Mi szólnátok hozzá, ha olyan anyátok lenne, aki még az unokáját se képes meglátogatni, mikor megszületett, mert elmondása szerint nincs pénze az útiköltségre?
No mármost ha akkor sem ment mikor megszületett...mert az utolsó szerintem kicsit néhol félreértett, csak nem a pár napos babát utaztatják...akkor megvan a véleményem.
Az én anyósom is egy siránkozó banya...az ő drága imádott unokája így meg úgy, ő az egyetlen az élete és még sorolhatnám. Nos 19 hónap alatt egy kezemen meg tudom számolni hányszor látta!!! Akkor is max 5 percre, mert neki mindig programja van, és nem ér rá...
Az 1. születésnapjára sem jött el, holott tudta mikor tartjuk (a napján)hogy készülődünk. Mégsem jött, mert aznap épp fagyizni! kellett! mennie a barátnőivel....no comment.
Én kipróbálnám, hogy fizetjük az utiköltséget, de ha hárít akkor már nem is hívnám telefonon sem, mert csak nyervákol hogy így unoka úgy unoka, de le sem sz@rja, mint ahogy a mi nagyink sem a mi babánkat. (bocs)
Természetesen csak akkor vinném, ha nagyobb lenne már a baba, bocsi ezt kifelejtettem.
Ha ott látnám, hogy mennyire szereti az unokát akkor maradna ez a tendencia.
Mi is így vagyunk amúgy, mama imádja a kis dédunokáját, de már minden olyan bonyolult körülötte így inkább mi megyünk.
De az is jó ötlet, ha mama amúgy még mobilis csak a pénzhiány a gond, hogy álljátok.
Ne gyűlölködjetek az nem vezet semmi jóra! Az unoka érdekeit is nézni kell.
Az igazat megvallva, olyan helyen laknak, ahol igenis van munkalehetőség, pláne a húgomnak, aki ker.boltvezető végzettségű, de ha el is megy dolgozni, egy hónap a maximum, már ott is hagyja.Valaki írta, hogy féltékeny vagyok rá.Dehogy vagyok!Az ő élete, azt kezd vele, amit akar, csak ne az én rovásomra, mert sajnos ez történt kerek 30 évig, mert eddig laktam otthon, mert nem tudtam a saját lábamra állni - ezt most nem részletezem, miért, mert hosszú.Ez idő alatt folyamatosan csak szívtam a húgom alattomos érdekembersége, anyám sunyi részrehajlósága miatt.Elég volt.3 szakmám van, de nem tudtam eddig normálisan a végzettségemnek megfelelő munkát találni, csak alantas segédmunkákat, gyárban, több műszakban, ahol a 8 osztályt végzett művezetőm csak röhögött rajtam, meg ahol tudott eltaposott, és meg sajna nyomulni, teperni sose tudtam, talán ez is volt a baj.
Anyám számító hasonleséséről még annyit, hogy tavaly télen párom 3 kocsi tüzelőt vitt neki 200 km-ről ( nem ennyire lakunk, csak épp az ország túloldalán dolgozott ), sűrűn megköszöngették, de mikor elfogyott, és mi se pénzt, se fát nem tudtunk adni nekik, jött a rokonokon keresztül történő stuffolás, hogy ejnye-bejnye, nem törődünk vele.Ő meg persze tagadta, mízes-mázos maradt, holott köpködött a hátunk mögött rendesen.
Nem fogunk hozzá menni, ha meglesz a baba, akkor sem, mert tudna ő feljönni Szfvárról Pestre ( nevetséges táv ), ha PALIról lenne szó, ugyanis nekik szíre-szóra ugrik, a két év alatt így tévedt fel egyszer vélelenül hozzánk, de már ment is, mert randija volt.
Hát köszönjük szépen, párom szüleire 100x jobban számíthatok, mint a saját anyámra, pedig romák.
Kösz a válaszokat, részemről ennyi, mert ezekután úgyis tudom, hogy csak a szitkok következnek, arra meg nem vagyok kiváncsi.
Csak leírtam a frankót..
Ismerek olyan székesfehérvárit, aki Sóskútra jár dolgozni, mindennap. Gondolom, nem azért, mert otthon olyan könnyen talált volna munkát. Azt mondom, nem szabad hirtelen felindulásból ítélkezni, azzal te sem leszel különb azoknál, akikre most panaszkodsz.
A véleményünkre voltál kíváncsi, mégis megsértődtél a tanácsokon, pedig először is mindenki csak a te általad leírt sztorira tudott reagálni, honnan is ismernénk minden részletet, másrészt - a válaszokat olvasva - senki nem bántott téged... kicsit nyugodj meg és tedd félre a világgal szemben érzett haragodat.
A gyári munka pedig nem alantas, sokan keresik így a mindennapi kenyerüket, nem kevesen akár diplomával is odaállnak a szalag mellé. Ez is egy munka, el kell végezni, pénzt lehet keresni vele, amiből ki lehet fizetni a számlákat, etetni lehet a gyerekeket. Sosem szabad lenézni az embertársaidat, különösképpen nem a munkahelyük miatt.
Bocs de szerintem egyszerüen nem érdekli a családod, sok ilyen 'családtag' vann a világon nem kell vele foglalkozni.
Forditott esetben a tesod gyereke se érdekelné csak azért pénzeli mert ha elmenne ő is egyyedül maradna. Gyerekkorotokban is azért lehetet ő a kedvenc mert ő volt a gyengébb akit ki lehetett használni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!