Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi lesz ha a háztartásbelinek...

Mi lesz ha a háztartásbelinek meghal a férje? Fog kapni valami nyugdijat vagy nem a férje után? Vagy miböl fog megélni?

Figyelt kérdés
2011. jan. 4. 10:46
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
54%
Özvegyi nyugdíjat kaphat. Nem fizették utána a Társadalom Biztosítást? Havi 4600 körül van.
2011. jan. 4. 10:48
 2/24 anonim ***** válasza:
72%

Én úgy tudom, hogy az elhunyt házastárs után csak pár évig jár az özvegyi nyugdíj. Ha a nő még nem nyugdíjas korú, ez alatt az idő alatt bőven van ideje hogy munkát keressen.

Az eltartását a férje vállalta, de ha már nem él, másnak nem kötelessége őt eltartani.

Ha már a nő is nyugdíjas, akkor a saját nyugdíját kapja, és egy ideig az özvegyi nyugdíjat. A saját nyugdíja persze csak az a minimális öregségi nyugdíj, ha sosem dolgozott korábban.

2011. jan. 4. 10:50
 3/24 anonim ***** válasza:
61%

Amiből mindenki más. Munkából.

Vagy keres egy másik balekot, aki eltartja.

És őt illeti a házasság alatt szerzett vagyon fele.

2011. jan. 4. 10:50
 4/24 A kérdező kommentje:
fizették de az csak a tbre jó.nem anyugdijra,és még nem nyugdijkoru 55 éves nö. de soha nem dolgozott.elvileg innentöl is fizetnie kéne még a tbt.mikortol kapna özvegyi nyugdijat?
2011. jan. 4. 10:52
 5/24 anonim ***** válasza:
33%
Megtanulod, milyen az elmenni dolgozni.Remélel nem fogsz kapni, ami valószínű.
2011. jan. 4. 10:53
 6/24 A kérdező kommentje:
az öregsegi nyugdij mindenkinek jár?ha nem dolgozott akkor is mennyi az és hány éves kortol jar?
2011. jan. 4. 10:54
 7/24 anonim ***** válasza:
38%
Mi a faszt vársz öregségedre? Nem fizettél a közösbe, ne má, hogy majd eltart a köz! Férj után minimumot kapsz, ha nyugdíjaskoru vagy! Mit gondolsz a többség jókedvéből jár dolgozni és hagyja lenyulni a járulékokat? Majd felébredsz, csak nehogy késő legyen!
2011. jan. 4. 11:00
 8/24 anonim ***** válasza:
78%
Én is 55 évesen mentem el dolgozni, igaz nem először, de akkor váltottam munkahelyet, úgy gondolom neki is van lehetősége.
2011. jan. 4. 11:01
 9/24 anonim ***** válasza:
41%

öregségi nyugdíj?Ember nézz már szét mi folyik ebben az országban a nyugdíjakkal!Szép is lenne ha még munkafedezet nélkül is kapnál nyugdíjat.Majd kapod az özvegyit, egy évig, addig találd ki, mit dolgozol majd utánna.Mit gondoltál te?

Háztartásbeli?Az a kommunizmusban volt max életképes.Ma úgy hívják ingyenélő.

2011. jan. 4. 11:02
 10/24 anonim ***** válasza:
78%
HA a férje jogosult volt nyugdíjra, akkor az ő nyugdíjának bizonyos százalékát (eleinte többet, majd csak ha jól tudom, 2 év után a 30 százalékát) kapja meg. De ha a férj még nem volt nyugdíjas, akkor nem tudom. Szerintem is érdemes lenne munkát keresnie. Gyermekei nem tudják eltartani? Felteszem, miattuk nem dolgozott...
2011. jan. 4. 11:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!