Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit lehet tenni a sok veszeked...

Mit lehet tenni a sok veszekedes ellen?

Figyelt kérdés

sziasztok!! nagyon sokat veszekszunk a csaladba... mit lehetne tenni hogy ne legyen annyi veszekedes? adjatok valami otleteket... ti hogy csinaljatok?

koszonom...

2009. jan. 30. 22:05
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Vegyél mély lélegzetet,esetleg menjetek ki a szobából,és beszéljétek meg a dolgot picit később,mikor lenyugodtatok. Biztos vannak problémák,amiket elhallgattok,ugye?
2009. jan. 30. 22:11
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk a szüleim egymással és öcsémmel folyton veszekednek (öcsém lábát lógatja sokszor, anyut bosszantja, apámat meg nem érdekli, illetve a házasság már megromlott évek óta a szüleim között).

Nem tudok mit tenni ellene (ugyanis ha szólni merek, egyből rám támadnak mindhárman), csak azt, hogy bezárom a szobámat, vagy nem vagyok itthon, és amint tudok, elköltözök.

2009. jan. 30. 22:12
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Nem ismerem a helyzetet, és elég sok ok és megoldás lehet. Írj egy mailt, hátha tudok valamit.
2009. jan. 31. 00:19
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Igazából ez nem könnyű gond, de ha néha csak türelem a megoldás kulcsa. Amikor úgy érzed, hogy felrobbannál a dühtől, inkább menj el vagy csak annyit mondj "Apu/anyu beszéljük meg ezt most higgadtan, ne kiabáljunk...", "Anyu/apu, kérlek, ne kiabálj, megértem halkan is.", vagy ha véleménykülönbségekről van szó, akkor próbáld finoman kifejezni a mondanivalód, pl. "Szerintem, ez nem egészen így van...", "Ez sem rossz ötlet, de nekem van másik..." Ez sajnos, nem fog máról holnapra hatni, de ha a vitáknál nyugodt maradsz, nem kiabálsz, még akkor sem, ha veled kiabálnak, akkor szinte rákényszeríted a másikat, hogy ne kiabáljon. Pláne, ha megjegyzed halkan, nyugodtan, de nem provokálóan, hogy "Kérlek, ne kiabálj, mert látod, én sem kiabálok.". Remélem, segítettem valamit.
2009. febr. 2. 09:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!