Megteheti-e a lakás tulajdonos?
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy én egy lakást bérlek,de úgy hogy nincs szerződés és lakbér fizetéskor semmit nem írok alá miszerint én fizettem...
minden az ő nevén van a lakásba (vízóra,gázóra,villany) mert ő nem akar a családom után adózni.
Most elvoltam maradva egy pár számlával és 1 havi lakbérrel és feljött még nem voltam itthon és a gyerekeimnek azt mondta most azonnal hagyják el a házat.
Kirakta őket az utcára és azt mondta még nem fizetünk nála a kulcs(még a zárat is kicserélte..)
Tegnap mindent kifizettem neki és még akkor sem volt hajlandó visszaadni a kulcsokat csak második próbálkozásra...sőt azt is mondta hogy szeptemberig el kell költözni.
Szerintetek ezt megteheti? ezért nem lehet feljelenteni amit csinált?
előre is köszönöm a válaszokat!
Szia!
Nem vagyok jogász de szerintem semmit sem tehetsz ha nem volt semmiféle papÍr:( Ezért szoktak "nem hivatalos"vagyis adózástól mentes bérbeadókkal legalább vmilyen kézzel Írott, két tanús papÍrt rittyenteni, h ha ilyen van, talán ér valamit. DE még az sem lenne biztosÍték.
Szerintem én tuti elköltöznék, miért is akarsz olyan helyen lakni, ahol nem beszámÍtható a tulaj? Inkább keressetek más helyet! A gyerkőcöknek sem jó egy- egy elmeroham után mindig a lépcsőházban hazavárni téged...
Vannak ám rendes tulajok is.
Ja, és ha megtaláltad az új lakást, csak a magatok kedvéért Írjatok alá valamit. Még akkor is ha hivatalosan talán nem használható, sztem van visszatartó ereje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!