fel kell állítani szabályokat. Nem akadályozhatom meg, hogy elmenjen bulizni néha, mert akkor én leszek az, aki burokban neveli a gyerekét, de ha meg mindent megengedek, akkor elkallódik. Jó gyerek, jól tanul, éretten gondolkodik. Elsősorban szülő véleményére vagyok kíváncsi, akiknek hasonló korú gyermekük van, de ilyen idős kamaszok is írhatnak, hogy nekik mi megengedett. Köszönöm!
2011. jan. 29. 13:34
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
96%
Előző, tanulj már egy kis modort, ha a hülye szüleid nem tanítottak. Nem "dumál", hanem ír, és neked is inkább dumáltak volna, mint hogy ilyen kis nyomorék legyél.
2011. jan. 29. 13:59
 12/35 anonim ***** válasza:
61%

Előzőnek.

Talán lehet hogy jobb ember lesz belőle, mint belőled.

Am kérdezőnek: engedd el nyugodtan.

2011. jan. 29. 14:00
 13/35 anonim ***** válasza:
Előző vagyok, és az előttinek üzentem
2011. jan. 29. 14:00
 14/35 anonim ***** válasza:
70%

Kérdező,nagyon jól gondolod a dolgokat, de szerintem felesleges és kellemetlen elmenni vele. Elég azt tudatosítani benne, hogy ha valami gond van, akkor nyugodtan hívjon fel és számíthat rád. Tapasztalat!

18F

2011. jan. 29. 14:02
 15/35 anonim ***** válasza:
47%

"Talán lehet hogy jobb ember lesz belőle, mint belőled"

Te nekem ne üzengess. Már ne haragudj, de az a kis 17 éves olyan stílusban írt, hogy a pofám leszakad. Nehogy már őt védd.

2011. jan. 29. 14:03
 16/35 anonim ***** válasza:
69%
Nyugi, én úgy látom, mindketten a túl szabadjára engedettnek írtatok. Hát, ilyenre mondom én, hogy esettanulmány. (egy pszichológus)
2011. jan. 29. 14:07
 17/35 anonim ***** válasza:

Engem eleinte csak 11ig engedtek el, anyukám értem jött, és akkor sem nagy társasággal, hanem kb 2 emberrel beszélgettünk meg elvoltunk. Itt volt kb 16 éves. Most 18 vagyok, korábban nem jártam sehova sem, de ahogy egyre több embert megismertem, már elég sok helyre hívnak, ahova szívesen megyek is. Eleinte anyukám eljött értem, a legkésőbb az ilyen éjjel 1 volt, mondjuk én örültem neki hogy értem jött. Most már bízik bennem, úgyhogy ma is pl 3kor kell csak elindulnom haza. Attól meg nem kell félnie hogy baj lesz, mert egy bizonyos korábbi hibám miatt pontosan tudom hol a határ amit nem szabad átlépni.

De mondom korábban 11 volt kb ameddig ellehettem.

Egyébként odavinni valahova nem szokott, kivéve egyszer amikor kertiparty volt városon kívül :)

2011. jan. 29. 14:09
 18/35 Igor26 ***** válasza:
50%

Elsősorban szülők? :D Mintha ez bármiféle minőségi garancia lenne a helyes gondolkodásmódra...érdekes, én eddig pont az ellenkezőjét tapasztaltam. Bocs, csak megakadt a szemem ezen a kitételen...a mai állapotokat nézve elég vicces. :)

A többiek válaszaihoz jórészt csatlakozom egyébként. Engedd el, figyelj rá, esetleg menj érte.

2011. jan. 29. 14:14
 19/35 anonim ***** válasza:
73%

Én is elmondom mit gondolok.

Először is, a 17 éves csajszi válaszára inkább nem írok semmit különben magam is megbánom, de egy annyit üzenek neki, hogy 17 évesen, lehet nem a legjobb dolog a "pasidnál" aludni...de ez egy másik kategória...:-S

Engem szigorúan neveltek a szüleim, még 18 évesen is otthon kellett legyek 1o-11 re, mindig én voltam az első aki felállt a társaságból és hazament. Nyilván a barátaim akik kint maradtak tovább, azok is értelmes emberek lettek, diplomások, műveltek stb. nem züllöttek el ők sem.

Én örültem volna, ha kicsit "modernebb" szellemben nevelnek a szüleim, mert akkor nem kellett volna szégyenkezzek, hogy elsőnek haza mentem...(nyilván én "jó gyerek" voltam, nem nagyon lázadtam, nagyjából elfogadtam amit megszabtak nekem...) A dolog 17 éves korom után volt kicsit aggasztó, mikor ezt a párom is meg kellett értse (de megértette, ő is "normális" családból származik...)

gimi 4. ben változott a helyzet, mikor már nem nagyon kértem engedélyt, ha elmentem valahova. Csak elmondtam, hogy elmegyek, és mikor jövök...Ezt se mindig nézték jó szemmel, de szépen-lassan megszokták.

Azóta már egyetemre kerültem, néha mikor otthon vagyok már természetesen nem kérezkedek, mondom, hova megyek, kb. mikor jövök (de ez így is normális szerintem).

A szülő nem azért akarja ellenőrzés alatt tartani a gyermekét, mert rosszat akar neki, hanem azért mert pont, hogy nem akarja, hogy elkallódjon. (azoknak mondom akiknek ez nem világos:P)

Én mai szemmel elengedném a lányomat, de lenne egy megszabott idő, amire érjen haza, vagy ha valami változik feltétlenül hívjon fel. (ja és ebből nem csinálunk rendszert). Meg azért ne legyen az, hogy minden hét szombaton mondjuk az a legelső, hogy buliba megyünk... de mikor úgy van elengedném, most fiatal, hadd szórakozzon. Bizalmat szavaznék neki, (reményeim szerint, mert úgy neveltem, ezzel nem élne vissza), aztán ha mégis visszaélne vele akkor annak lennének következményei...beszélgetések, egy darabig bizonyítania kellene stb.

Én úgy érzem, Te nagyon jól neveled a lányodat, szóval ne aggódj, amit eddig "belefektettél" a nevelésébe az meghozza az eredményét!

Szavazz bizalmat neki és kommunikálj vele.

(ja és elkísérni nem kell, menjenek közösen a barátokkal, hazahozni az már más dolog:))

21-L

(bocs, hogy letegeztelek, de így könnyebb volt)

2011. jan. 29. 14:26
 20/35 anonim ***** válasza:
100%
18 Évesenb 9-ig engedni ki valakit? na az már extragáz. Ha jól nevelted eddig,akkor ha nem keveredik rossz társaságba,már nem lesz baj ha szabadkezet kap sem. pár alapszabályt,beszéljetek meg. pl. hogy te néha felhívod az este folyamám ellenórzés céljából,hogy jól van e,ö pedig ha nem veszi fel, nincs buli leglozelebb. ne akármilyen suttyó helyre menjenek, ne fogadjon el italt senkitöl,ne szálljon be senki autójába... pár ilyen apróság tényleg
2011. jan. 29. 14:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!