Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan tudnám rávenni anyukáma...

Hogyan tudnám rávenni anyukámat, hogy vita nélkül engedjen el a párommal?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy sok hasonló problémát osztottatk már meg itt a honlapon, de ezek elolvasása után sem tudom, mit tegyek.19 éves múltam, anyukámmal eddig kiegyensúlyozott viszonyom volt, igaz, nagyon erős személyiség, és nehéz elkerülni vele a vitákat. December eleje óta járok a párommal, aki az elsé komolyabb kapcsolatom, de anyum nagyon rossz szemmel nézi a dolgot. Igazi okot nem látok rá; mert nem vagyok egy bulizós típus, de párom igényli a szórakozást, és persze nekem is jól esik kikapcsolódni a suli és a munka mellett. De nem nagyon enged el sehova, vagy ha igen, időre haza kell jönnöm, vagy legalábbis "ajánlott", de szinte mindig hatalmas vita kerekedik a dologból. Lassan a kapcsolat rovására megy ez a túlzott féltés (? ), szinte életellenesség. Nem tudok lezítani rendesen, mert mindig arra kell gondolnom, hogy hú,11-re, éjfélre legyek otthon. Páromat mindig el kell rángatnom a buliból, vagy akárhol vagyunk, ill dehogy kell rángatnom, hazavisz magától, zokszó nélkül, de érzem, ez nem lesz így jó. próbáltam szépszóval, vitával, pontossággal, költözéssel való ijesztgetéssel; de nem akarom megrontani anyummal akapcsolatomat, de a páromat sem akarom elveszíteni. Bocsánat a részletességért!
2009. febr. 1. 16:02
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
92%
Felnőtt nő vagy, állj a saját lábadra, és költözz el otthonról! Amíg az anyukád tart el, addig nem tudsz mást csinálni, mint alkalmazkodni az ő - nem épp racionális - játékszabályaihoz.
2009. febr. 1. 16:10
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

Imserős történt, annyi különbséggel, hogy nekem 23 évesen csinálta ezt anyu. Nálunk nem az eljárással volt a gond hanem az ottalvással. Mivel mindketten otthon laktunk, így csak a srácnál tudtunk együtt aludni. Anyukám minden alkalommal felhúzta az orrát vagy vita volt. Az elején még erdekelt aztán a végén már csak közöltem, hogy nem alszom itthon.

Ő is alapjératon egy erős akaratú nő, de nagyon jó a viszonyunk, csak jött ő is az én időmben nem így volttal.

Szerintem próbáld megkérdezni miért lázad és ész érveket sorakoztass fel neki. Sok sikert!!!

2009. febr. 1. 16:11
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Próbáld meg előre megbeszélni vele, hogy ez a buli most éjjel 1-ig tart, onnan még egy óra, mire hazaérsz - aznap így várjon. Szerintem így korrekt.
2009. febr. 1. 16:13
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
Édesanyád megrémült attól, hogy lassan felnőttá válsz. nem a barátod ellen van kifogása igazándiból. az a baja, hogy a komoly kapcsolatod is megerősíti őt abban a hitében, hogy felnősz, kirepülsz, és akkor ő egyedül marad. sztem anyukád alapból magányos lehet, és fél, hogy elveszít téged. próbáld őt is megérteni. foglalkozz vele is, beszélgessetek, szervezzetek közös programot, akár csak egy közös esti tv-zés erejéig. nagyon sokat fog segíteni. amúgy az is fontos, hogy lássa, a hétkönapi kapcsolatod miatt nem hagyagolod el a hétköznapi kötelezettségeidet, pl a tanulást, a házimunkába való besegítést. ha úgy érzed, ezeket elhanyagoltad, akkor jogos lehet anyukád dühe. ez esetben viszont találd meg a helyes egyensúlyt a barátod és a kötelességeid közt. komoly párkapcslatot csak felelősségteljesen lehet vállalni!
2009. febr. 1. 16:14
 5/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Igen, anyum magányos, egyedül nevelt fel, illetve a bátyámmal közösen, de még tesómra is haragszik, ha megy valahová. Próbáltam azzal, amit az utolsó válaszoló írt: segíteni, beszélgetni, de akkor meg azt láttam, hogy ezt úgy fogja fel, hogy mi a párommal nem vagyunk meg jól, és már menekülök vissza hozzá(mármint anyumhoz), és úgymond "nyeregben érezte magát", hogy biztos nem leszünk már sokáig együtt. És igen, mindig megmondom, hogy mikorra vagyok várható, igyekszem betartani, de még ez sem segít...páromra pedig nem lehet panasza, hoz-visz időben, nem lézengő alak...tényleg küöltöznöm kellene...csak nagyon nehéz döntés...
2009. febr. 1. 16:27
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
Próbálj a saját lábadra állni. Nálunk odáig fajult, hogy elzavarták a páromat. Azóta se tudok mással kapcsolatot létesíteni.
2009. febr. 1. 16:27
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
Anyukád szabályosan reszket, hogy kirepülsz mellőle, és egyedül marad, ezért próbálja korlátok közé terelgetni a kapcsolatodat. Sajnos nincs más megoldás, minthogy ezzel finoman szembesítsd, mondd meg neki, hogy nagyon szereted, és egész életedben támogatni fogod, de önzésnek tartod, ha a saját magányát a te boldogulásod árán akarja enyhíteni. El fog gondolkodni rajta, ebben biztos vagyok. Többnyire mindenki jót akar a gyerekének, és észbe kap, ha szembesítik vele, hogy a saját önző érdekei motiválják a gyereke boldogsága helyett.
2009. febr. 1. 16:32
 8/17 A kérdező kommentje:
Tényleg köszönöm a válaszokat, és igyekszem a lehető legkompromisszumosabb helyzetet kihozni ebből az egészből...kiegészítésképp csak annyit, hogy suli (egyetem) mellett dolgozom is...éjszakai műszakban...a fizetésem nagy részét, szinte az egészet beadom a családi kasszába, amivel lehet, támogatom anyumat, nem lehet rám annyi panasza...nézne meg néhány velem egykorút...további szép napot mindenkinek!
2009. febr. 1. 16:50
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

Ha saját fizetésed van már, nem kéne, hogy beleszóljon ( ráadásul nagykorú is vagy már ), nézd, engem 14 éves koromban engedett el először anyám úgy bulizni, hogy a diszkó végéig ott maradhattam..

Az, hogy ő magányos,az nem jelenti azt, hogy ki kell sajátítania Téged.

Ha majd függetlenedsz, ő is be fogja látni, hogy ez az élet rendje.

2009. febr. 1. 17:58
 10/17 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nincs más választásod, mint megmutatni, hogy felnőtt nő vagy, nem anyuci szófogadó kislánya többé. Minek mész haza 11-re, csak azért mert előírja neked? Az első néhány alkalommal kiveszekszi majd a lelkét is, aztán beletörődik, hogy felnőttél, és már nem tud parancsolni neked. Jó kapcsolatot ápolni valakivel, meg gyávaságból kerülni a konfliktusokat két külön dolog. Meg kell tanulnod konfrontálódni, anélkül örökre gyerek maradsz, és anyukád is eszerint fog kezelni.
2009. febr. 1. 18:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!