Miért nem akarja anyám, hogy jobb életem legyen?
Lehet irigy azért, mert az ő fiatalsága, az ő lehetőségei már véget értek, a te életed viszont csak most kezdődik. Többnek érez téged magadnál, és van aki nehezen emészti meg, hogy a gyereke, akit ő szült, jobb nála.
Ugyanolyan életet akar neked, mint az övé volt.. Talán valamikor ő is többre vágyott, de csalódott, vagy megváltozott a véleménye, és úgy gondolja nálad is csak múló szeszélyről van szó. Az élet most azonban nem olyan, mint az ő idejében. Menj egyetemre! Tényleg meg tudsz állni a magad lábán, van egy rakás támogatás, ha önellátó vagy, akkor sokkal jobb eséllyel indulsz szociális támogatásért is! Ezen kívül ott van a diákhitel, amit ugyan később vissza kell fizetned, de valamit valamiért.. Dolgozni is próbálhatsz suli mellett, de ne a tanulás rovására, mert még mindig jobban jársz a tudásodért járó ösztöndíjjal szerintem..
Anyád biztosan megkeseredett, ezért nem látja értelmét a te álmaidnak sem. Te viszont soha nem leszel boldog, ha ott maradsz abban a faluban! Te többre vágysz! És hidd el nekem, értékesebb ember lesz belőled, ha saját erőből, önállóan végzed el az egyetemet, azért mert TE akarod, mintha a családod küldene úgy tanulni, hogy téged az egész hidegen hagy..
Fogadd meg a többiek tanácsát!
Ha szeretnél mindenképp menj suliba. De tényleg jobb a kolesz, mert olcsóbb és akkor nem is beszéljünk a sok BULIRÓL :-)))...
Nekem szerencsére nem kellett eltartanom magam, de ha a többiek mondják, hogy kivitelezhető, akkor tuti :-)...
Hajrá, légy bátor :-)...sajnálom, hogy anyukád nem támogatja a döntésed...de ha így van, szard le és indulj el a saját utadon.
Nagyon izgalmas lesz majd meglátod :-)!!!!!!!!!
Sok sikert!
Azt tanácsolom neked, amit a többiek! Jelentkezz a főiskolába, menj koleszba. Apád is támogathatna, ami azt illeti. Ha jól tanulsz, kaphatsz ösztöndíjat is.
Anyádnak ez esetben nincs igaza!
Bizony, ott kezdődik a nagybetűs élet, hogy magadnak kell döntened magadról, és meg kell tenned olyan lépéseket, amelyekben bizonytalan vagy.
Hát, hajrá!!!! Sok sikert! És ne parázz belevágni!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!