Anyám öngyilkos akar lenni?
Én már teljesen kész vagyok nem tudom mit tehetnék:(
Apámmal válás közben vannak és hónapok óta megy a harc.Már volt öngyilkossági kísérlete de akkor nem sikerült neki.
Most megint ugyanaz van és persze mindenki hibás.Itt vagyok egy pici gyerekkel meg terhesen és még plusszba itt van az állandó idegekedés hogy megint mikor fog megtörténni.
Nem tudom mit tegyek.Nem lakunk egy házba így nem tudom őrizni ha meg ott vagyok akkor meg csak üvöltözik kiabál megbánt nem érdekli hogy az unokája is ott van rá se néz,mikor meg olyan napja van akkor meg normális szereti játszik vele segít nekem.
Ha meg csinál magával valamit akkor marad a lelkiismeret furdalás hogy előre megmondta:(
Ez kétségtelenül egy nagyon rossz helyzet, ahol nagyon észnél kell lenned. A legfontosabb, hogy ismerd fel helyesen a határaidat. A szüleid válásához neked semmi közöd nincs és még hibás sem vagy érte, ugyanis mindenki a saját cseresznyéjének a pogácsa. Annyit tehetsz, hogy lelkileg támogatod mindkét szülődet, vagy azt akinek szüksége van rá, hogy mellette állsz (és persze nem a másik ellen). Próbáld megértetni édesanyáddal, hogy kezelésre van szüksége és segíts neki amiben tudsz. Ha ő magában nem dönti el, hogy ki akar mászni a sz@rból, te úgysem tehetsz semmit. Vigyázz magadra és a picikre. Arra is, aki már kint van és arra is, aki még bent. A gyerekeidért felelős vagy teljes mértékben, édesanyádért csak olyan mértékben, amennyiben értelmes embertől el lehet várni, hogy vigyázzon magára. Nehogy már a gyerekeid rovására próbáld megmenteni másnak az életét és belemenni ilyen érzelmi zsarolásokba a saját károtokra! Öngyilkossággal fenyegetőzőkkel TILOS leállni tárgyalni! Ez nem lehet tárgyalási alap. Mutasd meg neki inkább, hogy szereted és mellette állsz, de vannak határok. Ez pedig a te és a gyerekeid egészsége. Ha ezeket ő semmibe veszi, akkor miért kellene neked felesleges áldozatot vállalni? Segíts neki, de határok között és legyél következetes. Eredmény csak így várható, nem úgy, hogy hagyod magad belehúzni egy örvénybe. Ez olyan, mint egy fuldoklót kimenteni. Azért szokták hátulról megfogni egy tarkófogással a fuldoklókat, hogy a nagy pánikban ne okozzon a megmentőnek sérülést, ne veszélyeztesse mindkettőjük életét. Segíts neki, de vigyázz magadra! Tudod, tarkófogás!
Ez azért megérne még pár sort, de a legfontosabb az, amit írtam. Édesanyádnak elsősorban magával kellene szembenéznie, mert amíg másra mutogat, semmi esélye nincs. Ez van, mindenki előbb a saját portáját takarítsa...de ez az ő harca.
Köszönöm Igor!
Sajnos egyenlőre még a válás miatt is én vagyok a hibás!Egyszerűen nem tudom mi lenne a jó megoldás.Ha Apú lejön hozzánk akkor már egyböl én az ő pártján állok meg őt védem stb...hiába mondom neki hogy én egyikük pártján sem szeretnék állni nekem mindketten a szüleim,egyszerűen meg se hallgat!
Igaz, hogy ő mégis az anyád, de aki a hasadban van, az mégis a gyereked. Érte vagy felelős, nem a diliző anyádért.
Akarsz értelmi fogyatékos gyereket? Agyvérzésest?
Józan esze csak a férjednek van, neki 100%-ban igaza van. Ne avatkozz a jelenlegi helyzetedben a szüleid ügyeibe.
Máskor sem kellene.
az igazság az hogy eddig se avatkoztam bele az ő ügyükbe.Én mondtam is nekik hogy engem próbáljanak meg kihagyni belőle persze egyböl önző voltam.
De ha már találkozunk akkor vége mindennek ha olyan kedve van akkor lehord a sárga földig meg nagyon bántó dolgokat vág a fejemhez.
Ma nagyon dúrva volt a helyzet és el is hoztam tőlük a lakáskulcsunkat és a telefonom is kikapcsoltam.Viszont ha tényleg öngyilkos lesz akkor még nekem lesz lelkiismeret furdalásom.Úgyhogy szivem szerint a férjemre hallgatnék jelenlegi helyzetbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!