Hogyan kezelnéd ha az egyik családtagod, aki veletek lakik és majdhogynem ti tartjátok el, kezd nem tetszeni a viselkedése?
Hát, kicsim, ha nem állsz a sarkadra, akkor Neked annyi!
Egyértelmű, hogy kihasznál benneteket, megszokta a kényelmet, az ingyen élősködést, amit nyújtani tudtok Neki.
A lustasága egyértelmű, ha nem béna, ha szellemileg ép, akkor sok minden terhet levehetne a vállatokról, de Ő inkább rárak.Visszaél a jólelkűségetekkel, de az jó jel, ha a férjed is ezt látja, nem csak Te. Sürgősen keressetek megoldást, menjen külön, ne hagyjátok magatokat érzelmileg zsarolni! Ez a helyzet egyáltalán nem normális, egy ilyen fiatal nagymama igazi kincs, kellene, hogy legyen és nem púp a hátatokon! Szégyellje magát, hogy rátok akaszkodik! Az ember persze megszorulhat egy időre, segíteni is kell, na de ha ezt valaki kihasználja és megjátssza magát az már bűn.
Ismerek ilyen típust, játssza a rokkant, félholt öregasszonyt, jajgat, nyög egyfolytában a család és ismerősök előtt, de ha azt gondolja, hogy nem látja senki, akkor úgy járkálja körbe a piacot, mint manökenek a kifutón. Hajjaj, tudnék mesélni...:-))le kell buktatni valahogy és szembesíteni önmagával, hogy megszégyenülve elkullogjon. Különben még az unokádat sem fogja sétáltatni!:-)
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Nem tudom mi lenne a megoldás,de már gyomoridegem van miatta. Ma egész nap pizsamában flangált,alig kelt ki az ágyból. Az igaz hogy köhög de láza nincs. Olyan fél 3felé kérdeztem tőle hogy jön e velem és a gyerekkel ki mert menni kel a postára is. Egyből eljátszotta a hattyú halálát. Mire én mondtam neki hogy jó,ne jöjjön hanem akkor csinálja meg a vacsorát egyből feltudott öltözni!
Már sokszor kérdeztem tőle hogy miért nem megy ki a gyerekkel,hát azért nem mert a babakocsit nem bírja levinni 6 lépcsőn,az ő béna kezével. Meg nem bír a gyerek után menni,meg egyébkéntis ő elájul meg befullad. 1éve mióta nálunk lakik egyszer sem láttam hogy rosszul lenne.
Na mindegy megint felhúztam magam,azért jó magamból ezeket kiírni.
Utolsó ez sajnos nem így működik. Akarata ellenére senkit nem ehet betenni oda és azért mert csak fekszik mégnem biztos hogy akarna menni, sőt az ilyenek nem akarnak menni igazán. Ott nem fogják szó szerint kiszolgálni, sőt ha észreveszik hogy nem betegségblő hanem lustaságból csinálja, akkor még megjegyzéseket is fog kapni. És ezt biztos ő is nagyon jól tudja.
Párom mamája betegésg miatt nem tud lábra állni, (ő mondjuk egy aranyos néni) de fürdetni kell, mindent, és mégse hajlandó otthonba menni mert azt mondja hogy a családja csak szabadulni akar tőle....holott ez nem igaz mert imádják, csak sokszor az idős emberek félnek az otthonoktól, hogy nem a szeretteikkel töltik -talán-utolsó éveiket.
Egyébként a két eset mondjuk más mert párom mamája aranyos, csak azt akartam ezzel mondani hogy még egy 24 órás gondozásra szoruló néni is megteheti hogy ő bizony nem akar menni, hát nem megy.
12.48. ne általánosíts! Van hogy egy öreghez szakszerűápolás kell és nem tud a család megfizetni egy 24 órás ápolót. Mondjuk egy 110 kilós nénike emelgetéséhez van hogy kevés az 55 kilós szintén nem fiatal lánya, de a 80-ezres fizujából nem tud 24 órás ápolót fizetni ebbe érdemes belegondolni.
A másik meg az amikor -ilyen is van- a nénike kihasználja és ott ugráltatja a családtagokat ahol csak tudja.
Ha egyik esettel sem találkoztál még, örülhetsz a szerencsédnek. Mindig GONDOLKOZNI kell mielőtt általánosít az ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!