Szerelmesek vagytok a párotokba/férjetekbe/feleségetekbe? Mennyit szamít ez? Mi is a szerelem?
Én már teljesen belezavarodtam, hogy mi is igazából a szerelem? Egyszer voltam szerintem úgy igazán szerelmes, még nagyon fiatal koromban, 18 évesen, akkor szenvedtem is sokat az a fiú miatt, azóta úgy érzem, hogy ugyanazt a lángolást nem tudnám újra érezni. Készülünk az esküvőre a párommal, szeretem, becsülöm, tisztelem, ő a mindenem, de mégsem érzem azt a gyermeki lángolást, ami akkor volt. Nem érzem azt, hogy belehalnék( szószerint), ha vége lenne. Ez természetes? Vagy azt jelenti, hogy nem vagyok igazán szerelmes? Olyan csak egyszer van? Vagy felnőtt korban nincs már az az érzés? Össze vagyok zavarodva...
26/N
Gyermeki lángolást ne is keress, hiszen felnőtt vagy!
:-)
"szeretem, becsülöm, tisztelem, ő a mindenem" ennél nem kell több
Akkor azt azért érezted úgy, mert sokat szenvedtél, küzdöttél.
Inkább örülj neki, hogy most nem kell ezen átmenned. Hidd el: egyszer éreznéd úgy, hogy el fog hagyni, vagy más nő kerül a képbe, rájönnél, mennyire szereted, újra szenvednél, küzdenél, jobban megbecsülnéd, mert bele kell halnod lelkileg, és össze kell törnöd.
Most melyik kell?
Tényleg olyan házasságot akarsz, mint az a szerelem volt 18 évesen??? Egy életen át szenvedni a fiú miatt???
Vagy biztosan tudni, hogy szeret, szereted, és nyugalomban, kiegyensúlyozott kapcsolatban élni évtizedekig?
Mi 5 éve vagyunk együtt! Hazudnék, ha azt mondanám,hogy még mindig pillangók vannak a hasamban, de azt tudom,hogy nem tudnék nélküle élni. Úgy szoktam fogalmazni,hogy még mindig szerelemmel szeretem, de már nem a "kamaszos", gyomorideges szerelemmel, hanem mély szerelemmel, ahogy egy asszony szeret egy férjet!:)
Szerintem se kergesd a gyermeki szerelmet. Az majdnem mindig átalakul egy idő után. Szerintem is "elég", ha szereted, becsülöd, ha ő a mindened!
Két éve vagyunk együtt és igen, szerelmesek vagyunk egymásba, pedig már nem a rózsaszín ködöt látjuk, hanem egymást. Szerintem a szerelem az egy elég nehezen megfogalmazható dolog, a legtöbb ember nem is ugyanazt érti alatta. Nekem egy olyan érzés, amit más iránt nem tudnék érezni ilyen mélységben. Testi lelki összetartozás, szeretet a másik teljes elfogadása... de nehéz ezt szavakba önteni, mint a szeretet bármelyik formáját, a szavak ugyanis nem mindig tudják visszaadni az érzéseket.
A gyermeki lángolást én nem sorolom még a szerelem kategóriájába, az inkább rajongás, vagy nagyon erős vonzalom, amiből kialakulhat szerelem, de csalódással is nagyon könnyen végződhet. Viszont van, aki éppen ezt tartja szerelemnek. Van, akinél akkor végződik a szerelem, ha már elmúlt a kezdeti lángolás, ha már megismerte, megszokta a másikat. Nálam akkor kezdődik igazán.
31/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!