Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy kell valakit majdnem 18...

Hogy kell valakit majdnem 18 évesen megnevelni? Rossz vége lesz:S

Figyelt kérdés

Fiú unokatesóm egy ideje olyan társaságba keveredett,amiből baja lehet.az elvvel egyet értek,de nem tud magára vigyázni.

18 lesz ősszel,kis faluban lakik (én is ott laktam pár évvel ezelőttig),és pár sráccal hungaristát,c*gánygyűlölőt "játszanak".Az egyik srácnak horogkereszt is van többek közt tetoválva a mellkasára,lógnak a suliból,hangoztatják mindenütt hogy ők hogy utálják a c*gányokat.

Család eddig erről nem tudott,csak a kárpátiás felsőit,meg a bakancsát láttuk,de amugy csendes gyerek volt mindig.

Csak ma bejelölt facebookon és elszörnyedtem a képei és kommentjei láttán...hitler,horogkeresztek,jobbikos jelképek rengeteg...

Elvvel egyetértek,felőlem is vissza lehetne telepiteni az összes ingyenélőt indiába vagy golyót beléjük,de egy 60%-ban romák lakta településen ehhez több kell mint bátorság

Már megfenyegették őket,de nem állnak le.

Szóltam anyának,ő beszélt unokatesóm anyjával,de nem tud vele mit kezdeni,egyedül neveli,az apja meghalt mig pici volt.

Nincs aki megrázná,hogy "kisfiam,ne csinálj hülyeséget,elvágják a torkodat"

Ötlet?

23/N

2011. jan. 17. 21:37
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
69%

Öltözz be valaminek, menj oda, lődd le, vagyis csak tegyél úgy, hátha megijed.(bocs, csak vicc volt. nem tehetsz semmit) Biztosan üres az élete, kénytelen kitölteni valamivel. Biztosan szófogadó jó gyereknek neveleték, és most képtelen nemet mondani azoknak akikkel egy csapatban van. Te semmit nem tehetsz, neki kell eljátszani a maga játékát.

Példa-jelenetek:

Legyen a gyerek szófogadó! Majd adok én neki, ha nem fogad szót! Nekem nem fog visszabeszélni!

Úúúúú, a szófogadó gyerek az aztán a legszánalmasabb.

- De nem az a legfontosabb, hogy szótfogadjon a gyerek?

- A szófogadásra nevelés a leges leg tilosabb.

- De hát miért?

- A szófogadó gyerek nem tud mást, csak szótfogadni. Amíg kicsi, neked engedelmeskedik. Ha nagyobb lesz, akkor a társainak, esetleg olyanoknak, akik rossz irányba viszik.

- Figyuz, Gabi! Minek mennénk be az első órára?! Nem veszik észre, hogy hiányzunk. Gyere, elmegyünk a Plázába, jobb ott, mint a suliban!

- Jól van, menjünk.

Nem tanulta meg mérlegelni, hogy mi a helyes. Csak megteszi, amit mondanak.

- Hogy hogy hiányoztatok a matek óráról?! Te is elcsavarogtál, Gabi? Pedig te olyan szófogadó gyerek vagy!

- Tanárnéni, mert Pali azt mondta, hogy menjünk el a ….

- Na és, ha valaki azt mondja neked, ugorj a kútba, beleugrasz?

Gabi nem tanult meg nemet mondani. Csak azt tudja felelni, hogy igen, azt teszem, amit mondasz. Ez borzalmas egy gyereknek, és lehet, hogy ki sem növi felnőtt korára sem. . Mások fogják dirigálni egész életében.

2011. jan. 17. 23:58
 12/25 A kérdező kommentje:

pedig lehet nem hülyeség smit irtál...

vannak nem túl szép kinézetű ismerőseim,ha ők ráijesztenek,és rákérdeznek,hogy nah és mi van ha 3 olyan teszi ezt aki nem csak viccel akkor hogy véded meg magad,arra kiváncsi lennék hogy reagál

lehet drasztikus,de ha nem használ a szép szó,akkor fel fogom venti ötletként

2011. jan. 18. 06:32
 13/25 anonim ***** válasza:
81%
pont emiatt ülnek a nyakunkon a cigányok, mert mindenkinek ki van adva, h kussolni kell, mert különben megvernek.....szégyen, gyalázat
2011. jan. 27. 21:30
 14/25 anonim ***** válasza:
63%
Előző nagyon iagazd van,felpontoztalak...
2011. jan. 28. 00:59
 15/25 napietus ***** válasza:
53%

mindig irtóztam a szélsőségektől, és jó nevelést kaptam. de egy ilyen faluban lehet én is skinhead lennék. valami oka van ennek azért...

29/N

2011. jan. 28. 01:02
 16/25 anonim ***** válasza:
Tényleg az ilyen szófogadásra, meg autokrata szemléletre nevelt gyerekből lesznek, az ilyen szánalmas felnőttek.
2011. jan. 28. 02:16
 17/25 A kérdező kommentje:
azért arra kíváncsi lennék,hogy ha a ti gyereketeről lenne szó,mit választassz: szánalmas felnőtté váljon vagy haljon meg még gyerekként...
2011. jan. 28. 07:00
 18/25 anonim ***** válasza:
a jellemileg-akaratilag gyenge és fejletlen embereket könnyű befolyásolni, őket mindig vonzzák a szélsőségek, valahová tartozni akarnak. valahogy ki kell szakítani ebből a közösségből. nyilván kinőné magától is egyszer, de addig könnyen követhet el olyan hibákat amik az egész életére befolyással lesznek. esetleg egy barátnő tudna rá hatni, a szülők itt már elkéstek.
2011. jan. 28. 11:09
 19/25 anonim ***** válasza:
Az a baj,hogy a lógásokkal élből olyan lesz mint egy retek cigó.Tanuljon,dolgozzon,mert nem hinném,hogy Vona jó szemmel nézné,hogy lóg az iskolából.Tisztázni kéne bizonyos dolgokat vele.
2011. jan. 28. 11:26
 20/25 anonim ***** válasza:
100%
erről az előző hozzászólásról az jutott eszembe, mi lenne ha írnál a Kárpátiának egy e-mailt és leírnád részletesebben azt amit ide. Elképzelhető, hogy válaszolnak és megmondják neki, hogy bizony tanulni és dolgozni kell, és a lógás balhézás cigány dolog. Esetleg még a Vonánál is bepróbálhatod, egy próbát megérne. hátha...
2011. jan. 28. 11:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!