Templomi esküvőt szeretnénk, de nem vagyok megkeresztelve. Mi a teendő?
Hát az én gyerekem most 7 éves. Év elején felsoroltam neki, hogy milyen foglalkozásokra lehet jelentkezni az iskolában. A hittant is kiválasztotta. Kérdeztem tőle, hogy tudja e mit jelent. Elmondtam, hogy ott Istenről tanulnak. Azt mondta érdekli.
Nem vagyok vallásos, nem járok templomba, a gyerekem nincs megkeresztelve-én igen, mert akkoriban "megszólták" az emberek, ha valaki nem volt - de hiszek Istenben.
Én nem is emlékszek,hogy nálunk lett volna ilyen..Mármint biztos volt hittan,de nem emlékszek ilyen szakkörökre.Volt foci,aerobic,néptánc és én egyébként is sportolni akartam.De mindegy nem is ez a lényeg..
Nem amiatt akarunk templomban esküdni,mert akkor van a legnagyobb felhajtás.Ő értelemszerűen nem ezért,de én sem.
Nem mondom,hogy nem hiszek Istenben,mert ez nem igaz csak vannak fenntartásaim.És őszintén szeretném azt hinni,hogy tényleg létezik.
Engem külföldön kereszteltek,szóval nincs egykönnyen beszerezhető keresztlevelem...
De amúgy nem csak ez kell hozzá,hanem első áldozás,bérmálás,jegyes oktatás..De legegyszerűbb,ha bementek a paphoz és kikéritek az ő véleményét,meg megkérdezitek,hogy ilyenkor mit kell tenni...
12:45-nek
Oda kell menned ahol kereszteltek, ott kiadja a pap. Nem kell fizetni se érte, legalábbis nálunk nem kellett.
Amúgy bérmálás nem feltétel, a párom se volt bérmálva mégis összeadott a pap.
Az lehet,hogy összeadott,ugyanúgy,hogy volt már a történelemben,h valaki keresztelve sem volt,mégis összeadták...
De egy kis egyházjogot olvasva megtalálhatod,hogy "hivatalosan" kell hozzá,tudom,tanultam róla..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!