Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tennétek, ha haszonélvezők...

Mit tennétek, ha haszonélvezők lennétek a tulajdonos is ott lakik veled még sem járul hozzá a lakás kölcségeihez? Részletek lent------------->

Figyelt kérdés

Adva van egy lakás ahol haszonélvezőként laktok a pároddal és ott lakik még az egyik tulajdonos is aki konkrétan az egyik gyereked.

A lakás minden költségeit ti fizetitek /már amit tudtok/, mert te segélyt kapsz közel a 60 évedhez, a párod dolgozik látástól-mikulásig, épphogy megéltek.

A fiad aki veled lakik dolgozik ugyan, de egy fillérrel nem járul hozzá a közöshöz.

Ha a lakásban elromlik valmi ti csináltatjátok meg, ha bármi rendkivüli fizetni való van ti fizetitek.

Tudom a haszonélvezeti jog erősebb a tulajdonjognál még sem érek vele semmit, mert nem tudom kitenni, beszélni meg nem lehet vele.

Maradna az ügyvéd amire se pénzünk se energiánk nincs.

Adjatok tanácsokat.

Köszönöm !

2011. jan. 22. 07:32
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Én nem tudom mi ezzel a helyzet,DE:

apu nekem úgy mondta,h a haszonélvező akár ki is teheti a tulajdonost a tulajdonából.

Viszont:

A haszonélvező köteles az ingatlan költségeit viselni(nem csak a hasznait) így a tulajdonos megteheti,h nem fizet semmit.

Más kérdés,h hogy lenne normális...

2011. jan. 22. 12:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!