Kinek, hogy tetszenek ezek a nevek? Kivancsi vagyok . Zeteny es Dariusz.
Ez ma más a sokadik neves kérdés :)
Nem szeretem a direktbe különleges neveket. Manapság egyre többen akarnak minél extrább neveket adni a gyereküknek mondván a gyakoribbak snasszak. De szerintem mostanság éppen azok a nevek lettek snasszak amelyek erőlködősen ritkák. De ez csak az én véleményem, nekem maguk a nevek mondjuk szépen hagzanak amiket írtál, de ezek is a "süt róluk hogy extrát akartak a szülők" kategória.
bocsi :(
A Zétény még jó, a Dáriusz erős túlzás. Egy gyereknek? Frankó. Aztán egy középkorú embernek? Csak képzeljétek el hétköznapi helyzetekben. És öregen? Dáriusz bácsi?
Szerintem egyes szülők, akiknek ilyen nevek fordulnak meg a fejükben, elfelejtik, hogy a gyerekük a különleges nevük ellenére is csak itt, ebben a társadalomban fognak élni, a portán sorban állni csekket fizetni, iskolában szavalóversenyt nyerni, öregen receptre várni az orvosi rendelőben... Mire ez a nagy extra név - mánia? Szerintem inkább megkeseríti a mindennapokat.
Nekem a második nevem ilyen extra, de a szüleim gondoltak arra, hogy adjanak mellé egy hétköznapibbat. Persze azt használom, és nem vagyok kimondottan boldog, mikor hivatalos ügyintézésnél előjön az extra is. Nem szabadultam meg tőle, de nem is szeretem. Feleslegesen hivalkodó, hogy ott van, én pedig nem vagyok az.
25/N
Zétén elmegy, Dáriusz borzalmas.
bocsi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!