Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kiskorú semmilyen körülmény...

Kiskorú semmilyen körülmény között nem költözhet el otthonról? És ha gyámságot ítélnének valakinek, ha vannak élő rokonok csak ők kaphatják meg?

Figyelt kérdés

Kicsit hosszú leszek, de elég bonyolult a helyzetem. Édesapám egyedül nevel, még kiskoromban meghalt az édesanyám. Édesapám elég iszákos, amit megkeres, el is issza. Többször van hogy elég agresszívan viselkedik és az alkohol miatt tényleg rossz helyzetben élünk, valamint Édesapám betegesen ragaszkodik hozzám. De így tönkre teszi mind a tanulmányaimat, és meg is köt az életben. Barátommal egy éve együtt vagyok, a szüleivel is nagyon jóba vagyok, ezért van az hogy felajánlották, 18 éves koromig elvállalnák a gyámságom is, és oda költözhetnék hozzájuk. Élő rokonom még keresztanyumék vannak, de hozzájuk semmiképp nem akarnék kerülni. Létezik egyáltalán olyan, hogy elvesznek édesapámtól? és nekem ez ügyben mit kellene tenni? Barátom szülei megkaphatnák a gyámságom? Ha még is keresztanyumék kapnák a gyámságot, hivatalosan vagy nem hivatalosan, lakhatnék a barátoméknál?

16/L

2011. jan. 13. 11:10
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Nem kell feljelentést tenni. Egyszerűen meg kell indokolni, de ezt azért nem feljelentésnek hívják!!!
2011. jan. 13. 14:16
 12/14 anonim ***** válasza:
Ja, és nem kerül ezzel gondozásba!!!! Nézz utána a törvényben, hogy mi az a családba fogadás. Utána beszélhetünk.
2011. jan. 13. 14:19
 13/14 anonim ***** válasza:

Tessék, kiscsillag, utánanéztem:

CSALÁDBA FOGADÁS

I.AZ ELJÁRÁS MEGINDÍTÁSA:

Az eljárás kizárólag az ügyfél kérelmére indulhat. Kérelmet az ügyfelek írásban és szóban terjeszthetnek a gyámhivatal elé, ez utóbbi kérelemről a gyámhivatal ügyintézője jegyzőkönyvet vesz fel.

Az eljárásért – az általános szabály szerint - illetéket leróni, igazgatási szolgáltatási díjat befizetni nem kell!

II. ÜGYINTÉZÉSI ÚTMUTATÓ

1.) A kérelem előterjesztésére jogosult ügyfelek:

• szülői felügyeletet gyakorló mindkét szülő vagy

• a szülői felügyeletet egyedül gyakorló szülő

2.) A családba fogadás célja: a szülő egészségi állapota, indokolt távolléte vagy más családi ok miatt a gyermeket a szükséges ideig más, általa megnevezett család átmenetileg befogadja, gondozza és nevelje.

Ha jól értem a kérdezőt, az apjától akar elköltözni, a barátja szüleihez. Tehát családba fogadási kérelmet Ő nem adhat be, CSAK AZ APJA.

Amit ő tehet, az feljelentés a gyámhivatalnál, aminek a következménye-ha bitonyítást nyer, hogy az apjánál nincs jó helye-a gondozásba vétel. Vérrokon jelentkezhet, hogy családba fogadja, a barátja szüleinek erre szinte semmi esélyük nincs. Ha mégis sikerülne és ők meggondolják magukat, visszakerül az intézetbe.

2011. jan. 13. 14:33
 14/14 anonim ***** válasza:
Azért nem olyan egyszerű ahogy itt irják. Először el kell mened a gyámügyre ök vizsgálodni kezdenek, család terápiára utalnak titeket, ha ez nem megy akkor keresnek rokkonokat ha ök nem vállalnak akkor jöhet szóba a barátod családja. Öket is ellenörzik. Mire a folyamat lezajlik lehet hogy már felönt leszel. Az se szempont hogy nem akkarsz a kereszt szülleidel lenni mert ha ellválalnak hozzzájuk kerülsz.
2011. jan. 13. 21:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!