Párommal 9-évig voltunk együtt. És nemtudom hogy mi a teendő?
Figyelt kérdés
Édesanyjánál volt egy kiskonyha lebontottuk és az hejébe,építettünk egy szoba,konyha,fürdőszoba,lakást.Van egy gyermekünk is.Külön mentünk és abban állapodtunk meg hogy ő kifizeti a ház felét,de meggondolta magát nem fizet.Ijenkor mi a teendő??Még a lakcím ott van,visszaszeretnék menni,de ő nem enged be,csak a gyereket.Ha rendőrt hívok akkor mit fognak csinálni,visszatudok költözni??Mert hogy nem fizet vissza akarok menni mert az az én lakásom is.Mit csináljaK?Papír nincs arrol hogy az a mi házunk,de mindenki tudja gogy ott laktunk együtt,meg ott van a lakcíeme is bizonyítja?Hogy tudok visszaköltözni?Menjek oda és egyszerűen hívjak rendőrt?Akkor be kell engednie?2011. jan. 11. 11:01
11/16 anonim válasza:
Szerintem az volt a helyzet hogy a férjedki akart téged fizetni, ahogy házasfeleknél szokás, de valaki kiokosította hogy hülye ha odaadja a ház felét, ha nem muszáj. Hiába mondod hogy a "te házad is", ha nincs róla papír, akkor nem a tiéd. Egyáltalán adtál bele pénzt a lakásépítésbe? Mert ha azt se, akkor pláne semmi közöd a házhoz. Előbb kellett volna gondolkodni.
12/16 anonim válasza:
Az ott lakónak is vannak jogai még akkor is ha nem az övé a ház, mivel, hogy ott lakjon a tulajdonosnak alá kellett írnia egy papírt, csak így jelentkezhetett be a kérdező. Az egy dolog , hogy ha kéri a ház felét azt igazolni kell és nem biztos, hogy bármit is kaphat, és az egy másik dolog, hogy a lakásba ahol él , ahol személyes dolgai vannak nem engedik be! Jogtalan jogcím nélkülinek hívták régen azt aki "csak bent lakott" de nem az övé volt az ingatlan, de őket sem lehetett csak úgy kizárni, ha ez így lenne, tömegével dobhatnák ki az embereket minden indok nélkül csak mert már megunták! Vannak jogaid és érvényesítsd, az utcára nem dobhat ki! Ha évek óta be vagy jelentve a jog is véd , mert a Te fizetésed is a közösbe ment és ezt a párodnak kompenzálni kell, erre is van szabályzat, menj el egy ügyvédhez, majd ő megmondja mit csinálj!
13/16 anonim válasza:
Itt sokan összekeverik a vagyonmegosztást és a lakhatás jogát! A 2 nem ugyanaz!
14/16 anonim válasza:
Akinek a nevén van a ház, azé.
Kivéve ha a házasság alatt közösen szerzett vagyonból építettétek, de akkor be kell perelned, és a per során bizonyítani, hogy abból származik. De ez nem lesz könnyű, és olcsó sem (ügyvéd).
Ha nem vagytok házasok, kb. bottal ütheted a nyomát pénzestül.
A lakcím nem számít.
15/16 anonim válasza:
A ház az övé, vagy az anyósáé, akinek a nevén van, ezt nem vitatja senki! Egész másról írtam, hogy a lakónak is vannak jogai hiába nem az övé a ház!!! Nem hallottatok még olyanról, hogy albérlőt nem tudtak kirakni?? Pedig nem az övé a ház!! Én így jártam, bejelentkezett a gyerekével és a férjével és én a tulajdonos nem rakhattam ki, meg kellett várnom míg találnak lakást, nem volt egyszerű!
16/16 anonim válasza:
11:22-es vagyok. Miért kell mindenkit (le)pontozgatni, ha nem tudja senki a megfelelő választ? Én is úgy gondolom, mint az utolsó válaszoló! Ráadásul ha rendőrrel, és kiskorú gyermekkel az oda bejelentett lakcímmel megjelenik a kérdező, nem teheti meg, hogy az édesanyát ne engedje be! Hosszú távon sajnos valóban kiteheti őket, de addig is nyernek egy kis időt. Amúgy meg nem is jellemzem a kedves apukát, aki ilyet megtesz... :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!