15 év körüli keresztgyermekedet támogatod pénzzel? Ha igen, milyen gyakran, mekkora összeggel?
A keresztszüleim (a rendes és a bérma is) a mai napig adnak pénzt ünnepekkor, és gyakran jönnek meglátogatni is.
Van egy 9 éves keresztlányom (unokatesóm, 4 éves korában keresztelték), ünnepekkor természetes, hogy felköszöntöm, adok neki valamit, ha nincs semmilyen alkalom, akkor egy csoki biztosan. Szinte mindennap látom, és nagyon örül nekem mindig.
21/N
Kereszt-és bérmakeresztszüleimtől is minden karácsonyra kaptam, és kb. ennyiszer is találkoztunk (hacsak véletlenül össze nem futottunk), mert szüleim így tartották velük a kapcsolatot (időhiányra hivatkozva), és amikor nagyobb lettem, nem éreztem úgy, hogy nekem kéne kezdeményeznem szorosabb kapcsolatot. Szerintem fogalmuk sincs, hogy mikor van a szülinapom, és ez nem is zavart egyébként. Sokáig adtak, még 25 éves koromban is, akkor mondtam nekik, hogy mivel nem hiszem, hogy férjhez megyek (eredetileg eddgi szokás ebben a családban), nem várom el, hogy tovább adjanak, pl. 70 éves koromig. :) Így következő éven nem is jöttek, de ha "összefutunk", jóban vagyunk, szívesen beszélgetek velük.
4 keresztgyerekem van, 15, 11, 7 és 4 évesek (36 éves vagyok), nekik a gyermekem születése előtt egységesen 8-10000 Ft-ot adtunk. Azóta ugyanannyit adunk, amennyit ők adnak a mi gyerekünknek, aki nekik is a keresztgyerekük. (Vagyis 2-nél maradt, másik 2-nél lecsökkent az összeg.)
Csak születésnapra és karácsonyra. Húsvétra és mikulásra csak apróságot, névnapjukat nem is tudom, mikor van. (Különleges nevűek, nincs a naptárba sem.)
Szerintem más is, én is úgy gondoltam, hogy ilyen értékben valamit. A nagyobbaknak ált. ajándékutalvány onnan, ahonnan előtte megbeszéljük +hozzá apróság. Az apróság bonbon vagy idézetes könyvecske volt mostanában, és az utalványt ált. ékszerre, írószerboltba kérik. (Az ötlet onnan, hogy tőlük is így kapjuk, bár ők nem kérdezték eddig, milyen utalvány legyen.) A kisebbeknek a pénzt a gyerekek szüleinek adjuk, és ők vették meg karácsonyra, amilyen játékjuk még nincs (fordítva is ugyanez). Hogyan is lehet követni, hogy melyik gyereknek mije van/nincs, ezek egyszerűbb módszerek, főleg, ha nem túl sokat találkoztok ezen kívül, másoknak is ajánlom, mert mégse pénz, és azt kap, amit szeretne...
17.00
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!