Elköltöznétek otthonról úgy, hogy tudnátok, hogy a lakás amit otthagytok elfog veszni, mert nem fogják fizetni a költségeit? /a szüleitek/
Anyukádra az sincs hatással, ha megmondod neki, hogy ha ti elmentek a lakásból, akkor ő valószínűleg utcára kerülhet? Nem lehetne kényszer elvonóra küldetni? Bár azt hiszem, ha hónapokig is bírja alkohol nélkül, akkor nem nevezhető alkoholistának.
Minden esetre a nyugalom érdekében talán érdemes lenne valóban elköltözni, bár gondolom nem nem vagy abban a helyzetben, hogy ha egyedül maradsz a gyerekkel, valaha is saját lakásod legyen. Ezért elhiszem, hogy nehéz döntés ez neked.
Magaddal és a lányoddal foglalkozz elsö sorban.
Én is hasonló cipöben voltam/vagyok, csak nem tudtam eddig azt mondani anyámnak, hogy nem támogatom tovább.
Menj csak, az édesanyád eltévedt a világban, a te dolgod az, hogy menj előre és segítsd, vidd magaddal a gyermekeidet (tudom, még csak 1 van) őket kell helyes irányba vezetned és nem vissza fele nézni. A szölők dolga, hogy segítsék a gyerekeket, ha ez nem megy, akkor legalább ne hátráltassák őket.
Ez úgy néz ki elsőre, hogy hagyod az anyádat elveszni, csak amíg vele törődsz addíg a te életed pocsékolod és ami a legrosszabb a gyerekedét is. Lehet, ha "magára hagyod akkor talpra áll, amíg ott vagy nem fog, csak magával húz titeket.
Mindenesetre ezt el kell neki mondanod józanon, a szemébe.
Látnia kell hogy milyen szerepet választott.
Ha ezt nem fogja fel, nem akarja felfogni, akkor már nem a szeretteid, a családod része, hanem egy olyan ember aki árt nektek.
Sajnálom...
Egy alkoholistával nem lehet értelmesen beszélni,nem fogja azért letennia piét mert bárki aztmondja neki,hogy utcára kerül.
Látszik,hogy ti nem ismertek közelről alkeszt..sajnos SEMMIT nem lehet tenni,ha ő _nem akarja_ lerakni a piát.Felesleges 2 évtized után győzködni,gondolom próbálta már egy párszor a kérdező..ne tedd ki a gyereket és magadnak sem ennek tovább.ha anyád 22 éve önző disznó,akkor most van itt az ideje ,hogy te legyél az.
A lakás meg finomanszólva is sz@r,hogy el fog veszni,de a nyugalom tényleg sokkal fontosabb,ez közhelyesnek tűnhet,de igaz. Főleg hosszútávon.
Sajnos tényleg nincs mit tenni, menni, menekülni kell!
Én a nővéremmel szakítottam meg a kapcsolatot az alkoholizmusa miatt, de ugyanezt csinálja, mint a te anyukád (csak ő hetente részeg és balhézik). Én többet nem állok mellette. Tönkretette a gyerekei és az édesanyánk életét az elmúlt pár évben...
Egyébként nem az ebben a szomorú és nehéz, hogy elvész a lakás, hanem ergo az anyja utcára kerül. Ezt a döntést nehéz felvállalni.
De akkor sem élheted így le az életed, és teheted tönkre a gyermeked életét, el kell hagynod.
Ha olyan egyszerű lenne lemondani az ivászatról akkor nem lennánek krónikus részegek sem. Az alkohol függőséget teremt ami megfosztja a személyt az akaraterőtől.Ez egy súlyos betegség amin esetleg szakember tudhat segíteni.
Szerintem az a fontos, hogy olyan döntést hozzál ami a te lelkiegyensúlyodat biztosítja, mert attol függ a gyereked jövője,de az édesanyádé is.
Azzal, hogy elköltözöl nem kell hogy megszünjön a kapcsolatod vele, de tőled fog függni hogy milyen kapcsolatot kívánsz tartani vele.
Nincs nagyobb kincs a világon az egészségnél és kiegyensúlyozottságnál!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kedves utolsó, itt nem az a kérdés, hogy hogyan tartsa a kapcsolatot az édesanyjával.
Ha elköltözik, akkor a saját megélhetésére kell a pénz, az albérletre, a saját rezsijükre, és nyilván nem tudja majd a Kérdező még egy lakás rezsijét kifizetni, márpedig az anyja nem dolgozik, tehát a lakás elvész, anyja hajléktalanná válik. Ezért kérdezi Kérdező, hogy ennek a tudatában is elköltözzön-e?
Nagyon nehéz döntés! De szerintem igen. Bár innen könnyű ezt javasolni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!