Nők, miért nevelitek a fiaitokat papucsnak, félénk pasinak, hogyha a nők nem az ilyenekhez vonzódnak, hanem a határozott magabiztos férfiakhoz?
Sok családot láttam már, mindben úgy volt, hogy az anyák ha fiuk születik akkor bebusgatják, elkényeztetik, "kinyalják a seggét" ebből ugye olyan személyiség fejlődik aki nem valami határozott, várja, hogy a szájába repüljön a sült galamb, így ha felnő az ilyen neveltetést kapott gyerek és férfi lesz akkor a nők lehurrogják a természete miatt, pedig az ilyen nők is ugyan ilyen pasit nevelnek fel.
Akkor meg mi a probléma a mai pasikkal hölgyek?
Ez általánosítás, nyilván nem minden esetben van így, de a legtöbb eset ilyen, nézzétek meg a környezeteteket ha nem hiszitek.
Panaszkodnak, hogy nem akarnak udvarolni, félénkek a pasik, közben meg ilyet nevelnek.
Aki nem érett a gyerekvállaláshoz az ne vállaljon gyereket ha nem tud normális apa vagy anya modell lenni, és nem tudja milyen nevelésből milyen személyiségű lesz a gyerek.
Egy része nevelés, másik része személyiség kérdése.
Férjemék családjában mindkét fiút egyformán neveltek, 3 év van köztük, de férjem szerencsére, házias, udvarias, normális típus elejétől fogva, bátyja meg az a fajta akit tökéletesen ki kell szolgálni, mert egyedül vásárolgatni megy csak el, meg amihez kedve van. Minden mást anyuka csinál (így is hívja anyósomat mai napig, hogy "anyuka"...) magyarán anyuka mindent megcsinál neki, sógorom kitalálja hogy ő most indiai kaját enne, neten keres receptet, anyuka már szalad is az igzotikus boltba indiai hozzávalókért, és még büszkén mondja hogy kisfiam találta a receptet :) ja, srác 30 éves lesz.
Férjem ezzel szemben főz, mos ha kell, mi 50%-ban vesszük ki a részünket vele mind pénzkeresésben, mind házimunkában, magyarán teljesen egyenrangúak vagyunk. Pedig ő is ugyanúgy volt nevelve mint a bátyja, még a papucsát is a lába alá dugta anyósom akkor is amikor együtt jártunk anno :) Este bejött a szobába (nem nagyon számított hogy egymás mellett fekszünk, lámpoa leoltva) jóéjtpuszit adni neki és megcsikizni :))
Szóval nem feltétlen nevelés, hanem ki mennyire áll ellen, és kinek mennyire kényelmes. De kérdésedre válaszolva náluk ezért van így mert anyósom tipikus tyúkanyó típus, el nem tudja képzelni hogy ne dédelgesse a fiait felnőtt korban is, vagy hogy valaki más dédelgesse őket.... amolyan alfa-asszony aki úgy gondolja, gyermeknevelésben nincs nála jobb, és az ilyen típus általában nagyon sokáig gyermekként kezeli a fiát.
Hát nem tudom! Ha papucsnak lenni azt jelenti,hogy a férjem besegít otthon is a munkába nekem, mert sokat dolgozom, vagy az,hogy néha ő megy el bevásárolni és nem a döglik le ahogy hazaért egy sörrel a kezében, akkor oké, az én férjem PAPUCS! Remélem az is marad!
A kérdés elég nagy általánosítás. A dolgok nem csak feketék vagy fehérek! Én azt mondom,hogy egy intelligens felnőtt férfi már túllép a neveltetésén! Szerencsére sok olyan férfi ismerősöm van, akinek szintén kinyalták a fenekét, most mégis segítenek otthon, ha tudnak az asszony. Hogy miért? Mert értelmes felnőttek, aki látják,hogy nem bírja, segíteni kell, mégha nekik otthon nem is volt ez megszokva. Szerintem ez az intelligencia! De lehet,hogy más ezt papucsnak nevezi!
Egyébként kedves kérdező! Szerinted milyen a normális apa-anya modell? Ki mondja ezt meg? Ami neked normális, lehet hogy nekem nem és fordítva.
Az meg,hogy valaki előre látja, hogy milyen lesz a gyerek, hülyeség. A nevelés nagyon fontos, de a genetika is befolyásolja és még ezer dolog, ezer külső hatás! Senki nem látja, hogy milyen lesz a gyereke, még ha a lehető "legjobban" is neveli!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!