Miért probléma az édesapámnak, ha én szeretnénk diákmunkát vállalni?
Csak aggódik, hogy nem használni, hanem ártani fog. Igyekezz meggyőzni, de egyébként felnőtt vagy, önállóan is dönthetsz. Ha biztos vagy a sikerben, vágj bele, és majd menet közben bizonyítasz a szülőknek.
Még anniyt, hogy "a vizsgáimat mindig előbb le tudom, és marad 2-3 hét szünetem"
Ezzel vigyázz, mert ez nem lesz mindig így, nagy rá az esély... :)
Mert pontosan tudja, hogy ha nem dolgoznál, akkor is el tudnád tölteni azt az időt hasznosan, tanulhatnál pl. egyéb dolgokat is.
Nekem sem engedték, hogy dolgozzak, de aztán most muszáj, mert teljesen csődbe mentek a szüleim és egy fillért sem tudnak adni. Eredmény: hullafáradt vagyok, sokszor szinte elalszom órákon, és iszonyú nehéz megcsinálni így az egyetemet.
Apukád pontosan tudja, hogy milyen nehéz többfelé szakadni. Ezért nem akarja. Mert hosszú távon jobban jársz, ha az alatt a 2-3 hét alatt részt veszel mondjuk egy intenzív nyelvtanfolyamon, vagy ha erre nincs pénzed, akkor csak magadtól tanulsz.
Szerintem apukád nem teljesen látja át, hogy mit takar mostanság a diákmunka. Neki még az van előtte, h az ő gyerekkorában címerezést, és hasonló mezőgazdasági munkát kaptak a fiatalok, ha egy kis zsebpénz akartak keresni.
A legjobb lenne, ha elmesélnéd neki, h hogy is működik az egész. Hogy van a diákszövetkezet, és ők egy csomó lehetőséget ajánlanak (jó esetben), és te választhatod ki, hogy melyik tetszik stb És hangsúlyozd, hogy csak annyi munkát fogsz vállalni, ami nem megy a tanulás, vagy a pihenés rovására.
Két majdnem felnőtt gyermekem van. Mindig támogattam a diákmunka vállalásukat, sőt ösztönöztem azt. Az okok: viszonylag nagyobb felelősség vállalás nélkül ismerkedsz a felnőtt világgal,
munkatapasztalatot szerzel,
ha nem bírod nem tudod az adott munkát elvégezni viszonylag könnyen próbálkozhatsz mással,
más jellegű közösségbe is bekerülsz,
megtanulod az idődet még jobban beosztani,
megtanulod mit jelent pénzt keresni,
mennyit kell érte dolgozni, milyen könnyű elkölteni, stb..
Szóval én nagyon hasznosnak tartom, és ha nem sikerü, az is egy nagy tanulsága lehet az életednek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!