Mit kéne tennem ebben a helyzetben?
Azért a pasi nem egy tárgy, amit lenyúlnak. A srác a kérdezőt VÁLASZTOTTA. A barátnőtől meg elég gyerekes volt tőle, hogy megbízott valakit: nyomozzon a srác után.
Persze, most a barátságnak valószínűleg annyi. Kérdező, szerintem mondd el a barátnődnek mi a helyzet! A legkisebb rossz, ha Tőled tudja meg!
Én is jártam így, mint a barátnőd (bár én nem kértem az akkor már kb. 5-6 éve "jóban-rosszaban barátnőmet" meg, hogy kutakodjon az exbarátom után), méghozzá 2-szer is. Az első eset: akkori barátomnál "csak" bepróbálkozott, de nem jött össze, a volt barátom becsületesebb volt hozzám!! (Azt hittem, a barátom ismerősei hazudtak, annyira jó barátnőnek hittem...) Pár év múlva ugyanez a sztori, akkor épp sokadik kapcsolatszünet egy következő kapcsolatomban. A lelkemet is kiöntöttem a barátnőmnek (akkor még agy neveztem), nagyon szerelmes voltam! Mégis, az orrom előtt, csak felkérte a barátom egy buliban, és összejöttek... Ez a volt barátom úgy intézte, hogy nagyon csúnyán, mindenki előtt leégette a "barátnőmet".
Akkor mindkettőjükben megrendült a hitem, és bár még évekig szerettem és szenvedtem, ezt a volt barátomat már nem akartam így. A barátnőmhöz szerintem nagyon emberséges voltam, de a barátnői bizalmat akkor teljesen elveszítette. Egy szót sem szóltam (ő sem), mert a magam érdekében nem jó haragot tartani. Idővel magamban helyretettem a dolgot.
Így is járhatsz, de szerintem legtöbben nem ilyen rendesek a helyemben, és akkor még rosszabbul.
Egy másik barátnőm meg összejött egy fiúval, előttem titokban, aki évekig érdeklődött utánam. Én meg ettől a barátnőmtől kérdeztem, hogy "na milyen volt a bál, ott volt-e XY", ő meg elmondta, kihagyva a szexuális kapcsolatot, mivel a fiúnak csa arra kellett. Mivel azonban személyesen sosem keresett, nem értettem a dolgot, és főleg nem voltam belé szerelmes, nem volt kapcsolatunk. Mégis, emberségesebb lett volna, ha elmondja, nem? Így csak lezártam magamban, hogy akkor itt tartott, de ha érzelmileg érintett volna a fiú, máshogy viszonyultam volna ehhez a barátnőhöz...
Amint látod, az én életemben nemigen jártak jól a pasijaimmal a ráhajtó barátnőim.
Az először írt barátnőhöz ma másképp viszonyulnék (ha nem is igazi, bizalmas barátnőként), ha legkésőbb akkor bocsánatot kért volna, vagy őszintén elmondta volna, amikor a 2.dolog történt. Ezt javaslom Neked is, szerintem még így menthető meg legjobban, ami menthető.
Nekem az a fura, hogy miért nem mert ő érdeklődni az extől.
De legalább így veled jót tett, az is lehet, hogy így akart neked pasit szerezni titokban, hogy te ne vedd észre!
Te végül is elvégezted a munkát, mert kiderítetted, hogy van-e neki esélye az exnél, hát kiderült, hogy kb 0% az esélye, mert téged választott az ex! Ennek csak örülj szerintem! Szóval, amit tenned kell:
1) Mondd meg barátnődnek, hogy elvégezted amire megkért, mert sikerült kiderítened, hogy nincs esélye nála, mert veled jött össze a srác.
2) Köszönd meg neki, hogy összehozott téged az exével!
Ha igazi barátnő, akkor meg fogja ezt érteni, ha meg nem érti meg, akkor nem is volt sohasem igazi barátnő!!!
24/N
Utolsóval értek egyet – az ex egyszerűen a kérdezőt választotta – annyival még kiegészíteném, hogy "ha igazi barátnő, akkor megérti" kijelentés kicsit leegszerűsíti a dolgot, mert azért ott van az a súlyos érzelmi tényező, hogy még szerelmes a csávóba. Szóval akármilyen igazi baránő, erősen fennáll a veszélye, hogy kiakad, és nem fog tudni racionálisan gondolkodni, mert szerelmes, tehát nem lesz "megértő", legalábbis először. De én így is elmondanám neki. Az ősznteséggel lehet a legkevesebbet veszíteni, ez nagyon sok helyzetben igaz!
Érthető, ha a csaj majd kiborul, mert érzelmileg kötődik a sráchoz, de ezzel együtt szűklátókürűnek tartom az olyan véleményeket, hogy "miért vetted el tőle, te szemét". Egyrészt, mert úgyis a csávó választása, másrészt nyilván egy kölcsönös vonzalom eredményezte ezt az összejövést, és még komolyra is fordulhat a dolog, akár többéves kapcsolat is lehet belőle, amitől megfosztotta volna magát a kérdező, ha nem megy bele mert a barátnője exéről van szó, akik a jelek szerint már úgysem lehet a csajé...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!