Anyukám alkoholista. Tehetek-e valamit?
2 éve voltunk Igalon,és anyukám barátnője már akkor is ivott..Anyukám is elkezdett inni,de akkor még csdak sört..Az alatt a 2 év alatt egyre többet ivott(nem csak sört!!!)
És a 2 év után,9 hónapig nem ivott..Karácsony előtt 1 nappal,nagyon stresszes volt(mert karácsonykor váltak el apámmal,és akkor halt meg apukája)Szoval nagyon stresszelt..Azóta "sunyiba" megint elkezdett inni..Igaz,hogy nem látom mikor iszik,de leeht rajta érezni,látni hogy részeg..
De ha emgkérdezem tőle,vagy ordibál,hogy nem iszik vagy letagadja..
Én mégcsak 11 éves vagyok,és már depresszíós lettemm...Minden nap sírok pár órát,anyukám miatt..
Tehetek-e ellene valamit?Apukámnak szóllni nem szólhatok,mert ő elvinne,és intézetbe adna..Ez nem lenne valami jó,nemde??
Mamámnak szólhatnék,fogok is..de ő neki is szerintem már elege van,64 évesen..
Tehetünk e a mamámmal valamit????
basszus... de rossz neked :S
Egyetértek az első válaszolóval, ülj le vele és beszélj, próbálj a lelkére hatni.
Úgy gondolom, anyukádnak nem az ivás a probléma gyökere, hanem, amint mondtad, megviseli a sok stressz és a válás. Sajnos, ő úgy dolgozza fel, hogy az italhoz menekül. Ez még egyelőre, ahogy gondolom a leírtak alapján, nem alkoholizmus, de ha így folytatja, könnyen az lehet belőle. Ilyenkor az ember nem érzi ennek a súlyát, úgyhogy nehezen tudod róla majd meggyőzni, hogy ebből problémák lehetnek. Addig nincs baj, amíg az ember néha úgy ereszti ki a gőzt, hogy iszogat magában egy kicsit, akkor viszont igen, ha ez rendszeressé válik és olyan szinten, hogy rányomja a bélyegét az életére és nem tud meglenni nélküle. Ha úgy látod, hogy anyukád olyan helyzetben van, hogy továbbra sem tud felülemelkedni a problémáin és egyre jobban az italban keresi a megoldást, akkor próbálj meg vele beszélni, de nem vádaskodva, hanem megértően.
Valószínűleg segítségre lenne szüksége. Valószínűleg nem elvonóra. Az az utolsó megoldás, ha az ember már tényleg nem tudja kontrollálni magát és fizikai tünetei is vannak az elvonásnak.
Először mindenképpen pszichológushoz vagy pszichiáterhez kellene elmennie, hogy megtanulja máshogy feldolgozni a problémáit, vagy levezetni a feszültséget. Az alap problémát kell megoldani, mert szerintem az ivás nála egy tünet.
Köszönöm a tanácsokat..!! De sajnos letagadja ha iszik..Ha józan AKKOR IS LETAGADJA!és ha elvonót szóba hozom,akkor rögön:Nem iszok többé..Nincs szügségem elvonóra!!
De 3 napig megint nemivott
KARÁCSONYKOR ISZOK ÚJÉVKOR ISZIK ELÉÉÉÉG!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!