Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Jó hallgatni az anyukák...

Jó hallgatni az anyukák tanácsára?

Figyelt kérdés

Anyum szerint nincs értelme a több mint 3 éves kapcsolatomnak, mert nincsenek terveink, közös céljaink.Szóba hoztam a barátomnak, hogy fősuli után majd dolgozunk, összeköltözhetnénk, de ő erre gúnyosan nevetett és azt mondta nincs kedve róla beszélni.Ezt nem értem, ennyi év után mi ebben a furcsa, hogy felhoztam?Nem ez lenne a normális, hogy évek óta együtt vagyunk és haladunk valamerre?Legalább álmodozni jó lenne róla, nem csak járkálni egymáshoz hétvégente.Anyu azt tanácsolta, hogy vegyem én is olyan lazán a dolgokat, ahogy a barátom, ha komolyan akar valamit, majd ráeszmél.

22l

2011. jan. 9. 18:08
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Mások összeházasodnak ennyi idő után.
2011. jan. 9. 21:39
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

3 év valóban sok és komoly meg minden, de az is igaz, hogy fiatal vagy, gondolom ő is, és ezért ijed be, mikor ezt felhozod. Fiatal pasik sokszor félnek az elköteleződéstől, attól még szerethet. Én pasim egyszer (1 év után) úgy beijedt a helyzettől (én vagyok az első komoly csaja), hogy megpróbált otthagyni, de annyira sírt közben, végül meg is gondolta magát.

Persze jelenthet rosszat is, nem látok bele. Én azóta érzem úgy, hogy nem ő lesz a férjem, amióta folyton más tetszik, nem vagyok biztos az érzéseimben iránta, új impulzusokra vágyom.. Azóta kényelmetlenül érint, mikor a közös jövőnket emlegetni akármilyen formában. Mert emiatt már nem igazán tervezem vel a jövőm, pedig régebben úgy éreztem!

Viszont ő gondolom korábban sem tervezgette, nem csak újabban.. szóval nem feltétlen van érzelmi oka, lehet hogy csak túl fiatalnak érzi magát, huszonéves csávóknál ez nem meglepő. Vagy az is lehet, hogy megijeszti a gondolat, hogy többé nem lesz más csaj az életében. (Engem az ilyesmi megijeszt pl., igaz, csak másfél év után kezdtem ezt érezni.)

Hogy érdemes-e anyukákra hallgatni?

Ha jót mond, akkor igen! Nem minden anya mond jókat, csak a szándék jó mindig, a végeredmény nem.

A te esetedben viszont igen a válaszom. Értelmesnek, árnyaltnak, átgondoltnak tűnik amit mond. Amiatt a pici ellentmondás miatt, ami a véleményében jelen van. Pont annyira ellentmondás, hogy még megfér egymás mellett, és az élet is ilyen..

Arra értem ezt, hogy "nincs értelme, mert nincsenek terveitek", és hogy "vedd lazán a dolgokat".. Kicsit ellentmond, de mindkettő jó tanács, de csakis a kettő együtt.

Szóval szerintem maradj vele ha szereted és minden oké, ne görcsölj ezen, fiatalok vagytok. De azért tartsd szem előtt, hogy van egy ilyen hozzáállása, hogy majd ne lepődj meg, ha ebből baj lesz. Szerintem anyud is valami ilyesmire gondolhat.

2011. jan. 9. 22:46
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

Két huszonéves fiam van. Mindkettőnek van barátnője. A nagyobbnak 1-2 éves kapcsolatai vannak, de tudom, hogy semmiféle családalapítási terve nincs még. Jobb is, mert éretlen rá. A barátnőit nem aszerint választja, hogy kivel tudna együtt élni, hanem csak a külsőségek érdeklik. Ennek ellenére volt már lány, akivel töb, mint 2 évet lehúzott, de őt sem az "eszéért szerette."

A kisebb fiam a második barátnőjével van együtt már több, mint 3 éve. Ő sem tervez még családalapítást, mert még nagyon fiatal és egész egyszerűen más dolgok foglalkoztatják. Pl a tanulás, a megélhetése megalapozása, a haverok, a bulik, a szórakozás.

Nem minden fiúnak, férfinak ijesztő az elköteleződés, csak annak, akinek ez még nem fontos, aki még éretlen rá. Ez nem kor, inkább jellem függő. Arra nincs jó recept, nincs jó tanács, meddig érdemes várni egy fiúra, hogy beérjen, de az azért intő jel, ha eleve nincsen semmi terve, ha nincsen semmi célja.

2011. jan. 10. 09:44
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

Hallgass anyukádra. Az ember idővel rájön, hogy a szülőkből a tapasztalat beszél, és többnyire mindig igazuk van.

Csak ehhez nekünk is fel kell nőnünk, hogy elfogadjuk.

25/L

2011. jan. 11. 14:59
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
Anyukád jól átlátja a helyzetedet és egy nagyobb csalódástól szeretne megóvni.
2011. jan. 11. 16:14
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
Még ha nem is teszel úgy ahogy azt tanácsolják neked (ebben az esetben a mamádat értem)azért érdemes meghalgatni és levonni belőle a tanulságot. Mert igen 3 év után illene azért valamerre haladni egy kapcsolatnak.
2011. jan. 11. 16:17
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
Hát nem tudom, én direkt megkértem a barátomat, hogy ne beszéljünk ilyenről (mert még viszonylag kevés ideje vagyunk együtt,és ő csak 21 éves), de ő már többször felhozta, mi lesz,hogy lesz majd, ha összeházasodunk, gyerekeink lesznek. Nyilván elpoénkodjuk, meg ilyesmi - de a te barátod meg ennyire hárítja, ez szemétség tőle szerintem. Jó, ne mondogassa minden nap, hogy elvesz feleségül, de ennyire elzárkózni, a lehetőségét sem fenntartani elég romantikagyilkos. Meg milyen dolog már, ezzel gyakorlatilag azt mondta,hogy csak szórakozik veled, amíg nincs jobb.
2011. jan. 11. 17:50
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

Elpazaroltál három évet olyanra akinek valószinűleg te csak szamár vagy...Kényelmes neki igy,és a szex is ingyen van...Halgass anyukádra,jót akar.

28N

2011. jan. 11. 18:32
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
Inkább mondjuk úgy, hogy tapasztalatot gyűjtött!
2011. jan. 11. 19:03
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

Igen erdemes, mivel mar az Anyukad az tapasztaltabb es bolcsebb is.

Valoban erdemes lenne elgondolkoznod, hogy erzelmileg Te mit kapsz ebbol a kapcsolatbol.

Biztos, hogy jo ez igy? Mire szamitasz a jovoben?

A fiatal evek gyorsan elillanak sajnos.

2011. jan. 11. 21:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!