Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A barátom ajándékozásban egy...

A barátom ajándékozásban egy két lábon járó katasztrófa. A többi problémánkat meg tudtuk oldani, de ez elég idegesítő. Tapasztalatok, vélemények?

Figyelt kérdés

Az anyagiak nem érdekelnek, egyikünk sem gazdag. Szóval nem az a problémám, hogy nem kapok drága ajándékokat!!!

Hanem az, hogy leginkább semmilyet. Ha mégis, az is borzasztó rosszul jön ki.

Egyébként minden jel arra mutat, hogy szeret, de ez nem akar összejönni...

Azt mondja, nem tudja, mit vegyen nekem.

De ez nem magyarázza meg, hogy akkor miért nem kapok egy szál virágot, vagy valami.

Olyan is volt már, hogy vett virágot, de aztán képes volt nem ideadni (!!), mert úgy találta, hogy nem szép!

Ezen azóta se tettem túl magam,inkább hagyta, hogy elszáradjon?! És nem hiszem el, hogy ez volt az indoka. Úgy érzem, mintha viszolyogna a szituációtól, hogy megajándékozzon. Tavaly nőnapra vett virágot, és addig halogatta, amíg 3 naposan hervadtan adta ide. Mert hogy nem volt rá megfelelő alkalom stb.

Meg azt is mondja, hogy gyerekkorában a szüleinek sem vett semmit, és ők elnézték neki, nevettek rajta, hogy nekik ő a legnagyobb ajándék, így nem alakult ki ez a szokása. És hogy ez előző kapcsolatában is problémát jelentett, de ott a csaj nem igényelte ennyire ezt a fajta "romantikát".

Már eljutottunk odáig, hogy előre utálom, ha valami ünnep jön, mert ajándékozás szempontjából úgyis csalódás lesz.

Most is mi volt karácsonykor? Én rendesen megajándékoztam egy könyvvel, aminek nagyon örült, én meg mit kaptam, semmit. Azt mondta megrendelt egy könyvet, és késik, de mint kiderült, nem volt rendelhető, így hiába vár. De ezzel el van intézve. És a végtelenségig tudnám sorolni az ilyen sztorikat. Legjobb az volt, hogy ő vetette fel, hogy ajándékozzuk meg egymást Valentin-napon, és akkor sem kaptam semmit. Ahogy a névnapomra sem. Érdekes mindig történt valami akadály.

2011. jan. 21. 11:33
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Én mindig írok egy listát, hogy mit szeretnék arról válogathat. De az utóbbi időben úgy csinálom, hogy megyünk valahova ott egy ruha, jön a névnapom. Na akkor azt kérem. És ő örül neki hogy ennyivel megússza. Az én párom sem olyan, aki magától gondolkodik. Ezért figyelmeztetnem kell,régen nekem is volt ajándék nélküli ünnep.
2011. jan. 21. 12:06
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez nem ok, hogy a szüleinek nem adott ajándékot. Én sem adtam, csak nagyon ritkán, nem igényelték. Ettől függetlenül másoknak mindig adtam, a húgomnak, barátnőknek. És tudom, hogy a legjobb adni. furcsa a barátod. szerintem beszéld meg vele, hátha...

21L

2011. jan. 21. 12:08
 13/19 anonim ***** válasza:
és ha én nem vennék a húgának és öccsének ajándékot akkor várhatnának ítélet napig. Mert már összeköltöztünk és rájöttem hogy ő ilyen, ez van. Ha akarok ajándékot akkor választok magamnak, vagy ad pénzt és én megveszem.
2011. jan. 21. 12:09
 14/19 anonim ***** válasza:

pároméknál se volt sose divat az ajándékozás,akinek ami kellett megvette magának,még karácsonyra is műfenyő (pedig pénzhiány az nincs)

ha tehetné,akkor ideadná a bankkártyáját,és vegyek magamnak amit akarok,de nekem nem a pénze kell,hanem az ideje,hogy kigondolja nekem mivel lep meg:)

(igy van már 3 olyan ékszerem amit allergia miatt nem tudok hordani,hiába tizenezer darabja...meg pacsuli szagú többezres parfüm és társai)

de már tanul,főleg ha egy-egy félmondatban megejtem hogy mire is vágyom...

de virágot egy szálat se venne sose...és nem a 100 forintot sajnálja,anyák napjára anyukájának is én veszem a virágot,ő meg kifizeti (fizette mig nem közösen voltunk)

2011. jan. 21. 12:40
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Mintha a mi kapcsolatunkat irtad volna le :D Az én párom is ilyen, én pl. Nagyon félek a karácsonytól meg a szülinapomtól, mert cikinek érzem ha a rokonok, barátok megkérdik, hogy mit kaptam a páromtól. Ja, és ha kivételesen vesz valami olyat aminek tudja, hogy örülnék, akkor nemtudja magában tartani, és elszúrja a meglepit! :D

Érdekes, hogy sokan azt írják neked, hogy egy ilyen pasira ne vesztegesd az idődet, hagyd ott...az ilyen válaszolókkal elbeszélgetnék, valószinűleg rohadtul boldogtalanok! Eszembe nem jutna ezért elhagyni, pedig az én párom megengedhetné magának pénzügyileg...nem azért nem ajándékoz mert nem akar, hanem mert nem így volt nevelve, nem alakult ki ez a szokása! Én már elfogadtam, bár magamban picit pityergek ha jön a szülinapom, de már nem teszem szóvá!

2011. jan. 21. 12:45
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

A férjem ezt úgy oldotta meg, hogy a hóna alá csapja a kamaszlányát és ő segít neki :) Ha a lányának van valami, akkor meg én...

De a férjem meg a dátumokkal van eltévedve elég komolyan :) Tavaly két héttel később egy hatalmas csomag csokival és lesütött szemekkel jött, hogy öööö....boldog névnapot...ööö...most esett le.

A születésnapomat a mai napig nem tudja megjegyezni, pedig 5 nappal az övé után van.

Szeret, csak annyira szétszórt, hogy a saját ünnepeire is akkor jön rá, ha valaki felköszönti.

Mondjuk szegény a saját névnapján rohangál virágokkal a nőrokonokhoz, mert nőnapra esik, így ilyenkor őt felejtik el többen is. Bár tavaly a munkahelyén a csajok mellett ő is kapott virágot a főnökétől, mondván, "most neked is nőnapod van" :DDD

2011. jan. 21. 12:54
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Biztos hogy neked vette a virágot?
2011. jan. 21. 13:09
 18/19 A kérdező kommentje:

Köszi a sok választ! (Mindenkit felfelé pontoztam.)

Nem szeretném emiatt elhagyni.

11. 43: Igen, elmondtam már neki, tudja, mennyire bánt ez. Akkor mondta válaszként azokat, amiket eddig leírtam. De nem javult. Egyéves évfordulónkon már napközben felbaxtam magam,mert tudtam, hogy nem fogok virágot kapni, pedig előzőleg megígérte – és sejtésem be is igazolódott, akkor megint beszéltünk erről, el is sírtam magam, és rosszindulat helyett inkább úgy tűnt,mint egy rakás szerencsétlenség.

Ilyeneket mondd, hogy fél, hogy amit ad, nem fog tetszeni. Amikor már ugrálnék örömömben, csak a gesztus legyen meg, nem érdekel, mi az.

Szerintem nekem nem is nehéz ajándékozni, egyértelmű, hogy miket szeretek.

Hát, miután már két nap sírva mentem haza tőle, nehéz volt harmadik nap örömködni a már hervadt virág láttán, de igyekeztem.

11.45: 22 éves, tanuló. (Mondom, hogy nem az ajándék értéke érdekelne, csak a gesztus)

11.52: Kapcsolatunk elején is totál ilyen volt… De nekem is vannak kételyeim.

12.04: Segítőkészség terén változó, az utóbbi időben sokat javult, úgy látom, ebben könnyebb neki javulni, mint a ajándékozás terén.

Buliban belépőmet fizeti (ezt csak akkor fogadom el, ha nekem nincs pénzem) + első italra meghív. De ha van neki miből, haverját is meghívja, szóval ez nem túl személyes.

12. 06: Születésnapomra nagy nehezen úgy kaptam ajándékot, hogy együtt voltunk a városban,és megtetszett valami, így azt megvette.

13. 09: Nem utal semmi jel arra, hogy másnak vette volna, ill. hoyg másvalaki érdekelné rajtam kívül. És nem úgy tudtam meg, hogy volt virág, hogy pl. észrevettem náluk, hanem elmondta utólag.

2011. jan. 21. 13:21
 19/19 anonim ***** válasza:
A Pasid Érzelmi Inteligenciája igen alacsony, a jó hír hogy ez fejleszthető. Ha nem erőlteted, és segítesz neki hogyan ajándékozzon, relative megtanítod neki, akkor fog ez menni neki.
2011. jan. 21. 16:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!