Ez csak nekem ennyire bántó? Te hogy reagáltál volna?
Barátomnak a szülinapjára sütni szerettem volna tortát, és spontán elvinni neki. Kicsit kíváncsivá akartam tenni, mondtam, hogy örülni fog neki, meg hogy váratlan lesz..
Erre ő azt mondta, hogy nehogy elmenjek hozzá spontán.. Állítólag a szülei miatt, mert mindig veszekednek (még 1x sem találkoztam a szüleivel, kb 4 éve ismerem a srácot)
Engem ez nagyon megbántott, örömet akartam neki szerezni, tök sokat válogattam a torták közül, nézegettem neten, megvettem a hozzávalókat, erre nem is lesz belőle semmi..
4 éve ismered vagy 4 éve jártok?
Nem igaz, hogy te úgy képzeled el az első találkozást a párod szüleivel, hogy ti gyorsan bevonultok a szobába, hogy ne zavarjatok...egyből meglenne rólad a véleményük.
Miért nem fogod fel, hogy ő NEM AKARJA, hogy a szüleivel találkozz? Nyilvánvaló, hogy téged véd.
Spontán beállítani meg ígyis-úgyis bunkóság, ha az rosszul sült volna el, most azért nyavalyognál.
"Nem igaz, hogy te úgy képzeled el az első találkozást a párod szüleivel, hogy ti gyorsan bevonultok a szobába, hogy ne zavarjatok...egyből meglenne rólad a véleményük."
Ez teljesen igaz.
Hidd el, jobban jártál volna, ha áthívod. És ha éppen alkalmatlan vagy, bármi miatt? Mondom , ha esetleg mit tudom én, meszlenk, vagy akármi, felfordulás van a lakásban. Azt írtad, két óra autóval. Még hazamenni se tudsz. Azt se várhatod el tőle, hogy dobjon el mindent a kezéből, amiért te odaállítottál. Hogy ő ezt elvárja tőled (vagy hogy te ezt megengeded neki, amint írtad, hogy előtte öt perccel még ruha se volt rajtad), az egy dolog.
Sajnálom, hogy nem jöttek ki jól a dolgok, de hidd el, nincs igazad.
Látom, sehogy nem érted meg a barátod álláspontját. :(
Jól meglepted volna, az biztos, de nem lett volna kellemes meglepetés neki.
Egyrészt mert váratlanul, megbeszélés nélkül mentél volna (és nem a megbeszéltnél valamivel hamarabb, mert az megint más), ami udvariatlanság a szüleivel szemben. Hiába, csak a barátodhoz mész, ő a szüleinél lakik és illik azért őket értesíteni, ha valaki aznap beállít az ő lakásukba.
Másrészt lehet, hogy tényleg van valami olyan családi viszony, dolog, vita náluk, amit szégyell, amihez még idő kell, hogy felvállaljon, te meg nagy ormótlanul beleléptél volna a közepébe, mikor még nem készült fel rá, hogy elmondja neked. Biztos rosszul érintette volna.
Ez amúgy is az ő szülinapja, te meg olyat akartál csinálni (igaz, akaratlanul és a legjobb szándékkal), ami neki most még kellemetlen lett volna. Ezzel jól el is cseszted volna a szülinapját.
Inkább örülj, hogy utalgattál rá és kiderült a dolog, úgyhogy nem ez lett a vége. Vagyis csak ez lett, mert behisztiztél.
Inkább hagytál volna neki egy kis időt arra, hogy bemutassa a családját, vagy inkább megbeszélted volna vele, hogy mi a baj és megvigasztaltad volna, ha tényleg olyanok a körülményei.
Ne a te hatásosra tervezett belépőd legyen már fontos a szerelmed születésnapján, hanem az, hogy ő is jól érezze magát!
4 éve ismerem, lassan 2 éve járunk.
Mind1 látom mindenki ugyanolyan véleményen van, akkor biztos rossz ötlet volt.. Úgyis csak vele találkoztam volna a házukban, biztos beküldte volna a szüleit a szobába, hogy kettesbe lehessünk, vagy valami...
Azt meg nem hiszem, hogy egy nagy tortát megettünk volna ketten, és nem az én szüleimnek sütöttem, hogy ők egyék meg, barátom meg csak 1-2 szeletet...
De mind1 úgyse számít már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!