Hogyan beszélnétek le a barátnőtöket, hogy ne kövesse el élete legnagyobb baklövését?
Barátnőm elég szörnyű családban nőtt fel, a szülei naponta, kétnaponta balhéznak. Többször előfordult, hogy az apja rátámadott az anyjára és fordítva egy-egy vita alkalmával. Egyszer felhívott egy ilyen vita során, hogy menjek át, mert szüksége van rám... akkor elmesélte, hogy nem bírja tovább, az utolsó csepp az volt, hogy miközben a szülei közé állt az apja a falnak vágta és elmondta mindennek.
Most ott tart, hogy megismert egy fiút kb. féléve, akit nem szeret, csak kedvel. Erről őszintén mesélt, amikor kiöntötte a szívét. A srác mostanában megkérte a kezét és ő igent mondott, mert úgy látja ez az egyetlen egy esélye van arra, hogy kitörjön a családjából. De nem akarom, hogy végső elkeseredettségében inkább belemeneküljön egy boldogtalan házasságba és ki tudja x év múlva lehet ugyanúgy járnának mint a szülei, veszekednek és ütik egymást.
Ezért arra gondoltam, megkérem%lebeszélem, hogy ne csináljon őrültséget azzal, hogy férjhez megy, hanem egyszerűen költözzön hozzánk. Szinte a testvérek lennénk és a szüleim is nagyon szeretik. Ők is belementek abba, hogy hozzánk jöjjön. Aztán idővel a szüleimtől elköltöznénk külön albérletbe, ha már talpra álltunk és az ő élete is rendbe jött.
Mit gondoltok jó ötlet ez arra, hogy ne vágjon bele élete legnagyobb hibájába? Ti mit csinálnátok a helyembe?
Egy aggódó, szerető barátnő 19/L
kedves utolsó: nem erőltetem a hozzánk költözést, csak egyszerűen felvetem neki. Egyébként egy szerelem nélküli házasságból nem igazán tudok elképzelni egy jó házasságot.
De köszönöm az értékes véleményed! :)
oh, de aranyosak vagytok, hogy így érdeklődtök. Hétfőn találkoztam vele, kilelkizte magát. Főleg az volt a témája, hogy nem akar feleségül menni a sráchoz, de nem tudja hogyan mondja meg neki és adja vissza a gyűrűt... miután kiveséztük a témát, felvetettem neki, hogyha gondolja akkor hozzánk költözhet amennyi időre szeretne, ha akar örökre...
szegény, először teljesen meglepődött, aztán örömében sírásban tört ki és elfogadta(nem erőltettem, mint ahogy egyik hozzászóló írta)... úgyhogy hétvégén megyek és közösen csomagolunk. :)))
Nagyon örülök, hogy jóra fordul az élete legalább egy kicsit.
öszintén mondom nagyon örülök neki :) remélem minden rendben fog menni
"sok boldogsàgot"
Nagyon örülök,és annak is hogy vannak még jó emberek akik önzetlenül segítenek...19 éves létedre számomra példaértékű vagy...
28N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!