Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Én se egyek semmit, csak mert...

Én se egyek semmit, csak mert a párom fogyózik?

Figyelt kérdés

Elég sok idő kellett, de belátta hogy nem egészséges ahogy él, és hogy van rajta néhány plusz kiló.

Rászánta magát, jan. 1 óta diétázik. Viszont azóta tőlem is elvárja, hogy én se egyek olyat, amit ő nem ehet. (Nekem is van, kb 2-3 kg fölöslegem, de én az intenzív mozgásban hiszek, nem a diétákban).

Sokszor képezi vita tárgyát, hogy én szívesen innék egy pohár bort, vagy megennék egy csokit, sütnék sütemény, de "nem szabad", mert ne ingereljem őt.

Már ott tartunk, hogy a megmaradt szaloncukrot titokban eszem. :S

Támogatom és büszke vagyok rá, hogy eddig milyen kitartó volt, de én nem tudom ezt a diétát követni, hogy szinte semmit nem szabad enni. Ha én megéhezek este 9kor, feküdjek le éhesen, csak mert ő este 6 után "nem ehet"??

2011. jan. 8. 17:04
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
86%
www.psyche.hu erröl dumálnak épp
2011. jan. 8. 17:17
 12/29 anonim ***** válasza:
86%
Ne az orra előtt nassolj. Egyetek külön.
2011. jan. 8. 17:18
 13/29 anonim ***** válasza:
84%

Figyelj nehogy már te azért ne egyél azt amit akarsz mert ő fogyókúrázik.. Tudod akaraterőn múlik az egész,hogy ő nemet tud mondani annak amit te eszel vagy nem...A legkönnyebb azt mondani,hogy ne süss süteményt mert ingerelsz vele stb.. A legtöbb ember akaratgyenge csak azt tudja mondani,hogy "nem megy,nem tudom" stb.." Csak meg kéne próbálni nem csak a kifogásokat keresni.. Mikor én fogyóztam és anya sütött sütit,meg ott előttem ette a krémeseket,meg a jó guszta ételeket tudtam magamon uralkodni és nemet mondtam a kísértésnek! És tessék! Azóta se híztam vissza hanem meg maradt a jó alakom...:)

15/L

2011. jan. 8. 17:19
 14/29 A kérdező kommentje:
Nyilván nem az orra előtt nassolnék, de nem fogok bezárkózni egy helységbe, hogy nyugodtan ehessek egy szelet csokit vagy ilyesmi.
2011. jan. 8. 17:20
 15/29 anonim ***** válasza:
86%
Figyelj..szerintem egy jó diétánál az ember nem éhezik. Más dolog, ha hiányolja az evést, mert megszokta, hogy bizonyos időközönként eszik, mintegy időtöltésként.
2011. jan. 8. 17:23
 16/29 anonim ***** válasza:
86%

Valószínűleg nem elég elszánt.

Én betegség miatt kényszerülök szigorú diétára, hát ha ilyeneken fennakadnék, mint a párod, már bedilizett volna tőlem a környezetem.

A barátommal azt szoktuk, hogy igenis nem eszik előttem finomságokat, elintézi egymaga (pl. konyhában, amíg én bent olvasok stb.) - csúnya dolog irigyelni attól, aki eheti a finom dolgokat!!!!!!!!

Olyat is szoktunk, ha együtt akarunk enni, hogy pl. ő eszik rendes süteményt,míg én olyan "édességet" amit nekem is lehet.

2011. jan. 8. 17:26
 17/29 anonim ***** válasza:
79%

Úgy látom, a kedvesed még csak egy hete diétázik és előtte nem volt egy fogyózós típus. Neki még meg kell tanulni, hogyan felejthet el bizonyos ételeket.

Sajnos, tényleg nagy inger lehet, hogy te előtte finomabbnál finomabb, "tiltott" dolgot eszel, miközben neki nem szabad. És amit nem szabad, annál kívánatosabb. Persze, te erről nem tehetsz, és tényleg gonosz dolog lenne eltiltani téged is, amikor nincs szükséged fogyásra. Legfeljebb segíthetsz annyiban, hogy keresel olyan sütireceptet, édességreceptet, amit ő is megehet. pl. gyümölcsös túrókrém, cukor nélkül is lehet kakaót készíteni, joghurt gyümölccsel. (A cukorbetegséggel, fogyókúrákkal foglalkozó oldalakon, fórumokon nagyon ügyes receptek vannak, találékonyak az emberek, ha evésről van szó! :D)

Hiába, a diétát, a mértékletességet is tanulni kell, nem megy varázsütésre.

(Tudom, milyen rossz ez a helyzet, nekem is keményen diétáznom kellett, most meg terhességi diabéteszem van.... "Szerencsémre" a párom is elérkezettnek látta az időt, hogy ledobjon néhány kilót, úgyhogy most nincs annyi kísértés előttem. :D)

2011. jan. 8. 17:30
 18/29 anonim ***** válasza:
67%

végtelenül önző, zsarnoki ember a párod.

ha nem lenne ebből botrány, sértődés, nyugodtan mondd is el ezt neki.

egyáltalán hogy merülhet fel valakiben ilyen gondolat is, hogy a másik azért ne egyen, mert ő nem eszik meg valamit.

nemhogy még ki is mondja ezt a hülyeséget.

ha nincs elég akaratereje hozzányúlni a kajához, vagy mozogni, akkor úgysem fog sikerülni a fogyás, akkor sem, ha te is alig eszel.

19/29 anonim ***** válasza:
89%
Menj a konyhába vagy a hálóba, ha egyszerre esztek. Ha utánad megy, hát így járt.
 20/29 anonim ***** válasza:
39%
Nos, lehet együtt ebédelni, vacsorázni-készíts olyat, ami illik a diétájába és finom is. Csoki és bor nélkül ki lehet bírni. Ha ennyi áldozatot nem tudsz meghozni érte, mi lesz, ha valami komoly kérdésre kerül a sor? Képzeld már magad a helyébe: neked hogy esne, ha valaki ott habzsolna előtted olyasvalamit, amit szeretsz, de el vagy tőle tiltva? Elég egoista a hozzáállásod.
2011. jan. 8. 17:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!