Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 14évesen eldönthetem, hogy...

14évesen eldönthetem, hogy akarom e látni az apámat?

Figyelt kérdés

Ha betöltöttem a 14, akkor igaz ,hogy eldönthetem ,hogy kinél akarok élni vagyis ,hogy akarom e látni az apámat.

(szüleim elváltak ,bár aki ezt a kérdésből nem szűrte le az...)

és ha igen akkor hogy is (papirok, jogok , stb...)

2011. jan. 8. 23:16
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

OFF Azért nem dönthet a sorsáról bizonyos kor alatt, mert rengeteg olyan gyerek van, aki szívesebben élne azzal a szülővel, aki mindent megvesz neki, semmiben nem korlátozza, mint azzal, aki nincs olyan jó anyagi helyzetben és keményen fogja. A gyerek az még befolyásolható

ON 14 év felett dönthetsz úgy, hogy nem akarod tartani az apáddal a kapcsolatot, de tudomásom szerint ehhez kell beadni egy kérvényt a bíróságra a kapcsolattartás megváltoztatásáról. Mivel 18+ év alatt kiskorú vagy és mivel eddig volt láthatás, feltételezem édesapád szülői jogai nincsenek korlátozva, így amíg nincs ellentétes ítélet, anyukád köteles gondoskodni arról, hogy a láthatáson megjelenj.

2011. jan. 9. 08:50
 12/14 A kérdező kommentje:

nálunk pont a fater a pénzesebb és ő enged el mindenhova pl egyedül Pestre...

de muterom csak egy egyszerű tanár és ő csak a városban ahol lakunk ott enged el és max este fél7re haza kell jönnöm.

2011. jan. 9. 12:42
 13/14 anonim ***** válasza:

Off

Szerintem meg van olyan 14 éves, aki képes reálisan gondolkozni. Ellentétben van olyan is, aki 22 éves, és nem hallottam tőle még egy értelmes mondatot, nem volt egy önálló döntése. Akkor?

On

2011. jan. 9. 13:41
 14/14 anonim ***** válasza:
Van olyan, az kétségtelen. De akkor is gyerekkorú. Büntetni se büntetik 14 év alatt. A nagy átlagot nézik, nem az egyes gyereket, amikor a törvényeket alkotják
2011. jan. 9. 13:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!