Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy viszonyultok a párotok/él...

Hogy viszonyultok a párotok/élettársatok/esetleg férjetek gyerekéhez/"felnőtt"gyerekéhez?

Figyelt kérdés
2010. dec. 30. 00:28
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
79%
Második férjemet két kiskorú gyermekkel ismertem meg. Nekem egy lányom van. Hat évig kiszolgáltam őket, kinyaltam a s..güket. Aztán jött a pálfordulás, nem tudom mi ütött beléjük, négy év óta felénk sem néznek, de még az apjukkal sem tartják a kapcsolatot. Szerintem az ex kavart be, de rendesen, mert ez a fordulat akkor történt, amikor mi négy éve összeházasodtunk.
2010. dec. 30. 08:54
 12/20 anonim ***** válasza:
79%

tini koromban sok konfliktom volt anyum hapsijával, de mióta kezd benőni a fejem lágya, azóta egyre jobban bírom az öreget.

bár sajnos az érzelmi intelligenciája fordítottan arányos a műveltségével és képzettségével.

azért jól el lehet vele dumálni, és vannak olyan kérdések, amikkel csak hozzá fordulok.

ő meg néha féltékeny rám, mert sok dologban lekörözöm a lányát. mondjuk elhiszem, hogy bántja ez az egész, csak ne így adná a világ tudtára...

2010. dec. 30. 09:15
 13/20 anonim ***** válasza:
helyzetfüggő, semmiféle képpen támadással, és hasonló módszerrel mint a "gyerek", nem kell a szintjére lemenni, szeretettel többet érsz el, mint harccal, bármit tegyen is
2010. dec. 30. 09:54
 14/20 anonim ***** válasza:
Jó olyan hozzászólásokat olvasni, amiben arról számolnak be, hogy jól kijönnek. Ez számomra sajnos csak sci-fi... A párom gyerekei velünk élnek, én már az első perctől elfogadtam, szerettem őket. A saját gyerekem viszont csak ritkán jön hozzánk, és hihetetlen rosszul esik, hogy ilyenkor a párom mindig elvonul, látványosan duzzog. Meg sem próbál közeledni a gyerekem felé, néha beszólogat neki. Sokszor az az érzésem, hogy megpróbálja a gyerekemet eltávolítani tőlem, hogy csak vele, velük foglalkozzak, a sajátomat tagadjam meg. Pedig nagyon jól tudja, hogy számomra akkor is a saját gyerekem a legfontosabb. Csak nehéz így együtt élni, mert amellett, hogy a gyerekem anyja folyton ellenem tüzeli a csemetémet, még a párom sem könnyíti meg a helyzetemet...
2010. dec. 30. 10:15
 15/20 anonim ***** válasza:

.. előző vagyok..

Hozzáteszem, a párom gyerekei hihetetlenül önfejűek, kezelhetetlenek, hisztériásak. Mégsem elfordulással reagáltam erre, hanem az együttélés érdekében inkább megpróbálom őket a jóra nevelni. Hiszen ha a páromat szeretem, őket is el kell fogadnom, és valamilyen szintem sajátomként kezelni őket. A saját gyerekem pedig abszolút csendes, szófogadó, visszahúzódó. Mégis hihetetlen nagy bűnnek számít a párom számára, hogy pl. néha nem teszi a mosogatóba a tányért a 7 éves gyerek, és hisztizni meg beszólogatni kell miatta. Szegény gyerek pedig nem egy önérzetes, visszavágós tipus, így inkább csendben lenyeli... és én is... egyelőre...

2010. dec. 30. 10:23
 16/20 A kérdező kommentje:

Látom megoszlanak a válaszok. Örülök nagyon,hogy vannak olyan családok,ahol jól kijönnek a "mostohák".

Engem apám barátnője folyton távol akar tartani apámtól,ki akarja sajátítani őt. Most ünnepekkor meghívott apám a másik két testvéremmel együtt. Mindhárman messze lakunk,ezért úgy beszéltük meg,hogy ott maradunk 3-4 napra vendégségbe. 3 óra utazás után megérkeztem a kisfiammal,addigra húgom és a bátyám már ott voltak. Hely lett volna bőven,mert 4 szobás házban lakik apám,ennek ellenére az élettársa haza "zavarta" a húgomat,mondván,hogy nincs elég hely. Apánk ekkor épp kint volt az állatokat etetni. (Húgomnak egy ágyban kellett volna aludnia a bátyámmal,ami persze őket nem zavarta volna,mert kisebb korukban is mindig együtt aludtak.)18 éves húgom,köszönés nélkül,friss jogsival,meg az ócska autójával,amit a nagypapától örökölt,indult haza szakadó hóesésben,jeges utakon.Félúton lerobbant az autója. Mikor felhívta apánkat,hogy mi történt,ő egyből érte indult. Addig az élettársa meg itthon duzzogott,hogy mit képzelünk mi magunkról,a karácsony a család ünnepe,miért zavarjuk őket ilyenkor...szóval elég vicces,de egyben siralmas is volt.Amikor visszaértek,akkor apám jól összeveszett a nővel,hogy mit képzel magáról,de az csak annyit tudott mondani,hogy ő apánkkal akar lenni,nem pedig velünk.Kisfiammal is türelmetlen volt,folyton ordított vele,pedig nem rossz gyerek,csupán véletlen levert egy vázát...

2010. dec. 30. 11:40
 17/20 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező, ezek szerint sajnos apukád igen rosszul választott új társat. Nem tudom megérteni az olyan nőket, akik így viselkednek, mint az apukád új párja. Amikor apukádat elfogadta társnak, tisztában kellett lennie azzal, hogy apukádnak vannak gyerekei és azt is tudnia kellene, hogy ez a helyzet mivel jár. Ha egy nő valóban szereti a párját, akkor tudhatná, hogy a legnagyobb örömet azzal szerezheti neki, ha szeretettel, gondoskodással veszi körül az Ő gyerekeit is, nem csak a sajátjait.

Sosem tudnék a páromnak azzal fájdalmat okozni, hogy a gyerekeit nemfogadnám szívesen, amikor hozzánk jönnek.

2010. dec. 30. 14:33
 18/20 anonim ***** válasza:
Sajnálom, hogy ilyenek történnek Nálatok is. Az én párom sem akart hallani róla, hogy Karácsony környékén eljöjjön hozzánk a gyermekem. Hát, azóta nem sokat beszélünk egymással... Magához akar kötni úgy, hogy a fiamat eltávolítja tőlem, de ez visszafelé sült el. A fiam mindenkinél fontosabb számomra! És jó volt olvasni, hogy apukád is mellettetek állt ki. Sajnos sok férfi hagyja magát eltávolítani a gyerekétől. Szeresd őt, és hagyjátok figyelmen kívül a párja hisztijeit. Én is azt teszem. Vagy megszokik, vagy megszökik! Tudnia kellett, amikor összejöttek, hogy van gyereke, és ezt el kellett volna fogadnia. Ha pedig nem hajlandó erre, az ajtó mindig nyitva áll...
2010. dec. 30. 15:33
 19/20 anonim ***** válasza:

Nekem az a véleményem, hogy normál esetben a szülő-gyerek viszony, kötődés mindig erősebb, szorosabb, mint pl egy új párkapcsolat. Aki ezt nem tudja elfogadni, megemészteni, az ne válasszon magának olyan párt, akinek már van gyereke egy előző kapcsolatból.

Nem azt állítom, hogy mindig, minden körülmények között a gyerek az első, de ha az új társ merő önzésből megkísérli rekeszteni a párja életéből a gyerekét, akkor ott nem kérdés, hogy kit kell választani, kit kell megvédeni.

Nálam pl még az is felmerült Karácsonykor, hogy a páromat elküldjem a kisfiához és az exéhez Szenteste csak azért, hogy a kisfiú boldog lehessen, mert együtt örülhet a szüleivel, de a párom ezt nem vállalta, mert nem érezte volna jól magát ott. Ezért csak másnap reggel ment a kisfiáért, de onnantól 3 napig nálunk ünnepeltünk az én gyerekeimmel és a szélesebb rokonsággal együtt.

Szerintem a Karácsony tipikusan az a családi ünnep, amikor a lehető legkevesebbet kellene bántani, fájdalmat okozni az amúgy is sérült, csonka családos szülőknek, gyerekeknek.

Nekem pl összeszorult a torkom Szenteste, mert tudtam, hogy a párom szenved a saját fia hiányától, miközben az én gyerekeim velünk lehettek.

2010. dec. 30. 16:10
 20/20 A kérdező kommentje:
A nő tisztában volt vele, hogy apámnak van 3 gyereke.Eleinte nagyon kedves volt,igaz,hogy év közben csak keveset találkoztunk. 1-2 családi ebéden.Nagyon sajnáltam a húgomat,mert hármunk közül ő a legkisebb,meg ő a legapásabb is.Ha minden hétvégén odajárna,akkor megértem,hogy elege lenne belőle a nőnek,de ő csak ilyenkor tud eljönni,mert tanul mellette dolgozik. A kis "hülye", meg ahelyett, hogy a sarkára állt volna,képes volt szakadó hóban,sötétben neki indulni egy 200 km-s útnak...Akár nagyobb baj is történhetett volna. Nagyon dühít a nő viselkedése,miért pont a kicsit kellett elküldeni,ráadásul ő lakik a legmesszebb. Ezt a nő is pontosan tudja.
2010. dec. 30. 19:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!